D-tyttöjen sarjakausi paketissa – koppipallosta kolmen kosketuksen peliin ja iskulyöntihyökkäyksiin

D-tyttöjen kevään sarjojen turnaukset pelattiin 8. ja 9.4 Joensuun Rantakylän koulun salissa. Tässä myös yhteenvetoa koko tyttöjen pelikaudesta. Lyhyesti todettuna en voisi ylpeämpi olla näistä yli 20 neitosesta jotka viikosta toiseen treenaa ahkeraan ja HALUAA opetella lentopallon tekniikkaa. Meillä on ollut huipputiimi kasassa ja joukkuehenki on mahtava.

Job: 201617-Sport-KAR-Joen Juju
Group: Joen Juju – D-Tytöt

Aluesarjan turnaus 8.4 – Juju Team Spirit ja Blueballin kausi

Lauantaina pelasimme kahden joukkueen voimin sijoista 7-12, tosin Pyhäselkä joutui luovuttamaan pelit valitettavasti jo perjantai-iltana sairastapausten vuoksi. Juju Team Spirit sijoittui lopulta 8.sijalle, tiukkojen taistelujen ja tunnerikkaiden otteluiden tuoksinassa voitimme 2/4 otteluista. Blueball sijoittui 11. ja tällä kertaa voitot meni 0/4.

Kokonaisuutena aluesarja sujui meiltä pelillisten tavoitteiden osalta mainiosti, kauden aikana on opittu mm. syöttämään yläkautta, tekemään takapasseja, iskulyöntihyökkäyksiä, torjuntaa ja toki vahvistettu myös peruspallotaitoja. Toki Team Spiritin tavoite oli finaalipaikka, mutta tällä kertaa ei vielä siihen päästy.

Blueballin pääsy aluesarjaan oli ylipäätään joukkueelta hieno saavutus, pelaahan joukkueessa 5 noin vuoden pelannutta ja vain parilla on muutama pelivuosi enemmän takana. Syksyn sarjoihin nähden ei roiskita pallo enää suoraan vain selkeästi kolmella kosketuksella. Ei uskoisi että suurin osa pelasi vielä vuosi sitten tiikerisarjassa koppipalloa! 🙂

Team Spiritin tytöistä suurin osa onkin treenannut enemmän C03 mukana Eeron valmennuksessa ja tytöt jaksoivat upeasti pelata kahta sarjaa yhtä aikaa. Tosin pienellä kentällä ja pienemmällä pallolla pelaaminen aiheutti ehkä hieman haasteita sitten d:n peleissä ja tasoitettiin näitä pelejä omilla virheillä, mutta kentän koko on toki kaikilla sama. 🙂 Tämän joukkueen pelaajat kehittyivät myös hurjasti kauden aikana. Pallotaidot vahvistui, liikkuminen on parantunut, hyökätään lähes aina iskulyöntihyökkäyksellä (tai osataan jo katsoa minne palloa laitetaan) ja torjunta on vahva. Yläkauttasyöttö sujuu myös jo hienosti. Vaadin tältä joukkueelta rohkeaa peliä koko kauden ja peli kehittyi eteenpäin hienosti. Meille ei virheitä pelätä tuloksen takia ja kaikki sai peliaikaa tasan saman verran (niin kuin muissakin d:n joukkueissa)  ja ensi vuonna nähdään aivan varmasti kovaa tulosta sitten kun suurin osa Team Spiritin tytöistä pelaa jo pelkästään isolla kentällä.

Fireball  syttyi liekkeihin viimeisessä turnauksessa 9.4!

Fireball pelasi sunnuntaina Itä-Suomen tiikerisarjan turnauksessa Joensuussa. Tytöt yllätti valmentajan ja pelivalmentajan Kirsin, upealla asenteella ja loistavilla peleillä kotiturnauksessa.  Tytöt oli tähän asti olleet hieman arkoja äänen käyttöön turnauksessa, mutta nyt lentopallon tärkeä asia eli äänenkäyttö oli oivallettu upeasti ja tulosta syntyi. Tässä joukkueessahan seitsemän on pelannut vuoden tai vähän alle ja ainut pelivuosia enemmän omaava on meidän e-ikäinen “vahvistus”.  Kun muistelin viikonlopun peleissä syksyn ensimmäistä turnausta, kun syötöt ei menneet vielä kovin varmasti edes verkon yli ja katsoin sunnuntaina joukkuetta joka pelasi kolmella kosketuksella myös välillä iskulyöntejä ja yläkautta syöttöjä tehden ei voi olla muuta kuin äärimmäisen ylpeä joukkueesta! Tunnustan että melkein tuli kyllä tippa linssiin myös.. 😉 Erityiskiitos menee myös Sotkuman Hakalle jonka kanssa pelattiin muutamia harjoituspelejä syksyllä!

Power Cup jo mielessä

Me lähdetään myös kolmella joukkueella Power Cupiin ja tytöt odotteleekin jo sitä seuraavaksi. Kevät treenataan vielä sisällä ja ulkona sekä jatketaan peruskunnon kehittämistä.

Kiitokset tiimille

Kiitokset pelikaudesta menee taas omalle kotiväelle ensimmäisenä, miehelle, joka mahdollistaa valmentamisen ja isommille tytöille jotka “sietää” äitiä valmentajana. Äiti valmentajana ei ole aina helpoin yhtälö. Lisäksi erityiskiitos apuvalmentajille Jussille, Kristinalle, Kirsille, Eerolle, Andersille, Vilmalle ja meidän touhukkaalle joukkueenjohtajalle Dianalle. Kiitos myös vanhemmat ja tukijoukot tyttöjen harrastuksessa mukana olemisesta!

Johanna

Share Button