C3 – Kasvun paikkoja


Osin kiireen vuoksi, osittain tietoinen valinta kirjoittaa kolmen turnauksen raportti samassa pohdinnassa. Pääsen näin vertailemaan joukkueen suorituksia ja kehitystä 3 kk:n jaksossa. Riskinä tässä toki on, että raporttia ei jaksa lukea kuin viestintävastaavamme Jossu.. 😀

Kuopion turnaus 17.11.

Marraskuun puolivälissä Joen Jujun C3:lla oli takana kaksi turnausta ja vain yksi erävoitto saavutettu. Joukkueen itsetunto ei ollut siis vahvimmillaan PuWo Kuopion emännöimään turnaukseen 17.11. lähtiessämme. Kuopion turnauksen lähtötilanne oli muutoinkin haastava. Sairastupaan jäi muutama pelaaja ja mukaan lähtijöissä oli monta flunssatoipilasta, joten pelivire ei ollut ihan tapissa.

Turnauksen ensimmäinen vastustaja oli RautU, jota vastaan C3 pelasi ekan erän varsin pirteästi. Ottelun edetessä tuli turhan paljon syöttövirheitä ja vastaanotto ailahteli. Myös peliroolitusta täytyi vaihdella paukkujen säästämiseksi ja pelaamisen rytmi kärsi tämän vuoksi. Rotaatiot sinänsä sujuivat edelleen hienosti ja eri peliroolien suhteen C3:n tytöt ovat kiitollisen kaikkiruokaisia. RautU vei pelin melko selvin lukemin 3-0 (25-19, 25-15, 25-15).

Toinen kolmen erän ottelu pelattiin PuWo Kuo-joukkuetta vastaan. Peli alkoi melko hyvällä vireellä ja onnistumisia tuli hyökkäyksissä mukavasti. Toisessa erässä otteluolosuhteet menivät erikoisiksi junnupeliä ajatellen. Överiksi mennyt katsomon meteli ja täysin erilainen kannustustapa häiritsi C3:n pelaajia, jotka eivät tämänkaltaiseen kannustukseen olleet tottuneet aiemmin. Tapahtumat on käyty järjestäjän kanssa läpi hyvässä hengessä jälkikäteen ja asiasta keskusteltiin myös oman seuran juniorivalmentajien kanssa. Surkuhupaisaa Kuopion reissussa oli se, että turnauksen agendana oli ääni; joukkueen Jojo Kirsi oli varannut palkinnon parhaalle äänen käyttäjälle joukkueessa… Seuraavan viikon treeneissä asia jo hiukan hymyilytti ja koimme joukkueen kanssa reissun olleen hyödyllinen oppimiskokemus. Niin, ja PuWo Kuopiollehan ne erät meni 3-0, mutta ei ihan vastaan rimpuilematta. Toinen erä oli joukkueeltamme kauden parasta ”tappelua” ja myös harmillisin häviö.  PuWo Kuo – Juju C3 3-0, (25-17, 29-27, 25-16)

Mikkelin turnaus 8.12 – kauden avausvoitto!

Kuopion turnauksen jälkeen koutsi järjesti tytöille hiukan luovaa tekemistä ja jättipaperille piirrettiin se ”seitsemäs pelaaja”, johon kaikki junnut kirjoittivat vahvuuksia, joita joukkueeseen tuovat. Näitä miettien suunnattiin 8.12. Etelä-Savoon Mikkelin Passarien vieraaksi. Ahkera harjoittelu, uusien asioiden oppiminen ja syksyn tappiosaldo oli kasvattanut tyttöjen voitonnälkää niin, että menomatkalla osa junnuista olisi tarvinnut useamman turvavyön kestääkseen aloillaan.

Mikkelissä päivän eka vastustaja oli Jujun C3-joukkuetta kokeneempi KLP-86, mutta jokaisesta pallosta ja pisteestä taisteltiin loppuun asti. KLP-86:n syötöt olivat haastavia ja kenttään paukkuneet ässät keskeinen syy häviöömme. Erälukemat KLP 86:lle selvät, mutta C3:n rohkeus ja yrittäminen olivat ehdottomia onnistumisia tässä ottelussa. Vaihtopenkkiläisten tehtävänä oli tehdä tilastoja, ja ilahduttavaa oli torjuntamme taakse tippuneiden jujujen vähyys sekä lähes nolla omaa syöttövirhettä tässä pelissä. Erä erältä toimintamme ottelussa parani ja pisteitä tuli edellistä erää enemmän. Peli 3-0 KLp 86:lle (25-9, 25-12, 25-15).

Turnauksen toinen ottelu pelattiin Mikkelin Passarit 05/06 vastaan. Juju C3:n pelaaminen oli reipasta ja peli-ilo pirskahteli raikkaasti hyvien suoritusten lomassa. Aiemmissa turnauksissa ”riesanamme” on ollut jujut, jotka turhan herkästi tippuivat torjunnan taakse. Passareita vastaan ne ehdittiin hienosti napsia ylös. Riemukkaan pelaamisen lomassa tuli kyllä paukutettua hyökkäyksiä välillä turhan rohkeasti, roiskien pitkäksi, leveäksi tai verkkoon. Aikalisiä valmentajana jouduin käyttämään lähinnä muistuttamaan, että muutaman pisteen johtoasema ei missään vaiheessa erää ole vakuus voitosta ja peruste ”chillailuun” kentällä. Voitto sieltä kuitenkin tuli ja jokseenkin iloinen sellainen, kotimatkalle päästiin Hangon Keksin lailla hymyillen kauden eka otteluvoitto takataskussa. Voitto Passareista Juju C3:lle 3-0 (25-14, 25-19, 25-16).

Reijolan turnaus 19.1.

Viimeinen otteluraportti on tammikuulta Jujun C4-joukkueen järjestämästä turnauksesta, jossa vieraita oli Kiteeltä, Mikkelistä ja Ruokolahdelta. Lauantaina 19.1. pidetyn turnauksen alku oli melko sähköinen, kun vastassa oli oman seuran pääosin D-ikäisistä koottu C4-joukkue. Pienestä jännistystäpinästä huolimatta joukkueemme pelaaminen oli vaisua ja nuppineulan lattiaan tippumisesta olisi lähtenyt enemmän ääntä kuin C3:sta. Suoritukset kentällä olivat jostain syystä ajoittain hyvinkin epävarmoja. Äänettömyys haittasi joukkueen yhteistyötä ja tieto kaverin toiminnasta tuli yleensä jälkikäteen myöhästymisestä johtuvat virheen myötä. Aikalisillä, enkä myöskään ottelun jälkeen löytänyt haparoivaan peliin muuta järkevää selitystä, kuin oman seuran joukkuetta vastaan pelaamisen extra-jännitys. Peruspelillämme saatiin Jujun C4:stä kuitenkin selkeä 2-0 voitto (25-14, 25-14).

Toinen ottelu pelattiin Kiteetä vastaan. Tässäkään pelissä C3 ei yltänyt parhaimpaan suoritukseensa. Hiukan ehkä lähdettiin peesaamaan vastustajan toimintaa ja jäätiin taakse omasta tasosta. Ensimmäisessä erässä tulikin Kiteen D-ikäisistä kootulta joukkueelta nenille aika kirvelevästi. C3:n taistelutahto alkoikin koetun tappion myötä herätä ja pelaaminen piristyi hiukan. Toisessa erässä tytöt innostuivat jujuttelemaan ja niistä tuli pisteitä paljon. Vastaanottovirheitä tehtiin luvattoman paljon ja suurimpana syynä niihin oli akilleksen kantapäämme, eli ääni. Tai lähinnä sen käyttämättömyys. Toinen erä tahkottiin omaksi voitoksi ja ottelu päättyi 1-1. (Juju C3-KiU 22-25, 25-17)

Päivän puolivälissä oli pitempi tauko, jolloin tankattiin energiaa ja käytiin rapsakassa pakkasessa happihypyllä. Oli myös aikaa käydä päivän pelejä läpi ja suunnata katse kahteen viimeiseen peliin. Tauon jälkeen ensimmäinen peli oli Ruokolahden Rajua vastaan. Ensimmäinen erä meni vielä kohmeisesti ja virheitä tuli erityisesti vastaanotossa. Myös keskittyminen pitkän päivän aikana oli haaste ja näkyi tässä pelissä runsaina syöttövirheinä. Ensimmäisen erän jälkeen joukkueen otteet hiukan terävöityivät ja peli alkoi olla sillä tasolla, johon parhaimmillaan yllämme. Ottelu päättyikin tasaerin 1-1, Juju C3 – Raju (14-25, 25-19)

Päivän viimeinen ottelu pelattiin Mikkelin passareita vastaan. Edelleen tuskaa tuotti vastaanotto, mutta hyökkäysten onnistuminen oli ilon aihe. Päivän aikana kaikki turnauksessa mukana olleet saivat hyvin peliaikaa ja vaihtopenkiltä saatiin tähänkin peliin tuoretta energiaa. Onnistumiset toivat samankaltaista iloa pintaan kuin joulukuisella pelireissulla nähtiin. Helpolla Passarit eivät C3:lle voittoa antaneet, ottelu päättyi Jujun hyväksi 2-0 tasaisin erin; 25-22, 25-22.

Otteluraporttien ja tilastojemme perusteella joukkueella on tapahtunut edistystä vastustajan pelin lukemisessa, jujut ei tipu enää kuten lottopallot lauantaisin ja hyökkäysrohkeus on kasvanut monella tytöllä. Tammikuun turnauksessa tilastonikkarina oli huoltajana toiminut Mervi ja saimmekin tärkeää infoa kevään treeneihin. Suurimmat virheemme Reijolan turnauksessa tapahtuivat vastaanotossa, joten opetussuunnitelmaan ei tule paljon uutta, äänellä ja liikkeellä mennään kevättä kohti. Ai niin, meinasi tätä romaania kirjoittaessa unohtua että poolinousu ansaittiin tammikuun turnauksen tuloksilla.

Kati, C3 valmentaja

Share Button