Anne Vänskä uudeksi puheenjohtajaksi Pohjois-Karjalan suurimpaan tyttö- ja naislentopalloseuraan Joen Jujuun!

Joen Juju piti eilen vuotuisen johtokunnan kokouksensa, missä seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Anne Vänskä. Hän työskentelee Joensuun Kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtajana ja hänellä on pitkä kokemus yhdistystoiminnan vetämisestä. Seuraan on ollut hirmuisen helppo kotiutua niin pelaajan kuin äidin, iloitsee Anne Vänskä tyttärensä siirryttyä Liperi Volleysta Jujuun pelaamaan kesällä. Arvostan suuresti urheiluseuroissa tehtävää juniorityötä. Kun minua pyydettiin mukaan johtokuntaan, ajattelin, että siten voisin omalta osaltani kantaa korteni kekoon seuratalkoissa. Puheenjohtajaksi minut kyllä enemmän tai vähemmän ”jujutettiin”, nauraa hän.

Väistyvä puheenjohtaja Anders Sutinen jatkaa Jujun varapuheenjohtajana ja keskittyy jatkossa lempipuuhaansa eli valmentamiseen. Anders valmentaa tällä kaudella Jujun naisten 2-sarjajoukkuetta sekä B-tyttöjä ja on maakuntavalmennuksessa myös mukana. Viimeiset kolme vuotta olen toiminut puheenjohtajana ja sitä ennen varapuheenjohtajana. Nyt oli loistava aika hakea uutta vauhtia uuden puheenjohtajan kautta, toteaa Anders.

Johtokunnan muut jäsenet ovat Janne Korhonen, Kristiina Immonen, Kimmo Räsänen, Diana Salin ja Ilpo Hiltunen.

Joen Jujussa mahdollista pelata oman tavoitteellisuuden mukaan

Joen Juju on Pohjois-Karjalan suurin tyttö- ja naislentopalloseura ja Jujussa on tällä hetkellä noin 150 jäsentä. Seura tekee merkittävää nuorison parissa olevaa harrasteliikuntatoimintaa ja on mukana SM-tasoisessa kilpailutoiminnassa. Menestyvät huippu-urheilijamme innostavat kaikenikäisiä urheilun pariin ja urheilullisesti lahjakkailla on mahdollisuus pyrkiä kansainväliselle huipulle. Jujulla on joukkueita G-junnujen pallokerhosta (4-5-vuotiaat) A-junioreihin sekä edustusjoukkue 1-sarjassa sekä joukkue naisten 2-sarjassa sekä 3-sarjassa pelaajien kehittymisen takaamiseksi ja lajin harrastamisen mahdollistamiseksi omalla tasolla. Myös junnujen ja seuratoiminnassa mukana olevilla valmentajilla ja taustajoukoilla on oma harrastevuoro, mikä pitää taustavoimat lajin kehityksessä hienosti mukana.

Juju on asettanut tavoitteekseen liiganousun lähivuosina. Tänä vuonna nuori edustusjoukkue on esittänyt hyviä otteita ensimmäisellä kaudellaan 1-sarjassa. Korkeatasoiselle naislentopallolle on tilaus Joensuussa, minkä Juju pyrkii täyttämään. Toiminnan laajuus ja organisointi pyrkivät takaamaan myös toiminnan jatkuvuuden.

Lapset ja nuoret ovat oma lukunsa ja heille on kyettävä luomaan mieluista, mutta tänä päivänä myös tavoitteellista toimintaa, jotta mielenkiinto ja kehittymisen edellytykset lajissa säilyvät maakunnassa.

Yhteistyötä yli seurarajojen

Juju tekee yhteistyötä monien Pohjois-Karjalan ja Itä-Suomen alueen lentopalloseurojen kanssa. Juju perhe on kasvanut tänäkin vuonna usealla kymmenellä pelaajalla ja heidän vanhemmillaan eli tärkeillä tukijoukoilla. Jujulle on tullut pelaajia niin Pohjois-Karjalan seuroista kuin muualta Suomesta. Juju haluaakin tarjota tyttöjunioreille ja naisille hienon mahdollisuuden jatkaa lentopalloa maakunnan suurimmassa seurassa, jos se ei ole enää mahdollista omassa seurassa esimerkiksi pelaaja- tai valmentajapulan takia.

Valmentajat tärkeässä roolissa toiminnan kehittämisessä

Suunnitelmallisen talouden ja toiminnan kehittämisen osana seura on panostanut jo vuosia valmennuksen tasoon. Valmentajilta vaaditaan yhä laajempaa osaamista niin lajin hallinnassa kuin kasvattajanakin. Seuran toiminnan tärkeä mittari on, että C-A ikäluokissa pelataan menestyksellisesti SM–sarjoissa. Lähes kaikki valmentajat ovat suorittaneet vähintään tekniikkakoulun ja lentopalloliiton 1-tason koulutuksen. He osallistuvat oman seuran toiminnan lisäksi mm. Akatemia- ja Pohjois-Karjalan maakuntavalmennukseen ja vievät lentopallon ilosanomaa eteenpäin harjoituspelien kautta yhteistyössä eri seurojen kanssa.

Lisätietoja: 
Puheenjohtaja, Anne Vänskä, p. 050 342 6663, annevanskaa@gmail.com
Varapuheenjohtaja, Anders Sutinen, p. 050 412 4636, anders.sutinen@joenjuju.fi

Share Button