C1-joukkueen E-poolin turnaus Juupajoella 19.1 – Teemana rohkeus, liike ja ääni

Valmistauduimme tähän pooliturnaukseen huolella, olihan meillä tiedossa, että tämän poolin voittaja pääsisi suoraan SM-välieriin, mikä oli meidän tavoite jo kesästä lähtien. Pidimme siis 1,5 viikon treenitauon joulun pyhien aikaan. Pelasimme myös Hurmoksen C-poikien kanssa harkkamatseja ennen vuodenvaihdetta. Lisäksi meillä oli kaksi harjoituspeliä Kontiolahden Iskua vastaan turnausviikolla, mikä sparrasi meitä eteenpäin niin kovien syötön vastaanotossa kuin torjuntapelissä. Seurayhteistyössä on voimaa ja kovat pelit oman ikäisten tyttöjen tai poikien kanssa ovat hyvä lisä omille treeneille.

Starttasimme Juupajoelle jo hyvissä ajoin perjantaina ja kaikilla oli hyvä fiilis turnaukseen lähdettäessä, olihan edessä tämän kauden ensimmäinen yön yli pelireissu. Yöpyminen oli Jyväskylässä hotellissa, jossa päästiin myös uima-altaaseen ja saunaan illalla.


Iso harmitus oli toki kaikilla, koska meidän libero Tiia, joutui jäämään kotiin flunssan takia. Tiia sai onneksi seurata pelit livelähetyksen kautta ja jännittää kannustusjoukkojen kanssa kotona. Valmentajan yöunet jäi tosin vähiin, kun perjantai-iltana alkoi jo näyttää siltä että meillä ei ole passaria peliin flunssan ja jalkavaivan takia ja mietin jo mites sitten pelataan jos molemmat passarit on poissa pelistä..

Juju C1- Oriveden Ponnistus 2-0 (25-23, 25-15)
Ensimmäinen peli oli OrPoa vastaan 10.00. Vastustaja oli meille jo ennestään tuttu ja tiesimme, että hyvänä pelipäivänä meidän joukkue pystyy pelaamaan OrPon. Ensimmäinen erä oli todella tasainen. Alun hapuilun jälkeen meidän peli alkoi näyttämään kauden parhaalta peliltä. Tiukka 1.erä kääntyi meille ja toisessa erässä C1 pyöritti kauden parasta peliä. Pelin rohkea oli Netta, joka vastustajan valmentajan mukaan “pitelemätön” hyökkäyksessä. Huippu alku päivälle!

Juju C1-Korpilahden Pyrintö 2-0 (22-25, 21-25)
Parin tunnin peli- ja lounastauon jälkeen vastaan asettui Korpilahden Pyrintö. Ajatuksena oli jatkaa päivän hyvillä teemoilla rohkeus, liike ja ääni. Valitettavasti tässä pelissä meidän liike ja ääni ei ollut riittävä ja pallo ei meinannut millään mennä passarille välillä. Pyrinnölle satttui puolestaan heidän valmentajan mukaan myös kauden paras peli, eikä meidän hyökkäykset meinanneet jäädä millään kenttään. Pyrintö puolusti upeasti. Ensimmäisessä erässä valmentaja jo alkoi miettimään seuraavan pelin pelijärjestystä tilanteessa 14-24. Mutta sitten tapahtui uskomatonta, piste kerrallaan ja Anniinan rohkeiden syöttöjen ansiosta nousimme jo 22 pisteeseen, mutta vähän liian myöhään eli Pyrintö vei lopulta erän 22-25. Seuraavaan erään lähdimme hakemaan parempaa liikettä, mutta vastaanotto ei vieläkään noussut tarpeeksi hyvin passarille. Peli oli tasaista 18-18 tilanteeseen asti, mutta Pyrintö vei lopulta erän 21-25. Tässäkin pelissä selvitimme kolme eräpalloa!

Juju C1-PuWo 2-0 (13-25, 19-25)
Vartti oli liian vähän aikaa selvitä karvaasta tappiosta ja pettymys oli toki tytöillä valtava hävitystä pelistä ja kauden tavoitteen karkaamisesta kauemmaksi, kun suora välieräpaikka meni tappioon. Kiitokset PuWon Tainalle myös meidän tsemppailusta viimeiseen peliin. 🙂 Päätettiin yhdessä lopulta tsempata viimeinen peli ja toteutin itsekin lopulta yhtä päivän teemaa eli rohkeus. Koska pelikuntoisia oli koko päivän vain kahdeksan, päätin että pelataan ilman liberoa viimeinen peli. Anniina ja Netta (yp yleensä) keskareina saivat pelata siis myös takakentän. Haastoimme Puijoa ajoittain, mutta Puijo vei pelin kuitenkin lopulta selvästi 2-0.

Kotimatkalla jännitimmekin sitten tulospalvelusta OrPon ja Pyrinnön peliä, mutta lopulta hävisimme lohkon kakkospaikan kuitenkin eräpisteiden erolla eli mahdollisuudet SM-välieriin meni tämän poolin myötä. Ero oli kuitenkin yli 10 pistettä, joten tytöistä joku totesikin että onneksi ei sentään parilla pisteellä hävitty.. 😀

Pelit jatkuvat siis 9.2. F-poolissa, siellä onkin vastassa tutut joukkueet eli Jujun C2, Tsemppi-82 ja Iisalmi. Sitä ennen tiedetään taas mitä treenataan. 🙂

Johanna, C1 valmentaja

Share Button