E-tytöt aloittivat aluemestaruussarjapelit 15.1.2017 Leppävirralla

Joen Jujun E-tytöt ovat yksi viidestätoista joukkueesta, jotka kilvoittelevat Itä-Suomen aluemestaruudesta. Leppävirralla kokoonnuuttiin ensimmäiseen turnaukseen viiden joukkueen lohkossa, johon kuuluvat Jujun lisäksi joukkueet Leppävirralta, Liperistä, Kerimäeltä ja Parikkalasta. Neljän ottelun urakasta selviydyttiin yritteliäästi ja hienolla asenteella, vaikka voittojen makuun ei vielä päästykään. Aluemestaruussarjaa Juju pelaa joukkueella, jossa ovat Halla, Jessica, Veera ja Venla sekä D-tytöistä saatu vahvistus Erika.

Ensimmäinen vastus oli tyttöjen ja poikien sekajoukkue PaU, joka oli tässä turnauksessa liian kova kaikille vastustajilleen. Heiltä ei kukaan saanut erääkään eikä se Jujullakaan kovin lähellä ollut. Osalle Jujun pelaajista tämä oli ensimmäinen peli, jossa syöttöraja oli kentän takaraja ja syötössä erityisesti oli haasteita.

Toisessa ottelussa kohdattiin turnausisäntä LEVI, joka sinällään tasaisessa pelissä pystyi kumpaankiin erään saamaan yhden ratkaisevan pisteputken. Juju alkoi päästä toisessa pelissään hyvään rytmiin. Vastaanottopeli oli koko turnauksen Jujun parasta tekemistä ja kolmen kosketuksen hyökkäyksistä tuli ensimmäistä kertaa tällä kaudella mieluumminkin tapa kuin poikkeus.

Kolmas ottelu oli odotettu pohjoiskarjalaisjoukkueiden kohtaaminen LiTai:ta vastaan. Liperiläiset oli kohdattu maakuntasarjassa syksyllä jo kahdesti ja he olivatkin hyvä mittari joukkueen tekemiselle. Tälläkin kertaa Liperi oli vahvempi, mutta varsinkin ensimmäisessä nähtiin melkoinen nousu, kun Juju tuli yli kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta liki rinnalle.

Neljäs kamppailu oli kahden voitottoman joukkueen välinen koitos, jossa Juju ja KLP-86 hakivat avauspisteitään. Juju aloitti turnauksessa jo kolmannen erän putkeen päästämällä vastustajan kymmenen pisteen karkumatkalle. Ensimmäisen erän lopun ryhtiliike kuitenkin kantoi hienosti koko toisen erän ja se menikin kymmenen pisteen turvin Jujulle. Ratkaiseva kolmas erä oli upeaa juniorilentopalloa, jossa kummatkin joukkueet esittivät erinomaista osaamista. Voitto luiskahti kuitenkin Kerimäelle pienimmällä mahdollisimmalla erolla.

Positiivisimmat asiat turnauksessa olivat hyvä vastaanottopeli ja tyttöjen timanttinen asenne joka tilanteessa. Kolmen kosketuksen hyökkäyksiin pyrittiin koko ajan ja niissä onnistuttiin tosi hyvin siitäkin huolimatta, että passeissa voisi olla vielä vähän enemmän ilmaa. Lisäksi aloitussyöttöä pitää treenata lisää.  Erika ja Veera väläyttelivät muutaman hyökkäyksen päätteeksi iskulyöntejään. Tästä on oikein hyvä jatkaa seuraavaan kotiturnaukseen, joka on 5.2.2017 Niinivaaralla.

Ilpo Hiltunen, joukkueenjohtaja

Share Button