C1 kotiturnaus Nepenmäen koululla 8.12. – Poolivoitto, liikettä ja ääntä kentällä

Tähän turnauksen valmistautuminen aloitettiin heti Kuopion turnauksen paluumatkalla. Todettiin tyttöjen kanssa, että ei ollut parasta Jujua pelissä ja kentältä puuttui mm. liike ja ääni. Nollattiin tilannetta ja todettiin, että seuraava turnaus sujuu varmasti paremmin.

Viimeisen kolmen viikon aikana lisättiin siis keskiviikon harkkoihin lyhyt juoksulenkki ennen treenejä ja pidettiin muutenkin enemmän juoksutusharjoituksia salilla= vaikeiden ja helpon pallon hakuja vauhdikkaasti, mutta silti passarille tarkasti. Keskityttiin myös siihen, että syöttöjä on jokaisella  onnistuneesti enemmän kuin viisi putkeen jokaisella ennen kuin aloitettiin harkkojen peliosuus. Lisäksi saatiin sparrausta turnaukseen harkkapelistä meidän B2 joukkueen kanssa. Iso kiitos Eeron valmennustiimi ja B2-tytöt! Jo harkkapelissä näin, miten tyttöjen luottamus omiin taitoihin oli kasvanut kolmen viikon aikana ja minulle tuli luottavainen olo viikonlopun turnauksen suhteen jo ennakkoon.

Pelirooleja muokattiin tähän pooliin toki taas. Moona palasi passarin tontille, Jenni hakkuriksi, Netta viime vuoden tutulle pelipaikalle eli keskihyökkääjäksi ja Tiia otti koko turnauksen ajan liberon roolin haltuun. Muilla olikin tutut pelipaikat viime turnauksesta eli Iisa yp, Vanessa yp/h, Emilia yp, Anniina sekä Noora keskihyökkääjät. Nella oli ansaitusti tällä kertaa toisen harrastuksen parissa.
Turnaukseen saatiin myös meidän uudet hienot Jujun logolla ja pelinumerolla varustetut pelikassit. 🙂

Juju C1- Pieksämäen Tsemppi  2-0 (25-17,28-26)

Ensimmäinen peli alkoi 11.00 ja vastassa edellisestä poolista tuttu vastustaja, Tsemppi. Kuten lukemat osoittavat ensimmäinen erä oli erän puolen välin jälkeen meidän hallintaa.  Vastustajan Sini-Aino (Sirpa tuttujen kesken :)) teki pelissä kovimmat tehot, meillä tehot jakaantui monen pelaajaan kesken. Onnistujia oli erityisesti syöttö- ja hyökkäyspuolella useita kuten pelin pistetaulukosta näkyy. Tämä oli meidän joukkueen vahvuus pelissä. Lisäksi vastaanotto ja helppojen pallojen nosto sujui paremmin kuin aiemmissa turnauksissa. Toisen jännittävän erän päätti meille komeasti iskulyönnillä Vanessa 28-26. Huikea parannus meiltä omien virheiden määrässä, ne puolitettiin edellisestä turnauksesta! Pelasimme myös poikkeuksellisesti pelin kokonaan aivan samalla kuusikolla eli kokeiltiin vähän uuttaa pelitapaakin. Meillä on siis sovittuna joukkueessa tasainen peluutus. Toki se edellyttää sitä tytöiltä, että käy harkoissa ahkeraan. Jos on poissa enempi, niin pelaa vähempi ja tytöt ovat tähän sitoutuneet.

Juju C1 – Leppäveden Leppä 2-0 (30-28, 25-12)

Pelitauko oli kolme tuntia, joten välissä tankkasimme lounaan ja ulkoilimme vielä ennen Lepän matsia. Ensimmäinen erä alkoi meiltä nihkeästi ja syöttö- ja vastaanottopeliä haettiin pelin alussa. Tilanteessa 0-5 otin aikalisän ja ohjeena oli että aletaan taas keskittyä perussuorituksiin. Virhesuma jatkui vielä kuitenkin tovin. Kun vastustaja johti jo 11-19 aloitimme hurjan kirin. Kirimme jo 15-19 tilanteeseen. Hivuttauduimme pikkuhiljaa omilla kovilla hyökkäys- ja syöttösuorituksilla vastustajan lähelle, joka taisi jo odotella erävoittoa. Vastustajalla oli nimittäin jo kaksi eräpalloa, selvitimme ne rohkealla pelillä ja lopulta meillä oli jo 1. eräpallo, mistä peli meni vielä tasoihin. Toisen eräpallon hoidimme sitten kotiin, erä päättyi 30-28 meille! Toinen erä oli taas meidän parasta peliä ja meidän kovat hyppysyötöt ja hyökkäykset upposi kenttään. Erä meille selkein lukemin 25-12.

Juju C1 ja JyväsLentis 2-0 (25-14, 25-11)

Yhden pelin tauko välissä ja välitauolla kannustimme tietysti Tsemppiä voittoon Lepästä. Hyvä valmistautuminen sisälsi evästauon lisäksi taas pienen happihyppelyn ulkona ja hyvän alkulämpän Nepenmäen koulun käytävillä ennen peliä. Pelin alusta lähtien näki selvästi, että nyt Juju vie peliä vahvasti kovalla syötöllä ja hyvillä hyökkäystehoilla. Peli meille selkeästi 2-0 ja poolivoitto oli plakkarissa oman hyvän pelaamisen kautta!

Päivän parhaana liikkujana palkittiin Vanessa ja äänen käytössä peliä johti parhaiten Iisa. Raatina toimi pelivalmentajat ja vanhemmat.

Seuraava turnaus tammikuussa ja joulun ajan puuhia

Pelit jatkuvat siis E-poolissa tammikuussa 2019. Ennen seuraavaa turnausta hiotaan taas perustekniikkaa, juostaan harkoissa vieläkin kovempaa ja katsotaan taas millä rooleilla ensi turnaukseen lähdetään. 🙂

Tehdään me välillä yhdessä muutakin kuin lentopalloa mm. osallistutaan Marttojen välipalakurssille 17.12,  käydään vielä ennen joulua paketointitalkoissakin keskustan Citymarketissa ja joukkueenjohtaja & koutsi järkkää tytöille pikkujoulut.

Kiitos tytöt, kannustusjoukot ja erityiskiitos kaikille turnaustehtäviin osallistuneille!

Johanna, Juju C1 valmentaja

Share Button