E-tytöille finaaliturnauspaikka taistellen Vesannon turnauksessa 18.3.2017

Viimeisellä poolikierroksella Vesannolla panoksena oli E-tyttöjen aluemestaruussarjan finaaliturnaukseen pääsy. Edellisessä turnauksessa Juju oli selvittänyt tiensä kovempaan viiden joukkueen A-pooliin. Sieltä finaaliturnaukseen oli tarjolla paikka kolmelle parhaalle. Ilman ristiinpelaamisia se tarkoittaisi vähintään kahden joukkueen voittamista.

Avausottelussa vastassa oli toinen sarjan ennakkosuosikeista eli savonlinnalainen Ajo Pinkit. Juju ei saanut oikein missään vaiheessa konettaan käyntiin eikä vastustajan tarvinnut laittaa aivan kaikkea peliin saadakseen helpon 2-0 (25-17, 25-9) voiton.

Toisessa ottelussa saimme vastaamme savonlinnalaisten “kakkosjoukkueen” Ajo Mustat. Heille olimme hävinneet edellisessä turnauksessa suoraan kahdessa erässä, mutta tiedossa oli, että joukkueiden välillä ei suurta tasoeroa ollut. Jujun peli kärsi edelleen ajoittaisesta epävireisyydestä, mutta vastustajan tuskaillessa täsmälleen samojen asioiden kanssa, ensimmäinen erä meni Jujulle. Uskonpuutteen osalta, toisessa erässä, vaaka kallistui puolestaan selkeästi vastustajan hyväksi ja siinä Jujulta ei onnistunut oikein mikään. Kolmannessa erässä Jujua kuitenkin kiinnosti voitto vastustajaa enemmän ja toinen vaadituista voitoista tuli tässä kohtaa lukemin 2-1 (25-20, 12-25, 15-11).

Kolmas ottelumme oli ratkaiseva finaaliturnaukseen pääsyn kannalta, sillä viimeisellä kierroksella olisi taas vastassa jo ennakkosuosikki. Kolmas vastustajamme VesU PikkuHilimat oli myös tuttu edellisestä turnauksesta, jossa olimme hävinneet heille erin 1-2. Jujulla oli ensimmäisessä erässä jälleen ongelmia peli-ilmeen kanssa. Palloja ei taisteltu loppuun asti ja peliä ohjasi onnistumisten asemesta epäonnistumiset. Valmentajan aikalisäkään ei tuonut suurta muutosta ja erä meni vesantolaisille. Tauolla valmentaja kovensi retoriikkaansa ja pelaajat ymmärsivät, että jos turnauksiin tullaan, niin turnauksissa yritetään kaikkensa. Surut pyyhittiin silmistä ja itsensä ylitettyään he pelasivat lopun ottelusta omalla parhaalla tasollaan. Se oli aivan liikaa vastustajalle ja ottelu kääntyi selkeästi Jujulle. Voitto tuli kolmessa erässä luvuin 2-1 (18-25, 25-15, 15-7) ja käytännössä Juju varmisti finaaliturnauspaikkansa.

Viimeiseen neljänteen otteluun ei jäänyt panosta ja kun tiesimme VaNMKy:n olevan paikalla erittäin kovalla joukkueella (sairastumisten takia yksi yli-ikäinen mukana), niin Jujun pelaajat saivat vapauden yrittää rohkeita ratkaisuja, vaikka ne eivät välttämättä toisikaan tulosta. Joitakin hyviä iskulyöntiyrityksiä nähtiinkin. Vastustajan hyökkäyspeli oli tasolla, johon emme olleet aiemmin tottuneet, joten saimme mainiota harjoitusta myöskin iskulyöntien puolustuksesta. Ottelu itsessään päättyi nopeasti varkautelaisille 2-0 (25-7, 25-6).

Turnauksen parasta antia oli huomata, että Jujun paras taso riittää taistelemaan hyvistä sijoituksista tulevassa finaaliturnauksessa. Toinen tärkeä huomio turnauksessa oli se, että pelivireen hallintaan kannattaa kiinnittää tarkempaa huomiota.

Ilpo, joukkueenjohtaja

Share Button