B1-tytöt Oulussa “selkä seinää vasten”

B1-tyttöjen ainoa tavoite Oulun reissuun E-poolin turnaukseen oli turnausvoitto ja nousu takaisin D-pooliin.

Turnausvoittajalla mahdollisuudet SM-välieriin säilyvät ja muilta välierät karkaa, pelasimme siis selkä seinää vasten.

Kauhavan Wisa, Alahärmän Kisa ja Oulun Kisko oli meidän päivän vastustajat.

Meiltä puuttui muutama pelaaja matkasta ja C1-tytöistä mukana oli Netta.
Pinja, Ella, Mette, Venla, Tiia, Ansa, Elli ja Jenna muutoin kokoonpanossa.

Perjantain pelipalaveri hotelli Edenissä ja valmistautuminen lauantain peleihin meni kyllä hyvin ja joukkueessa oli sopivan odottava tunnelma.

Ensimmäinen ottelu Kauhavaa vastaan lähti hyvin ja varmasti käyntiin. Ensimmäinen erä on ollut aina hankala, mutta tällä kertaa päämäärätietoinen pelaaminen kantoi 25-16 erävoittoon. Tuliko erä sitten liian helposti vai mitä lie. Vastustaja toki paransi ja meiltä täydellinen romahdus seuraavaan erään ja hävisimme erän 25-12. Toki joku voisi ajatella, että panostimme jo kaiken kolmanteen erään 😉 Kolmannessa erässä palasimme melkein omalle pelille ja riittävä ero tehtiin heti alussa, erä meille 15-12 ja ottelu 2-1. Parhaat pisteet Ansalle, 10 pistettä ja Tiialle 7.

Toinen peli, etukäteen hankalin peli tiedossa turnausemäntiä eli Oulun Kiskoa vastaan. Ensimmäinen erä näyttikin ottelun suuntaa, tilanteessa 2-9 oli jo hiukan haastetta. Sieltä kuitenkin noustiin piste kerrallaan peliin mukaan ja ensimmäinen eräpallo oli meille, ei saatu poikki. Jatkopalloilla erä Kiskolle 25-27. Toinen erä oli tavoite jatkaa siitä mihin jäätiin ja näin tehtiin. Toinen erä 25-20 meille ja taas kolmas erä edessä. Kolmas erä vaihteeksi tasaisena loppua kohti. Lopulta ottelu meille 15-12 ja 2-1 numeroin.

Päivän viimeinen peli oli sitten Alahärmän kanssa. Pikainen laskutoimitus poolin tilanteesta näytti, että edessä on pakkovoitto, jotta turnausvoitto saavutetaan. Ensimmäinen erä meni suhteellisen helposti meidän parin pisteen johdossa. Tilanteessa 22-22 sitten jäädyttiin. Erä vastustajalle 25-22 meidän virheiden myötä. Huoh. Pakkovoitto. Taas kasataan itsemme seuraavaan erään ja alku osoitti päättäväisyyttä, 14-1 johdosta tuskin onnistutaan häviämään? Erä meille 25-11. Erikoisuuksiakin kävi, otin aikalisät johtotilanteessa 7-1 (WC-tauko) ja 19-9 (terveystilannetarkastus). Ansalla lämpö nousemassa, joten sivuun ja lepäämään. Kolmannessa erässä mentiin tasatahtia ja meidän ottelupallotilanteessa 14-13 hiukan jännitti jo kaikkia. Mette pääsi hyökkäämään ja vastustajan puolustus nousi kattoon. Riemu ylimmilleen ja juhlat pystyyn!

Tavoite siis saavutettiin, 3 voittoa. Kaikki kolme-eräisinä, mutta tulosta haettiin ja se saatiin.

Seuraava turnaus on sitten D-poolin turnaus Leppävirralla 2.2.

Anders

Share Button