D-tyttöjen kausi pakettiin kevään Itä-Suomen aluemestaruus- ja tiikerisarjassa! Tiikerisarjasta pronssimitali!

Syksyllä kun aloitettiin elokuussa treenit, minulla oli harkoissa 14 tyttöä ja näytti jo siltä että tälle kaudelle tulee joukkueita vain kaksi, koska osa 2005 syntyneistä lähti vuotta aiemmin c:n sarjaan pelaamaan. Minun ajatuksena oli että tällä kaudella päästään hiomaan paljon henkilökohtaista tekniikkaa, ryhmän ollessa näin pieni. Mutta kuinkas sitten kävikään eli syksyn ja talven aikana ryhmä kasvoi jopa 27 pelaajaan ja neljään d-tyttöjen joukkueseen. Pelaajat ovat 2007-2004 syntyneitä eli e-ikäisistä yhden vuoden yli-ikäisiin. Joten pelattiin d:n sarjan lisäksi myös e-tyttöjen sarjaa ja keväällä osa pelasi myös c:n sarjaa. Onneksi tytöillä intoa riittää ja minulla apu- ja pelivalmentajia!  Rantakyläkadun sisäilmaongelmien takia tämä oli valmennuksellisesti haastellinen kausi, koska jouduimme jakamaan porukan treenaamaan eri saleille (osa ei voi kyseisessä salissa treenata tai olla) ja joukkueet pelasivat yhdessä usein vain peleissä. Tämä näkyi juuri noissa kevään muutamissa ratkaisevissa sijoituspeleissä.

Juju Redille prossimitali ja Rainbow-joukkueella neljäs sija Idän tiikerisarjassa 15.4!

Juju Red ja Rainbow ovat koko kauden ajan kehittyneet huimasti, suurin osa pelaajista on 2007 tai 2006 syntyneitä eli jatkavat ensi kaudellakin d-tytöissä. Tytöt sijoittuvat Pohjois-Karjalan tiikerisarjassa hienosti eli Juju Red oli toinen ja Juju Rainbow oli kolmas. Itä-Suomen tiikerisarjan finaaliturnaukseen lähdettiin molempien joukkueiden osalta viiden pelaajan voimin matkaan  ja tavoitteena oli mitali tai jopa kaksi!  Freialina ei saanut tässä finaaliturnauksessa pelata yhden vuoden yli-ikäisenä. Eli Rainbowssa pelasivat Erika, Halla, Sara, Alina ja Venla. Laila seurasi pelejä loukkaantuneena sivussa. Ilpo valmensi ja kannusti tyttöjä upeasti pelivalmentajana ja tytöt pelasivat useita hienoja ja tasaisia pelejä. Juju Redissä pelasivat Olesia, Neea, Anni, Liisa ja Jessica. Myös syyskuussa lentopallon aloittanut yli-ikäinen Ramona oli kannustusjoukoissa kotona.  Pronssimitalin kohtalo ratkaistiin siis Jujun joukkueiden kesken! Tällä kertaa voiton vei Juju Red 2-1! Kiitos pelivalmentajille eli Kirsi, Olli ja Ilpo!

Kevätkauden aluemestaruussarjan turnaus Rantakylässä 15.4. – sijat 7-12

Päivän tavoitteena oli pelata kauden parasta peliä ja hyvällä yhteishengellä. Lisäksi tavoittelimme aiempien turnaustulosten perusteella sijoja 7-8. White Icen päivä alkoi mainiosti, 2-0 voitolla Rautalammin Urheilijoista. Mukana ensimmäisessä pelissä oli Ilona, Nella, Helmi, Diana, Noora ja Alina. Hieno tsemppaus, tasaiset pelitaidot joka osa-alueella ja hyvä asenne takasivat voiton White Icelle!

Sitten Team Blue kehiin! Vastustajana sama Rautalampi. Ensimmäinen erä oli jo melkein kauden parasta lentopalloa ja mietin jo mielessäni, että tästä tulee molemmille joukkueille hyvä päivä. Sitten tapahtui kuitenkin jotain ihmeellistä, peli ei lähtenyt sujumaan toisessa eikä kolmannessa erässä ja aamulla niin iloiseen porukkaan iski ihmeellinen alakulo ja hymyt katosivat jonnekin. Valmentaja yritti hymyjä ja peli-iloa metsästää monin erilaisin tempuin (päälläni en sentään kokeillut seisoa..), mutta ehken kotiturnauksen jännitys oli liian iso ja koko päivä meni aivan alakanttiin. Aluesarjassa saavutimme siis sijan 12. Tyytyväinen olen kaikkiin kevän aluesarjan turnauksiin (pelillinen kehitys oli hienoa ja yksi tappio per turnaus), paitsi tämä viimeinen päätettiin tyttöjen kanssa unohtaa samaan tien. Yhdessä voitetaan tai hävitään. Ja päivän lopuksi herkuteltiin kuitenkin Veeran synttärikakulla näin kauden päätteeksi ja päivän kadoksissa ollut hymy tuli jo pikku hiljaa takaisin, onneksi!

White Ice pelasi toisen pelin siis Jujun Team Blueta vastaan ja vei myös sen 2-0. Tytöt pelasivat aivan hurjalla asenteella ja iskulyönnit, nostot ja syötöt olivat liian kovia tänään Team Bluelle. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet todella tasaisia. White Ice kohtasi välierässä sitten KLP-86:sen ja tästäkin 2-0 voitto. Päivän viimeinen peli oli Partio1:sta vastaan jonka kohtasimme myös edellisessä turnauksessa. Tällä kertaa Partio jaksoi pelata neljännen pelin hieman pirteämmin ja meille tappio 2-0. Hieno päivä ja kausi koko White Icelta! Kiitos pelivalmentajille eli Kirsille ja Markolle kauden pelivalmennuksesta!

Maakuntavalmennus ja kohti Power Cupia!

Seuraavaksi jatkamme treenamista omissa treeneissä ja maakuntavalmennuksen osalta jo ensi viikonloppuna eli 21.4. Jujun tytöt ovat osallistuneet tehotreeneihin huimalla innolla, suurin osa d-tytöistä on olleet mukana kaikissa tehotreeneissä. Kevät treenataan vielä Power Cupiin asti normaalisti, jonka jälkeen aloitetaan kuukauden kesäloma lentopallosta omatoimijaksolla. Suurin osa tytöistä siirtyy ensi kaudelle c-tyttöihin ja allekirjoittanut myös. Ehkäpä ensi kaudella pääsen hiomaan enempi oman joukkueen osalta jokaisen henkilökohtaista tekniikkaa, ryhmäkoon ollessa pienempi. 🙂

Kiitos tytöt, apuvalmentajat, huoltajat ja kannustusjoukot kaudesta 2017-2018!

Erityiskiitos taas kotiin päin eli miehelleni ja tyttärille, koko perhe ollaan tässä Jujun seuratoiminnassa täydestä sydämestä mukana. Neiti pienimmäinen, 2-vuotta, taitaa olla Jujun suurinfani tällä hetkellä eli harmitus on iso jos ei pääse isosiskojen peliin mukaan kannustamaan. 🙂

T: Johanna, Jujun d-tyttöjen valmentaja

Share Button