C3 kotiturnaus 16.3: jotain vanhaa, jotain uutta ja paljon Jujun sinistä

Jujun C3 joukkueella oli 16.3. vuorossa välieräturnaus. Ilo ja kunnia oli järjestää se kotiturnauksena. Mukana turnauksessa oli myös Jujun C4-joukkue ja Rantakylän urheiluhallilla olikin mukavasti oman seuran kannustusväkeä paikalla.

Aluemestaruusturnauksen jälkeen treenit ovat olleet astetta kovempia ja enemmän on haettu myös peliroolin mukaista harjoittelua. Kahden passarin rotaatiosta siirryttiin yhden passarin rotaatioon ja siihen saatiin valmennus- ja sparrausapua C2-joukkueelta. Treeneissä oli turnausten välillä tavallista enemmän poissaoloja sairastelujen, talvilomien ja mm. rippikouluvelvoitteiden vuoksi, mutta riittävällä tavalla saatiin uusi rotaatio harjoiteltua välieräturnaukseen.

Juju C3 – Juju C4 2-0 (25-13,25-13)
Turnauksen ensimmäinen ottelu pelattiin oman seuran C4-joukkuetta vastaan. Alku oli C3:n osalta tuttuun tapaamme dieselimäistä horrosta ja pisteet etenivät ensimmäiseen kymmeneen asti vastustajan kanssa tasaisesti. Aikalisillä annettujen suuntaviivojen myötä tekeminen korjaantui ja ääntä ja liikettä kentälle löytyi.

Onnistumisia tässä pelissä olivat muutaman pelaajan pitkät syöttöputket ja verkolla ”hereillä olo”. Hienoa, että tytöt ovat rohkaistuneet yläkauttasyöttöihin, varmuutta syöttöihin tuleekin vain toistojen kautta. Uuden rotaation kanssa sattui ensimmäisen erän aikana yksi pieni harhailu, mutta sen tytöt huomasivat ajoissa ja itsenäisesti.

RautU – Juju C3  2-0 (25-10,25-16)
Toinen ottelu pelattiin RautUa vastaan. Vastustaja napsi pisteitä terävillä hyökkäyksillä ja saimme näissä ansiomme mukaan mm. passiivisen torjunnan vuoksi. Rotaatio toimi tässäkin pelissä moitteettomasti paikkojen vaihdon osalta. Uuden rotaation harjoittelun vähyys näkyi kuitenkin välillä puolustuksen pettämisenä.

Ensimmäisen erän jälkeen C3:n otteet korjaantuivat selkeästi. Muutamia pisteitä ansaittiin varsin hyvillä oivalluksilla, kun huomattiin vastustajan puolustuksessa pallon mentäviä koloja ja osattiin sijoittaa pallo järkevästi. Tässä ottelussa passarimme joutui taistelemaan kapellimestarin paikasta turhan usein, joten tähän asiaan on syytä palata treeneissä.

Juju C3 – KiU 0-2 (22-25,14-25)
Kolmas ottelu pelattiin Kiteetä vastaan. Pelaajavaihtoja oli tässä vaiheessa tehty jo muutamia ja toiminta kentällä oli kahta edellistä peliä varmempaa jokaisen pelaajan osalta. Ottelun alussa päästiin jo viiden pisteen etumatkaan ja ensimmäinen erä eteni tasaisin pistein, kunnes vastaanotot epäonnistuivat emmekä saaneet enää hyökkäyspaikkoja. Ensimmäinen erä noin 20:een pisteeseen saakka oli tytöiltä päivän parasta tekemistä. Toisessa erässä alkoi vaihdoista huolimatta askel painaa ja epäonnistumisia ja virheitä tuli helpohkoissakin tilanteissa. Isosta piste-erosta huolimatta peli pelattiin hyvällä asenteella loppuun asti.

Päivän saldo oli siis yksi voitto ja kaksi tappiota. Valmentajana olen turnauksen sujumiseen tyytyväinen. Joukkue pelasi turnauksen alkuhetkiä lukuun ottamatta hyvällä tasollaan. Kaikki tytöt saivat peliaikaa ja kokeilla uutta rotaatiota tositoimissa. Kuten vanha hokema kuuluu, voitto ei ole aina tärkein, vaikka se makealta maistuukin. Tärkeää on päästä harjoittelemaan pelaamista aidoissa tilanteissa ja opetella sietämään pientä ja vähän isompaakin vatsanpohjan perhosten lepatusta kilpailutilanteissa.

Lähes jokaisessa kotiturnauksessa tai viimeistään niiden jälkeen olen hyötynyt oman seuran ”pallokuiskaajista”. Junnujen kehittymistä sekä omaa valmennusosaamista edistävät neuvot ja vinkit ovat tervetulleita. On hienoa, että Joen Jujussa osaamisen jakamisen perinteet ovat siirtyneet valmentajilta myös isommille junnuille. Tulevalla viikolla saammekin treeneihin vieraaksi B1-joukkueen Meten, joka on C3-joukkueen tyttöihin päässyt tutustumaan tuomaritehtävissä kotiotteluissamme.

Kotiläksyksi loppukeväälle tulee tiukkaa puolustusharjoittelua ja erityishuomio on mm. torjunnan tehostamisessa. Ja voiko otteluraporttia edes kirjoittaa ilman mainintaa äänen käytöstä ja liikkeen tärkeydestä? Maanantaisin pistetäänkin viikko raikkaasti alulle laittamalla tossua toisen eteen ennen pallotreenejä.

Valmennusterveisin C3-joukkueen koutsi Kati

Share Button