D-tytöissä Juju Gold palasi voittokantaan

D-tyttöjen Itä-Suomen aluemestaruussarjan kolmas ja viimeinen poolikierros pelattiin la 23.3.2019. Juju Gold osallistui C-pooliin yhdessä KiU:n ja kahden VesU:n joukkueen kanssa. Edellisestä D-turnauksesta oli seitsemän viikkoa ja tässä välissä oli treenattu lähinnä ison kentän peliä ja yläkauttalyöntitekniikoita. Turnausviikoksi kuitenkin palasimme treeneissä minilentopalloon muistuttaaksemme itseämme 80 neliömetriä pienemmän kentän erikoisuuksista. Tavoitteena oli kontrolloitu syöttö- ja hyökkäyspeli.

Seurayhteistyömme KiU:n kanssa on tiivistä, joten olimme sopineet yhteisen bussimatkan Savon länsireunalle. Kolmen yhteisen linja-autossa vietetyn tunnin jälkeen olimmekin ensimmäisessä pelissä vastakkain. Liekö bussin takaosassa (KiU) ollut mukavampaa, sillä ensimmäisessä erässä KiU/Tiikerit pelasi vielä torkkupeitto päällä eikä tämä erä kovinkaan kauan kestänyt. Toisessa erässä molemmat joukkueet olivat jo joka tasolla hereillä. Peli oli erittäin tasokasta D-tyttölentopalloa ja KiU kampesi sen lopulta itselleen. Kolmanteen erään Juju Gold kykeni terävämpään erän alkuun ja veikin koko erän melko kontrolloidun esityksen jälkeen. Avausottelu Juju Goldille 2-1 (25-14, 24-26, 15-8).

Jäljellä oli kaksi peliä VesU:n joukkueita vastaan. Joukkueet ovat keskenään melko tasavahvoja. Ensimmäisenä kohdattu VesU/Pikku-Vilimat pelasi pirteän ensimmäisen erän, jonka kuitenkin hävisi parilla pisteellä. Toisessa erässä Juju Gold säilytti tasonsa paremmin ja aivan saman veroisia palloralleja ei enää nähty kuin ensimmäisessä erässä. Juju Goldille melko selkeä 2-0 (25-23, 25-15) voitto.

Jälkimmäinen VesU-peli olikin sitten tiukka. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvää lentopalloa. Juju Gold vei ensimmäisen erän kahdella pisteellä ja VesU/Pikku-Hilimat vei toisen erän samalla erolla. 

Kolmas erä alkoi Juju Goldilla, KiU-pelin tavoin, terävämmin ja koko erä meni muutaman pisteen johtoasemassa. Turnauksen kolmas voitto tuli lukemin 2-1 (26-24, 23-25, 15-11).

Vesannon turnaus osoitti, kuinka tasokas tämän vuoden Itä-Suomen aluemestaruussarja on. Hyvälaatuisia ja tasaisia pelejä löytyy alimmastakin poolista. Kaikki ottelut olivat tiukkoja ja hyvähenkisiä ja Vesannon sali on mainio paikka pelata minilentopalloa. Ottelut jatkuvat kauden päättävällä sijoitusturnauksella huhtikuun lopulla.

Paluumatka linja-autossa kiteeläisten kanssa oli hieno kokemus ja siitä haluaisin kiteeläisiä erityisesti kiittää. Matkalla oli paljon naurua ja laulua. Jos valmentajat saavat yhden asian toivoa seuraavaan yhteiseen  bussimatkaan, niin tyttöjen ei tarvitsisi aivan noin paljon laulaa Antti Tuiskua.

Ilpo, valmentaja

Share Button