C1 joukkueen kauden avaus Enossa 6.10

Jujun C1-joukkueessa harjoittelevat ja pelaavat tällä kaudella Anniina (kt/h), Emilia (yp/h), Iisa (l/yp), Netta (yp/kt), Moona (p/yp), Nella (kt), Tiia (l/yp), Noora (kt/h), Jenni (h/p) ja B2-joukkueesta saamme mukaan peleihin välillä myös Vanessan (yp/h). Joukkue koottiin siis neljän eri joukkueen pelaajista tähän kauteen ja saimme uusia pelaajia Jujuun myös Pyhäselän Urheilijoista (Tiia) ja Liperin Taimesta (Noora). Aloitimme yhteistreenauksen kauteen jo heinäkuun alun helteillä ja harjoittelu on sujunutkin hyvin.  Olemme treenanneet palloharjoitusten lisäksi paljon fysiikkaa, porrastreenejä, biitsiä, käyty yleisurheiluharkoissa jne. Vaihdoimme kesän aikana lähes kaikkien pelirooliit ja nyt niitä onkin opeteltu syksyn aikana niin omissa harkoissa, Itä-Suomen alueleireillä kuin harkkapeleissä. Lisäksi suurimmalla osalla on kaksi peliroolia kauteen, koska haluamme olla iskussa joka pelissä, jotta sairastelut, loukkaantumiset eivät vaikuttaisi liikaa joukkueen peleihin kauden aikana.

Kauden avaus turnaus Enossa 6.10

Kauden ensimmäinen turnaus jännittää aina niin pelaajia kuin valmentajia ja tämä näkyi jo koko viime viikon harkoissa ja harkkapeleissä. Itsellä tämä on siis ensimmäinen kausi c-tyttöjen valmentajana ja uusi haaste motivoi kovasti valmentamistyössä. Olen toki pelaaja/valmentajana naisille toiminut myös junnuvalmennuksen ohella, mutta uusi kokemus lähteä c-tyttöjen valmennukseen.

Minulla oli lauantain turnaukseen lähdettäessä siis hyvin luottavainen mieli, olimmehan harjoitellaat hyvin ja kovaa koko kesän ja syksyn. Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan meille tuttu joukkue eli Juju C3-joukkue, joka koostuu tänä vuonna c:hen nousseista tai Jujun uusista tytöistä. Valmentajana ja äitinä oli heti jännä paikka, kun omat tyttäret Emilia (C1) ja Veera (C3) pelasi vastakkain ja omat viime kauden valmennettavat C3-joukkueessa. Tästä pelistä meille selvä voitto 2-0 ja kauden ensimmäiset sarjapisteet oli saatu! Minua ilahdutti myös C3:n otteet, hyvin tytöillä sujui kahden passarin järjestelmä,  hienoja pelisuorituksia tytöiltä ja hienoa työtä koutsiltaan Katilta!

Pienen evästauon jälkeen lähdettiin heti toiseen peliin Kontiolahden Iskua vastaan ja edelleen joukkueen keskittyminen näytti hyvältä. Tiesimme, että jos meidän vastaanotto toimii, pelaisimme hyvin tasaisin pelin, olimmehan pelanneet alkuviikosta harkkapelin Iskua vastaan. Lähdimmekin peliin kahden liberon taktiikalla. Pallo poltteli kuitenkin liikaa ensimmäisessä erässä ja erityisesti Iskun kova syöttö oli välillä “myrkkyä” meille. Teimme myös liian ison virhemäärän eli vastaanoton lisäksi aloitussyötöissä ja hyökkäyksissä liikaa virheitä. Erän lukemat oli selvät ja 1.erä Iskulle 25-13. Toiseen erään lähdettiin ohjeilla, että keskitytään vastaanottoon tarkemmin ja lähdetään pelaamaan rohkeasti. Johdimmekin erää tovin, mutta erän loppuvaiheessa peli kääntyi Iskulle. Erän lukemat Iskulle 25-20 ja ottelu 2-0 vastustajalle. Tyttöjä harmitti selvästi, kun emme vain saaneet parasta osaamista esille kovan vastuksen edessä, mutta totesimme myös pukkarissa, että vastustaja pelasi myös hienosti. Mutta hienoa nähdä miten molemmissa joukkueissa on todella lahjakkaita tyttöjä pelaamassa!

Pelin jälkeen taas pieni evästauko ja edessä päivän viimeinen peli. Tiedostimme, että hyvällä ja normaalilla pelisuorituksilla peli hoituisi, mutta rohkeasti pitää kaikkien pelata. Pelin alusta oli selvää, että meillä oli jännitystä ilmassa liikaa sekä alkoi tiukka treeniviikko ilmeisesti painaa jaloissa. Partio liikkui pirteämmin matsissa. Hoidimme jännittävän 1.erän meille 26-24. Toisessa erässä Partion muutama kova syöttäjä aiheutti meille hankaluuksia ja ei päästy edes tuplavaihtojen ja aikalisien kautta peliin mukaan ja erä Partiolle 25-21. Kolmas erä oli myös tiukkaa taistelua ja meidän syötöt ja hyökkäyksen meni liikaa suoraan vastustajien käsille ja tiukan taiston vei tällä kertaa Partio lukemin 15-13. Sijoituksemme oli siis tasoturnauksen 3.  ja ensi turnauksessa -poolissa vastassa ovat Partio, Juju C2 ja Iisalmi.

Iso kiitos myös Jannelle ja Timolle tilastoista sekä Andersille hyökkäyskartasta. Saatiin erittäin hyvää dataa mitä treenataan seuraavat viikot eli vastaanottotreeniä lisää ja hyökkäyksen kohdistamista sovittuihin paikkoihin (ei ns. puolustajan käsiin), hyökkäysvoimaa meiltä löytyy nimittäin hienosti!

Nyt kun kausi on avattu,  keskitymme pelijännityksen sijaan itse peliin seuraavissa peleissä ja sitä kautta tulosta tulee aivan varmasti! 🙂

Johanna, Juju C1 valmentaja

Share Button