D-tyttöjen viikonloppu 26-27.11- Rohkeus pelata ja peluuttaa omaa taitotasoa vaativimpia kuvioita

Otsikko kuvannee meidän d-tyttöjen valmentajan ja tyttöjen asennetta harjoitteluun, harjoituksiin ja erityisesti peleihin. Meillä ei virheitä pelata eikä palloa pistetä aina ”varmasti sormilyönnillä” toiselle puolelle. Tyttöjen asenne on mahtava ja valmentaja sai olla monta kertaa ylpeä valmennettavistaan viikonlopun d-tyttöjen turnauksissa.

Juju Fireball ja Blueball Kiteellä 26.11

Odotettavissa oli tiukkoja pelejä ja hyviä vastuksia. Meiltä mukana oli Fireball ja Blueball.

Fireball joukkueessa oli mukana tällä kertaa Noora P., Diana, Julia, Anni ja Erika. Pelivalmentajana oli Kirsi. Viime pelien jälkeen harjoiteltiin erityisesti aloitussyöttöä ja passaamista mikä tällä joukkueella tarvitsi harjoitusta. Tavoitteena oli saada passit onnistumaan, koska eka turnauksessa meni aika paljon palloja vielä suoraan nostosta toiselle puolelle. Ajoittain haastettiin joukkueita millä on useamman vuoden pelanneita pelaajia mikä oli mahtavaa seurata. Meillä kaikki Kiteellä mukana olleet tytöt ovat pelanneet alle vuoden. Kolmessa viikossa taas menty isoja harppauksia eteenpäin. Voittotili jäi avaamatta, mutta maakuntasarja jatkuu Liperissä sijoista 7-11 joulukuussa.

Blueballin mukana oli kaikki pelaajat eli Helmi, Nookku, Veekku, Milla, Tanja, Nella ja Eviaana. Ja mitä suorituksia nähtiin tältä joukkueelta. Valmentaja asetti tavoitteen että pitää jokaisen uskaltaa jo lyödä tässä turnauksessa vaikka 5/7 on alle vuoden lentopalloa harrastaneita. Ja piti muistaa valmiusasento, jotta pallon alle liikutaan nopeammin sekä palloa ei roiskita suoraan vastustajalle vaan pelataan kolmella kosketuksella. Joukkue pelasi parhainta turnausta ikinä ja kannustus oli kova katsomossa ja tytöillä. Selvitimme alkulohkon myötä itsemme turnauksen välierään Isku 2 vastaan. Toisessa erässä pystyimme heitä jo hyvin haastamaan eli upea suoritus tältä pelivuosiltaan varsin nuorelta joukkueelta! Päivän viimeisessä pelissä kohtasimme LiVOn ja tiesimme että voitolla päästään finaaliin. Ja niinhän me hoidettiin peli 2-0! Samalla varmistettiin pääsy Itä-Suomen aluesarjaan.

Team Spirit Outokummussa 27.11.

Tälle joukkueelle oli asetettu tavoite jo kauden alussa pääsy aluesarjaan ja maakuntasarjan kärkiporukkaan tavoitteena on myös päästä. Treenaahan suurin osa pelaajista myös C03 mukana ja pelaa kahta sarjaa. Pelaaminen isolla ja pienellä kentällä sekä pallolla asettaa toki tytölle haasteita mutta antaa myös mahdollisuutta kehittymiselle. Outokummussa mukana oli koko joukkue eli Anniina, Emilia, Moona, Jenni, Netta, Tia ja Iisa.

Päivä lähti hyvin käyntiin pukukopista jo, tytöillä oli valittu joukkueen turnausbiisi. Rohkeata peliä lähdettiin pelamaan ja valmentaja vaati jokaiselta tytöltä vähintään yhden takapassin päivään. Niitähän tehtiin ja ennätys taisi olla Iiisalla melkein 10 takapassia päivän aikana! Valmentajalla meinasi siis loppua rahat kesken takapasseista luvatuista palkinnoista.. Tytöt kokeili turnaus kestävyyttään toden teolla ja valmentajan stressin sietokykyä ja äänen kantavuutta myös. Saldona oli kaksi 2-1 voittoa Pyhäselän Urheilijoita ja Outokummun Partiota vastaan, yksi 2-0 voitto Liperin Taimesta ja yksi niukka 2-1 tappio Kontiolahden Isku 1:slle. Jujun Team Spirit pääsi myös maakuntasarjan finaaliturnaukseen meidän Blueball joukkueen kaveriksi sekä pelattiin itsemme aluesarjaan!

Yhteenvetona minusta meidän valmentajien tulee vaatia pelaajia tekemään myös peleissä ns. omaa taitotasoa vaativampia asioita rohkeasti ja virheitä pelkäämättä. Se vie joukkuetta eteenpäin nopeammin kuin pelata ns. perussuorituksia jokaisessa turnauksessa.

Kiitos myös tukijoukoille kannustuksesta, turnausjärjestäjille sekä vanhemmille tilastointiavusta! Nyt meillä on faktaa mitä seuraavat viikot taas treenataan. 🙂

Johanna

Share Button