C03-tytöt Kaavilla AM-sijoitusturnauksessa 24.2. – Vain korvat estävät leveämmän hymyn!

Tilanteet vaihtuvat nopeasti. Joukkueen terveystilanne oli aavistuksen arvoituksellinen turnaukseen lähdettäessä. Oli hieman polvi-, nilkka- ja akillesvaivaa, sekä perinteistä kausiflunssaa. Viimeinen isku vyön alle oli Johannan sairastuminen perjantai-iltana. Tämä kaikki tietäisi sitä, että roolituksia on taas hieman tarkasteltava. Netta oli pakko siirtää pelaamaan takaisin keskelle, mikä ei ollut ongelma, ainoastaan järjestelykysymys. Eniten mietitytti kuitenkin se, että minulla oli mukana tasan kaksi keskitorjujaa, eikä ns. särkymävaraa ollut. No, vanhan Valtimolaisen sanonnan mukaan: “se on pelattava sillä mailalla mikä on jaettu”, eli näillä mennään, ja toivotaan parasta.

Joukkueet oli jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Meidän lohkossa pelasivat Kaiku ja LaVe. Seurasimme Kaiun ja LaVen ottelun ja mietimme porukassa, kuinka lähtisimme pelaamaan Kaikua vastaan. Lisäksi sovimme, että kiipeilyvälineet pidetään käden ulottuvilla, jos luiskahdetaan sinne rotkoon kesken pelin.

Juju C03 – Kaiku 1-2 (25-19, 23-25, 9-15)

Saimme loistavan startin otteluun. Kentällä toimi oikeastaan kaikki osa-alueet ja peli oli iloista. Pelattiin ylivoimaisesti koko kauden siihen mennessä paras erä! Toinen erä ei käynnistynyt ihan yhtä hyvin ja Kaiku sai otetta peliin. Erän puolivälissä aloimme luisua pikkuhiljaa, emmekä saaneet tilannetta korjattua. Takaraivossa alkoi jyskyttää ajatus: “taas tässä käy näin”. Niinhän siinä sitten kävi. Hävittiin toinen erä niukasti ja kolmas erä reilummin. Itseluottamuksen lanka ei kestänyt venytystä yhtään, vaan katketa napsahti. Valehtelisin, jos väittäisin, että ei ottanut pattin. Kyllä otti. Onneksi Liisa (huoltaja, meidän joukkueen “äiti”) muistutti minua pelin jälkeen, että eka erä oli todella kauden parasta pelaamista, tappiosta huolimatta. Karvaan tappion hetkellä se oli jo unohtua minulta. Kävimme joukkueen kanssa pelin läpi pukkarissa, ja totesimme, etteivät mahdollisuutemme hyvään sijoitukseen olleet vielä menneet. Ja että oikeasti pelattiin mahtava ensimmäinen erä. Nyt kun ajattelen lauantain turnauspäivää, tämän kuuluikin ehkä mennä juuri näin.

Juju C03  – LaVe 2-0 (25-16, 25-14)

Tappio saatiin resetoitua yllättävän hyvin ja otteet kentällä olivat alusta lähtien määrätietoisia. Ottelu kulki koko ajan meidän komennossa, emmekä antaneet siimaa vastustajalle yhtään. Kokonaisuutena vahva esitys meiltä, Kaiku-tappio näkyi kentällä selvänä sisuuntumisena.

Juju C03 – Tsemppi 2 2-1 (25-14, 21-25, 15-9)

Alkusarjan jälkeen pelattin välierä toisen lohkon ykköstä, eli Tsemppi 2 vastaan. Ensimmäinen erä voitettiin vahvan hyökkäyksen ja syötön turvin. Toisessa erässä jäätiin odottelemaan voittoa, ja Tsempin parantaessa selvästi syöttöään, olimme todella vaikeuksissa. Ei auttanut, vaikka aikalisällä muistutin, että voittoon tarvittavat pisteet on tehtävä itse. Toinen erä ansaitusti Tsempille. Kolmanteen erään saatiin jälleen rivit suoriksi, ja väännettin erä väkisin meille. Voitto ottelusta tiesi sitä, että kohtaisimme Kaiun uudelleen “finaalissa”, koska he olivat myös voittaneet oman välieränsä.

Juju C03 – Kaiku 2-0 (25-18, 25-23)

Iltapäivä on jo pitkällä kun peli alkaa. Annoin tytöille yhden ohjeen ennen peliä. Se voittaa, joka tahtoo voittoa enemmän. Peli alkaa, ja jostain syystä minua ei oikeastaan jännitä ihan hirveästi. Kentällä sen sijaan jännittää, mutta se ei pahasti haittaa tekemistä. Ja pitäähän sitä tietty vähän jännitystä ollakin. Ensimmäinen erä kulkee meidän komennossa alusta alkaen. Tai oikeastaan se kulkee Anniina Korhosen komennossa. Passari Aada ja keskitorjuja Anniina saivat keskihyökkäyksen kulkemaan jo heti aamusta, mutta nyt räjähti! Anniina takoo keskeltä yhdeksän pistettä ja syöttää pari ässää, ollen yksi koko ottelun ratkaisijoista! Ja mikäpä siinä on pelatessa keskihyökkäystä, kun vastaanottoprosentti huitelee 73%.
Toinen erä on huomattavasti tasaisempi, ja olemme jossakin vaiheessa jo tappiolla pari-kolme pistettä. Tilanne etenee vuoropistein yli kahdenkymmenen, kunnes lopulta saamme puristettua ohi, ja katkaistua ottelun heti ensimmäisestä ottelupallosta. Voitontanssi voi alkaa! Joukkueenjohtajamme Mika näytti mallia meille kaikille, että miten tuuletetaan. Ja siitä tuuletuksesta supistaan Kaavin S-Marketin kassajonossa vielä ensi viikollakin. Mutta voi vitsi, että tuntui kyllä hyvältä – meidän kaikkien puolesta. Ansaittiin voitto tänään ja lopullinen sijoitus oli 13.

Summa summarum. Pelattiin hieno turnaus. Joukkueesta ei löytynyt heikkoja lenkkejä, erityisesti keskarit Netta ja Anniina olivat koko päivän tehokkaina. Anniinan finaalipelin tehot 16(+13) ovat harvinaista herkkua keskarille. Myös ekassa pelissä Netan tehot 9(+7), joista neljä torjuntapistettä, on kova teholukema keskarille. Aada pelasi passarina hyvin, samoin libero Pipsa. Tähän kun lisätään yleispelaajien ja hakkureiden(Moona, Vanessa, Emppu, Saana ja Sonja) tasainen laitapelaaminen ja hyvä vastaanotto(kaikkien pelien keskiarvo 63 %), ei voi olla kuin tyytyväinen kokonaisuuteen.

Mitä tulee muihin asioihin, niin näyttää edelleen siltä, että tyttöjen henkinen puoli on vahvistumaan päin. He myös selvästi pystyvät yhä paremmin ja paremmin toteuttamaan annettuja ohjeita kentällä pelin tiimellyksessä. Lisäksi peliin on tullut rauhallisuutta, ja esimerkiksi aiemmin hankaluuksia tuottaneet hässäkkäpallot pystytään pelaamaan varmemmin.

Näin se homma etenee. Kuukauden päästä ollankin sitten Lapinlahdella pelaamassa. Saa nähdä mitä silloin tapahtuu.

Eero, C03 valmentaja

Share Button