C1 poolivoittoon! – 1.pooliturnaus Iisalmessa 20.10

Viimeiset kaksi viikkoa tasoturnauksen jälkeen,  paranneltiin muutaman pelaajan rasitusvammoja ja keksityttiin miettimään paljon onnistuneita suorituksia joka harkoissa. Valmentajan ja koko joukkueen iloksi saimme myös kuulla aiemmin, että meidän passari, Moona, pääsi mukaan haastajamaajoukkueleirille! Miinuksena leirille pääsyssä oli, että meillä ei siis varmaa passaria 1.pooliturnaukseen, kun kakkospassari, Jenni, oli rasitusvammojen vuoksi levossa. Aloin jo miettimään pelaammeko kahden passarin järjestelmällä, mutta lopulta keksin pyytää mukaan tähän turnaukseen meidän B2-joukkueen passarin Aadan. Aada kävi joukkueen treeneissä kahdesti turnausviikolla ja meidän pelaajien tekeminen näytti hurjan hyvältä ja ilo & luottamus omiin suorituksiin oli kova turnaukseen lähdettäessä. Lisäksi Emilia ja Jenni saivat levolla rasitusvammat kuriin ja saimme kaikki pelaajat mukaan!

Starttasimme Iisalmeen Jujun toimistolta yhdessä Jujun C2-joukkueen kanssa lauantaiaamuna 6.30. Matkalta otimme bussin kyytiin vielä Outokummun Partion joukkueen. Jujun C1-joukkueessa turnauksessa mukana olivat siis Aada (passari),  Anniina (kt/h), Emilia (yp/h), Iisa (l/yp), Netta (yp/kt), Moona (p/yp), Nella (kt), Tiia (l/yp), Noora (kt/h), Jenni (h/p) ja Vanessa (yp/h). Valmennustiimissä minulla oli mukana apuvalmentajana Jussi, joukkueenjohtajana Janne ja huoltajana Timo. Tilastot turnauksesta olivat siis hyvissä käsissä!

Juju C1 vs Juju C2

Ensimmäinen peli oli Jujun C2-joukkuetta vastaan. C2-joukkueella oli myös loukkaantumis- ja poissaolohuolia, mukana oli vain 7 tyttöä. Pelissä näkyi meidän tyttöjen kokemus ja fysiikkatreenien tulos! Syöttömme ja iskulyöntien kovuus oli erinomaista. C2-joukkue teki monesti uskomattoman hienoja puolustuksia ja oli taas hieno todeta entisten omien valmennettavien kehittymistä verkon toisella puolella.  Voitimme ottelu meille puhtaasti 2-0 (25-14, 25-11). Mikä positiivista, koko pelissä meidän virheiden määrä oli alhaisemmalla tasolla kuin missään aiemmassa pelissä.

Juju C1 vs Iisalmen Visa

Lyhyen evästauon jälkeen aloitimme seuraavan pelin.  Luottamus tyttöjen tekemiseen oli kova. Päätin lähteä tähänkin peliin kahden liberon taktiikalla, koska aiemmissa turnauksissa ja harkkapeleissä vastaanotto ollut meillä välillä hakusessa ja hyökkäyspelaaminen on puolestaan ollut aina vahvuus. Vastaanotot ja puolustukset nousi kuitenkin koko pelin ajan mahtavasti passarille, mutta yllättäen meidän  hyökkäykset (+syötöt) suuntautui aivan muualle kuin vastustajan kenttään.. Omien tilastojen mukaan lahjoitimme pelissä 30 pistesttä vastustajalle hyökkäys- ja syöttövirheillä. Ennen kolmatta erää sanoin tytöille aika jo kovemmalla äänensävyllä, että nyt keskitymme tekemään vain omat pisteet ja niinpä viemmekin kolmannen erän 15-7 (vain kolme omaa virhettä erässä) ja voitto meille lukemin 2-1! (19-25, 25-23, 15-7) Mietin pelin jälkeen, että kyllä oli upeata miten tytöt silti rohkeasti hyökkäsivät iskulyönneillä läpi ottelun, vaikka ensimmäiset kaksi erää hyökkäykset ei kenttään osuneet. Teimme siis myös upeilla hyökkäyssuorituksilla paljon pinnoja ihan itse!

Juju C1 vs Outokummun Partio

Partiolla oli ollut viime viikkoina huonoa tuuria ja loukkaantumisia & sairastumisia. Jarkon valmentama lahjakas ja nuori c-joukkue oli saanut mukaan vain kuusi pelaaja ja tytöt joutuivat pelaamaan 5 pelaajalla pelit loukkaantumisen vuoksi. Tässä pelissä palasimme ensimmäisen pelin tasolle vähempien omien virheiden määrissä ja veimme ottelut puhtaasti 2-0 (25-14, 25-14). Turnausvoitto siis plakkariin ja nousu e-pooliin eli 1-sarjaan!

Pelimatkan päätteeksi kävimme vielä osan C1- ja C2-tyttöjen kanssa kannustamassa pari viimeistä erää Jujun edustusjoukkueen voittoon Hurmoksesta 3-2! C1-joukkueella oli siis huikea neljän voiton päivä!

Seuraavassa turnauksessa kohtaamme Oriveden Ponnistuksen, PuijoWolleyn sekä Pieksämäen Tsempin. Turnaus pelataan Kuopiossa lauantaina 17.11. Sitä ennen harjoitellaan paljon hyökkäystä, syöttöä ja vastaanottoa.

Johanna, C1-valmentaja

PS: Valmentajan tavoite on keventyä kauden aikana, sitä mukaa kun päästään kohti meidän päämäärää. Saldona -1kg kahden viikon aikana, joten tämäkin tavoite eteen samassa tahdissa. 😉

Share Button