D-tyttöjen maakuntasarjan syyskauden päätös 18.12.

D-tyttöjen joukkueilla oli maakuntasarjan päätösturnaukset lauantaina 18.joulukuuta. Team Spirit ja Blueball olivat päässeet mitaliturnaukseen ja pelasivat sijoista 1-6 Kontiolahdella. Fireball pelasi puolestaan Polvijärvellä sijoista 7.11.

Team Spiritille maakuntasarjan pronssia!
Turnaukseen pääsi mukaan Emilia, Anniina, Tia, Jenni, Moona ja Netta. Iisa oli kipeänä ja seurasi pelejä Facebookin livelähetyksen kautta. Tytöillä tuntui olevan jo pukukopissa hyvä meno, mutta tiukkaa jännitystä oli havaittavissa tällä kertaa myös. Tytöt itse aamulla kertoivat tavoitteena loppuotteluun pääsyn Isku 1 vastaan, jota tytöt ja valmentaja aavisteli loppuotteluun menevän toisesta lohkosta. Siihen valmentaja totesikin että hyvät on mahdollisuudet loppuotteluun, jos pelit menee alkulohkossa hyvin.  Ensimmäinen peli oli tuttua harjoitusvastusta eli Kontiolahden Isku 2:sta vastaan. Ensimmäinen erä ei meinannut käynnistyä meiltä ihan omalla tasolla, Isku 2 pelasi hienosti ja alussa annoimme tasoitusta omilla virheillä. Valmentaja otti aikalisän ja muistutti miten hyvin ollaan noustu tappiolta ennenkin, JOS pelataan omalla tasolla eikä aleta virheitä pelkäämään varsinkaan hyökkäyksissä ja muistetaan kolmella kosketuksella pelata.  Keskustelu auttoi, otimme vastustajan 1. erässä kiinni ja voitimme pelin 2-0. Toinen peli oli kotiseuran joukkuetta eli Juju Blueball joukkuetta vastaan. Tässä pelissä valmentaja sortui myös vastustajan kehumiseen aika ajoin kesken pelin.  🙂 Team Spirit voitti ottelun 2-0.
Välierässä kohtasimme Kiteen Urheilijat, jota vastaan oli jo tiukka peli alkusarjassa. Tytöt lähti peliä voittamaan ja pelaamaan rohkeasti valmentajan vaatimustason mukaisesti. Olihan jokaisella tavoitteen tehdä vähintään yksi iskulyönti hypystä ja niitähän tuli muutamalle jo useita turnauksen aikana. Peli oli todella tasainen ja pettymys oli tytöillä kova, kun pelin hävisimme 25-23 ja 25-23 ja meillä olikin sitten heti edessä pronssiottelu loppuottelun sijaan. Tytöt kokosi pettymyksen hienosti pukukopissa vartissa ja voitimme Isku 2:n pronssiottelussa 2-0.

Blueball sijalle 6.
Blueballin kaikki pelaajat olivat paikalla eli Eviaana, Helmi, Nella, Milla, Noora, Veera ja Tanja. Tytöt olivat luvanneet valmentajalle ja pelivalmentajalle pelata kauden parasta peliä. Lisätavoitteena oli jokaisella vähintään yksi takapassi turnauksen aikana. 🙂 Tytöt pelasivat ensimmäisen pelin Isku 2:sta vastaan. Ensimmäinen erä ei käynnistynyt millään ja neitoset oli ilmeisesti vielä väsyneitä. Toinen erä oli koko kauden jopa parasta peliä ja voitimme erän ja menimme siis kolmanteen erään. Kolmas erä oli valitettavasti ensimmäisen erän toistoa ja mikään ei oikein onnistunut siinä erässä. Isku 2 voitti pelin siis 2-1. Toinen peli oli omaa kotijoukkuetta eli Team Spiritiä vastaan ja valmentaja pyysi tyttöjä haastamaan vastustaja kunnolla, kuten harkoissakin on mahtavasti vastakkain pelattu. Pelivalmentajana oli Millan äiti Kristiina.  Tässäkin pelissä näytti olevan turnausväsymystä ja liikkuminen pallon alle oli hidasta ensimmäisen pelin tavoin. Tappion myötä tiesimme että Blueball pelaa sijoista 5-6. Viimeisessä pelissä oli vastassa Pyhäselän Urheilijat. Pelivalmentaja totesi pelin jälkeen että aika ajoin peli kulki, mutta sitten iski väsähdys. Peli Pyhäselälle 2-0. Turnausväsymyksestä huolimatta Blueball on mennyt huimasti eteenpäin syksyn aikana!

Fireball Polvijärvellä
Fireballissa oli oli Anni, Minja, Veera, Noora, Diana, Julia, Olesia ja elämänsä ensimmäisessä lentopalloturnauksessaan Alina. 🙂 Pelivalmentajana oli Nooran äiti Kirsi. Tyttöjen tavoite oli pelata kolmella kosketuksella paljon enemmän kuin viime turnauksessa sekä jokaisella oli haasteena tehdä vähintään yksi iskulyönti turnauksen aikana. Tytöt pelasikin tiukkoja matseja pelivuosiltaan kokeneimpia joukkueita vastaan. Voitimme yhden erän Liperin Taimelta, pelivoitot jäivät vielä odottamaan kevään tiikerisarjaan. 🙂 Tytöt saivat myös kannustavaa palautetta vastustajajoukkueen valmentajalta, joka totesi että huimaa kehitystä on taas muutamassa viikossa menty eteenpäin.

Pikkujoulut
Turnausten jälkeen kokoonnuttiin pikkujoulujen ja saunaillan viettoon Joensuun keskustaan. Paikalla oli lähes kaikki pelaajat ja muutamia vanhempia. Sensire Oy sponsoroi tytöille pikkujoulutilat ja pitsat. 🙂 Valmentaja piti joukkueille vaahtokarkkihaasteen ja korkeimman tornin spaghetista, vaahtokarkista, teipistä ja narusta rakensi Fireball! Ilta onnistui mukavasti ja kotiin lähdettiin pitkän päivän päätteeksi 20.00 maissa.

Syyskauden kiitokset

Kiitos tytöille mahtavasta asenteesta treeneissä ja peleissä, apuvalmentajille Jussille, Vilmalle, Eerolle ja Andersille + vanhemmille avusta valmennuksessa, vanhemmille & kannattajille kannustuksesta sekä joukkueenjohtaja Dianalle avustuksesta! Ja omalla kotiväelle toki myös. Meillä on huipputiimi kasassa!

Ja itselle paras kannustus tässä valmentamisessa syyskaudella ovat olleet vanhemmilta tulleet kommentit miten harrastuksen kautta on tytöille tullut paljon uusia kavereita ja iloa arkeen mukavan harrastuksen kautta.

Valmentaja,
Johanna

 

 

Share Button