C03-tyttöjen 5. pooliturnaus Polvijärvellä 17.2. – Rytminmuutos

Nyt tarvitaan rytminmuutos! Sipilän sanoin: “Tämä ei voi jatkua näin!”.

Näissä ajatuksissa olin viime turnauksen jälkeen. Peliliikkeitä oli tehtävä. Päädyin vaihtamaan Pipsan (passari) ja Aadan (libero) peliroolit keskenään, samoin tekivät myös Netta(keskitorjuja) ja Johanna(yp/hakkuri). Hieman rikkonainen harjoitusjakso aiheutti ehkä jonkin verran painetta ainakin Johannalle, joka ehti harjoitella verraten vähän keskipelaamista. Uskoin kuitenkin hänen selviytyvän hyvin uudessa roolissaan, kuten myös muidenkin. Näin kävikin ja joukkueen peli kyllä jotenkin “raikastui”. Välillä tietysti oli hässäkkäpalloja, mutta kun kokonaisuutta arvioidaan, niin muodonmuutoksesta selvittiin hienosti.

Peli-ilme oli koko päivän hyvä, emmekä luisuneet kertaakaan sinne meillle liiankin tuttuun paikkaan, Epätoivon Rotkoon(on muuten se sama paikka, josta kohkattiin taannoin Ilta-Sanomien lööpissä: MOPO ROTKOON LAIHIALLA – kahdeksan loukkaantui!).
Koko päivän aikana pelasimme reilun puoli erää rotkon reunalla, kun oma peli ei ottanut lähteäkseen käyntiin. Ilmeisesti jotakin henkistä kasvuakin on tapahtunut, kun tytöt jaksoivat kuitenkin puurtaa sitkeästi eteenpäin vaikka oma peli tökkikin. Tytöt ovat oppineet luottamaan omaan tekemiseen, ja siihen, että kun pallo kerrallaan pelataan, niin kyllä oma peli alkaa kulkea jossakin vaiheessa.

Kolme peliä tosiaan pelattiin ja ja tuloksena oli yhtä monta voittoa. Ensin kaatuivat Mimmit Outokummusta, sitten Puijo Wolleyn Valkoiset ja viimeisessä pelissä Mikkelin Passarit 2. Erälukemat olivat aika selkeitä, eniten pisteitä(19) annettiin rotkon reunalla pelaten Mimmeille ottelun toisessa erässä. Täytyy nyt kyllä tässä yhteydessä muistaa, että vastustajien riveissä pelasi vähän vähemmän harjoittelevia ja kokemattomampia pelaajia, joten tasoeroakin oli meidän hyväksi. Tämä ei kuitenkaan himmennä hohtoa meidän tyttöjen suorituksista, ja kyllä nämä voitot olivat meille kaikille erittäin tärkeitä jatkoa ajatellen.
Pelillisistä asioista pinnalle nousivat oma syöttö- ja hyökkäystehokkuus posittiivisina asioina. Sen sijaan vastaanottoon sekä erityisesti helppojen pallojen (joita ei kuulemma ole olemassakaan) nostoon jäi kehitettävää. Ensi viikonloppuna pelattavaan aluemestaruussarjan turnaukseen lähdetään parantamaan mm. näitä osa-alueita. Yhteispeli kokonaisuutena tulee myös varmasti parantumaan tulevan harjoitusviikon myötä.

Joten luottavaisin mielin kohti uutta viikkoa, ja turnausta, joka pelataan – yllätys yllätys – Kaavilla.

Eero
C03 valmentaja

Share Button