D-tyttöjen turnaukset 12.2 – Kun pallo polttaa erien lopussa liikaa..

Team Spiritillä  oli aluesarjan turnaus Savonlinnassa ja Blueballilla samaa sarjaa Lehmon koululla. Fireballilla oli tiikeriturnaus Liperissä. Valmentaja painotti kaikille joukkueille asennetta ja minä huudon -merkitystä ennen pelejä.

Team Spirit Savonlinnassa
Otteluraportin otsikko kuvastanee siis Team Spiritin turnausta joissain erissä. 🙂 Pelasimme Savonlinnassa Itä-Suomen aluesarjan turnausta ja mukana oli Emilia, Netta, Moona, Iisa ja Jenni ja pelivalmentajana allekirjoittanut. Anniina ei päässyt tällä kertaa mukaan. Ensimmäinen peli oli Ajomix -joukkuetta vastaan. Peli sujuikin erän alkua ja loppupisteitä tasaisesti ja välillä meidän hallussa. Tilanne oli valmentajan muistin mukaan 21-24, kun meillä alkoi polttaa pallo käsissä. Sitten yhtäkkiä ei uskallettu nostaa, hyökätä, passata ja taisi pari syöttöäkin mennä yli. Ajomix rynni siis ohi ja voitti erän lopulta 25-27. Tyttöjä harmitti erän loppu älyttömästi ja se taisi näkyä hieman seuraavassa erässä, joka sekin oli tosin tiukka ja Ajomix vei erän 25-20 ja pelin 2-0.  Tämä peli oli kyllä valmentajan silmään puolin ja toisin mahtavaa lentopalloa. D-ikäisiltä oli mahtava nähdä paljon yläkauttasyöttöjä, iskulyöntejä, torjuntoja ja pitkiä palloralleja ja molemmat joukkueet pelasi hyvin. Tämä peli vei varmasti taas meidänkin peliä eteenpäin, kunhan jatkossa muistetaan ratkaisuhetkillä pelata ihan “normi” peliä. 🙂

Seuraava peli oli meille tuttu Kiteen Urheilijoita vastaan, joille oli hävitty mahdollisimman niukasti aina parilla pisteellä erät ja pelit syksyn turnauksissa aiemmin. Odotettavissa oli siis tasainen peli. Ensimmäinen erä meni meidän hallussa ja voitimme 25-23. Tytöt pelasi hyvää kolmen kosketuksen peliä, omaa rohkeaa peliään ja hyökkäyksissä käytettiin hyvin ajatusta eli välillä iskettiin ja välillä jujutettiin vastustajaa. Sitten tuli seuraava erä ja taidettiin antaa vastustajalle ihan omilla syöttö- ja hyökkäysvirheillä yli kymmenkunta pistettä, joten Kiteelle 2. erä 25-16. Sovittiin tyttöjen kanssa että toiseen erään jäi sitten kaikki pelin virheet ja kovaa peliasennetta oli tilauksessa viimeiseen erään. Juju voitti erän 15-9 ja peli meille 2-1 eli löytyihän se kuuluista asenne viimeiseen erään myös!

Viimeinen peli oli Ajon-04 joukkuetta vastaan, joka tiedettiin kovaksi joukkueeksi 6 vs 6 sarjasta. Ensimmäinen erä oli minusta päivän parasta lentopalloa meiltä ja erittäin upeaa peliä myös vastustajalta. Tilanteessa 21-21 Ajo kuitenkin karkasi ja vei erävoiton 25-21. Sitten alkoikin toinen erä ja meiltä loppui energiat ilmeisesti siihen paikkaan, kun erä alkoi. Ajo vei erän tylyin lukemin 25-10 ja meiltä ei oikein onnistunut tässä erässä mikään eikä valmentajallakaan ollut muuta keinoa kuin aikalisät kuin ei ollut vaihtopelaajia mukana.

Olimme siis turnauksen 3. ja meillä on vielä mahdollisuus päästä aluesarjan finaaliturnaukseen ensi turnauksesta joka on 25. tai 26.3. Kaksi parasta meidän poolista pääsee finaaliturnaukseen ja siellä on vastassa tuttuja joukkueita kevään tai syksyn sarjoista.  Kaikki eväät on olemassa huippusuorituksiin kun jaksetaan erien lopussakin tsempata seuraavassa turnauksessa. Hyvä Team Spirit!!

Blueball Lehmossa

Kontiolahden Isku 2 emännöi aluesarjan turnausta 12.2. Meiltä mukana oli tällä kertaa Helmi, Eviaana, Nella, Noora L., Veera L. ja Tanja. Pelivalmentajana oli Jussi. Tytöt voitti turnauksessa aluesarjassa ensimmäisen ottelunsa eli kuopiolaisen PuWo Valkoinen -joukkueen!  Kontiolahden Isku 2:ta ja Outokummun Partiota vastaan peli ei oikein lähtenyt käyntiin samalla tavalla ja asenteella kuin harkoissa pelataan, vaikka pelivalmentaja yritti herätellä tyttöjä. Kun saadaan asenne ja liike harkoista tuotua peleihin ja jännitystä vähemmäksi niin tuloskin on varmasti toista! Tässä pääosin 05-syntyneiden porukassa on potentiaalia kun taito ja kokemus karttuu treenien ja pelien myötä.

Fireball Liperissä
Fireball pelasi tiikerisarjaa Liperissä. Vastassa oli tutut joukkueet viime turnauksesta. Ensimmäisessä pelissä Kiihtelysvaaran Urheilijoita vastaan oli jäänyt uni vielä ns. silmään pelivalmentajan, Kirsin, mukaan  ja pelipäivä ei lähtenyt ihan parhaalla tavalla käyntiin. Hävisimme KiiU:lle pelin niukasti 2-1. Voitimme turnauksessa ensimmäistä kertaa Liperin Taimen tällä joukkueella 2-0! Tytöt tsemppasi jo kovasti tuttua vastustajaa Sotkumaan Hakaa ja LiVoa vastaan mutta vielä ollaan jäljessä hieman pelaamisessa ja hävittiin 2-0 molemmille, mutta nyt piste-erot oli enää äärimmäisen pienet. Tämä pelivuosiltaan nuori porukka kehittyy huimasti!

Valmentaja,
Johanna

 

Share Button