C03-joukkueen 4. Pooliturnaus 28.1.2018 – Kaavilla taas!

On maanantai-ilta, ja joukkueen treenit Utran koululla. Tytöt istuvat salin lattialla ja kuuntelevat kun käyn läpi turnauksen tapahtumia. Puheenaiheiksi nousee otteluihin valmistautuminen, itseluottamus, jännityksen hallitseminen pelitilanteessa, sekä tietysti valmentajan aikalisällä suustaan päästämät sammakot ja muutama voimasana.. Onneksi siitä aikalisästä ei ollut jäänyt traumoja, päinvastoin. Sonja muisti koko tekstin lähes sanasta sanaan ja aiheutti porukassa hillittömän nauruhepulin, olipahan ainakin kuunnellut aikalisän ajan. Ja lisäksi, kun minä kuulemma alan “pyöriä” vaihtopenkin edessä, pelaaja tietää että kohta tulee vaihtoja. (Vrt. Jujun  edustusjoukkueen valmentaja Matti kääntää selkänsä kentälle päin ja siitä pelaajat tietävät että vaihtoja alkaa kohta tulla..) Kun neljä kertaa viikossa nähdään tyttöjen kanssa, niin manööverit tulevat tutuksi. Noh, turnaus käytiin läpi ja tästä jatketaan valmistautumista kohti seuraavaa koitosta.

Palataan kuitenkin  hetkeksi vielä sunnuntain turnaukseen.
Ensimmäisenä vastassa tuttu joukkue, Kaavin Kaiku. Meidän tytöt ovat kyllä mielessään tehneet Kaavin tytöistä itselleen hankalan vastustajan. Ottelu alkaa epävarmasti mutta tasaisesti, syöttö ja vastaanotto toimii kohtuudella, mutta hyökkäys on tehotonta. Sitä leimaa varovaisuus ja virhealttius. Itseluottamus rakoilee kun hyvistäkään paikoista ei saada palloa tapettua tai se lyödään jonnekin muualle kuin kenttään. Kaavi liikkuu hyvin ja pelaa varmemmin kuin me. Häviämme ottelun 2-0, ja päivä alkaa huonosti. Jos pelaajia opetetaan toipumaan virheestä kentällä, niin minä tarvitsisin oppitunnin siitä, kuinka toipua alakanttiin menneestä pelistä ennen seuraavaa peliä. Harmitti tyttöjen puolesta ihan kympillä.

Toinen peli olikin sitten Jujun C04-ryhmää vastaan, ja kolmas Tsemppi 2:sta vastaan. Lyhyesti kerrottuna, molemmista 2-0 voitot. Pelit eivät sisältäneet juuri hienouksia, paitsi ekassa erässä Jujun C04 laittoi meidät ahtaalle pelaten ja taistellen hienosti. Saimme kuitenkin hoidettua pelit, ja täytyy sanoa, että sitkeästi tytöt pelasivat vaikkei oikein rentous tahtonut löytyä koko päivänä.
Edeltävä, hyvä treeniviikko kuitenkin osoitti, että rentous on löydettävissä. Uskon että se löytyy vielä ennen seuraavaa turnausta. Jotakin uuttakin jippoa on jo ehkä suunnitteilla.

Eero, C03 valmentaja

Share Button