D-tyttöjen kevätkauden kuulumisia – D-tyttöjen tiikeri- ja aluesarjaa, e-tyttöjen aluesarjaa ja c-tyttöjen kevätkauden sarjaa..

Huomasin tässä juuri muilta peliraportteja kysellessä että olen tainnut jättää oman tonttini hoitamatta eli suutarin lapsella ei ole ns. kenkiä.. Puolustukseni voin toki todeta, että taustalla hoitelen Jujun viestintää joka viikonloppu ja muiden peliraportteja julkaisu vie toki aikaa. 🙂 Näiden 27 pelaajan eli d-tytöissä treenaavien neitosten kanssa on aika pitkälti menneet niin omat kuin perheen viikonloput, mutta mahtavaa touhuahan tämä on. Minun valmennuksessa olevat tytöt pelaavat keväällä d-tyttöjen tiikerisarjaa, aluesarjaa, sekä meidän joukkueen 07 pelaavat lisäksi e-tyttöjen aluesarjaa sekä 2005-2004 syntyneet lähtivät kevääksi c:n sarjaan hakemaan kokemusta ison kentän peleistä. Kaikki 14 halusivat mukaan! Hienoa rohkeutta erityisesti meidän syksyllä lentopallouran aloittaneilla 2004 neitosilla!

D-tyttöjen aluesarja

Juju Team Blue ja White Ice ovat pelanneet Itä-Suomen aluemestaruussarjassa. Team Bluen peli on ollut mahtavan tasaista ja onnistumisia on tullut paljon, syötöt alkaa lähteä yläkautta ja iskulyönnit viuhuvat peleissä. Tytöt ovat löytäneet mahtavan yhteishengen peleihin ja syksyn vaivannut suoritusten epätasaisuus (peli meni syksyllä joku huipusti tai ei ollenkaan) on vaihtunut suoritusvarmuuden huikeaan parantumiseen. Tämä on ollut mukava seurata turnauksissa! Harmittavasti tytöt eivät C-poolista pääse etenemään enää finaaliturnaukseen, kahdessa turnauksessa mahdollisuus ylempään pooliin jäi yhden voiton päähän.. Mutta pelin kehitystä tapahtunut siis huimasti!
White Icen kevätkauden tammikuun turnaus meni vielä joululomatunnelmissa. Tytöt pelasi tammikuun turnauksessa kauden varovaisimmat pelit ja unohdettiin mm. lyödä ja tiputtiin B-poolista C-pooliin. Mutta toiseen turnaukseen korostin pelirohkeuden merkitystä ja tytöt voitti kerrassaan upealla pelillä 2. kierroksen C-poolin (Team Blue oli 2.). Tämän myötä 18.3 on vielä mahdollisuus päästä finaaliturnaukseen! White Icellä myös on löydetty iskulyönteihin tehoja, takapassit sujuu ja yläkautta syötötkin jo hyvällä mallilla. Odotukset ovat korkealla ainakin valmentajalla ja tavoite on kevään finaaliturnaukseen!

D-tyttöjen tiikerisarja

Juju Redin kohdalla pohdin joulukuussa vaihdetaanko tiikerisarjan osallistuminen kuitenkin aluesarjaan. Mutta lopulta ilmoitin Redin tiikerisarjaan ja neitien pelihän on näyttänyt mainiolta tässä sarjassa. Joukkueeseen liittyivät vuodenvaihteessa Team Bluesta Olesia ja Pyhäselässä pari vuotta sitten pelannut Liisa, jotka solahtivat hyvin joukkueeseen jo tammikuun turnauksissa! Red hyökkää myös rohkeasti iskulyönneillä ja tämän joukkueen puolustustahto on mahtava, peleissä nähdään pitkiä palloralleja. Juju Rainbow otti koko kauden ensimmäisen voiton jo tammikuun turnauksessa ja kyllä se tytöille maistui! Toinen pooliturnaus meni siis mahtavasti niin Redillä ja Rainbow:lla ja tytöt ovat tiikerisarjassa 2. ja 3. Seuraavassa turnauksessa keskitytään kovempiin syöttöihin ja passipeliin!

C05 ja ison kentän peliä

Tyttöjen asenne on ollut huikea, kaikki minun mukana treenaavat 2005-2004 halusivat lähteä kevään c-sarjaan kun sitä joulukuussa kyselin. Turnauksissa on ollut aina 10-12 tyttöä per turnaus ja ollaan saatu hyvin oppia mitä ensi kesän ja alkusyksyn aikana pitää treenata ennen c:n sarjakauden alkua. Eli Alinan sanoin pitää harjoitella vielä kaikkea. 🙂 Eniten tekemistä isolla kentällä meillä on yläkauttasyöttöjen vastaanotossa, emme ole tottuneet noin koviin syöttöihin d:n sarjassa ja tämä näkyy tuloksissakin. Mutta yleensä jo turnauksen aikana vastaanotto kehittynyt! Kolme turnausta takana ja vielä on virallinen voittotili avaamatta (paitsi yksi luovutusvoitto Mikkelistä, mitä ei kai lasketa..).  Mutta peleissä kokeillaan rohkeasti joka kerta eri kokoonpanolla erilaisia juttuja! Meillä on mm. kaksi innokasta liberoa! Valitettavasti saliongelmien vuoksi ei oikein päästä millään harjoittelemaan kuudella pelaamista oikein yhdessä salilla, mutta turnauksissa sitten sitäkin enemmän. Ollaan jaettu harkkavuoroja niin että osa treenaa tiistaisin, keskiviikkoisin C04 vuorolla ja torstaisin osa. Utran salia on yli 20 hengelle aika pieni eli käytännössä pelataan yhdessä peleissä vain ja harjoitellaan siellä kuusikkopelaamista. Mutta oppia tulee joka kerta lisää!

E-tyttöjen aluemestaruussarja

Meillä on d:ssä myös neljä 2007 syntynyttä e-tyttöä ja nämä neitoset pelaavat d:n eri joukkueissa, mutta lisäksi e:n sarjaa. Ja sarjahan on mennyt mainiosti! Neitoset ovat A-poolissa, varmistaneet finaalipaikan. Eli d:n peleissä hankittu kovuus näkyy upeasti oman ikäluokan peleissä. Lisää neitosten peleistä voit lukea pelivalmentajan eli Ilpon raportista.

Tehotreeniä ja hiihtolomaa

Meiltä on tytöt osallistuneet ahkerasti myös Itä-Suomen maakuntavalmennuksen tehotreeneihin. Ollaan oltu jo Outokummussa ja Kontiolahdella Henrik Kososen ja maakuntavalmentajien opissa. Seuraavaksi vietetään kuitenkin vähän hiihtolomaa! Tosin jotain lentopalloakin siihen sisältyy, neitoset kysyivät tällä viikolla, että onhan meillä harkat.. No, ainakin kerran pidetään lomallakin siis treenit! Tällaisen asenteen edessä on valmentajankin tehtävä helppo, tytöt kehittyvät taidoissa vauhdilla ja yhteishenki porukassa mitä mainion! Tämähän se on harrastamisen ydin, harrastaminen on kivaa, palkitsevaa ja pelikavereiden kanssa viihtyy!

Päävalmentaja, Johanna

PS: Kiitos apukoutseille Eerolle, Ilpolle, Dianalle, Markolle ja Olesialle. Sekä pelivalmentajille! Apu on ollut tosiaan tarpeen tämän ison pelaajamäärän kanssa, jotta taidot kehittyy ja jokainen saa yksilöllistä valmennusta. Kiitos myös pelikoutseille ja kannustus- ja huoltojoukoille!

Share Button