E-tytöt Itä-Suomen alueen kuudensia

Varkaus järjesti E-tyttöjen Itä-Suomen aluemestaruussarjan finaaliturnauksen 29.4.2107. Kauden aikana kuusi parasta tyttöjoukkuetta oli seuloutunut ja panoksena oli aluemestaruus. Turnaus pelattiin kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa, josta kahdelle parhaalle oli tarjolla mitalipelit.

Juju kohtasi ensimmäisenä LeVi:n. Molemmat olivat voittaneet yhden ottelun kauden aikaisemmissa peleissä. Juju jyräsi ensimmäisen erän hyväilmeisellä pelillä. Tämän jälkeen LeVi alkoi johtavien pelaajiensa johdolla työntää palloa Jujun kenttäpuoliskolle ensimmäisellä kosketuksella. E-tyttöjen pelissä tämä tuottaa usein tulosta, vaikkei sillä ole niin tekemistä lentopallon kanssa. Peli tasoittuikin ja Levi vei kaksi seuraava erää pienimmällä mahdollisella erolla. Ottelu meni leville 2-1 (16-25, 25-23, 15-13).

Seuraavana oli vastassa aluemestaruussuosikki Ajo Pinkit. Jujun tytöt tunsivat tiedostavan mitalipelien menneen edellisen ottelun myötä. Savonlinnalaisten haastamiseen olisi tarvittu paras mahdollinen päivä, mutta hiukan alavireisinä Jujun haasto jäi tekemättä. Ajo Pinkit osoitti kokeneella joukkueellaan, missä on jujulaisten seuraavat kehityskohteet. Erityisesti heillä oli etumatkaa passien suuntaamisessa ja hyökkäysten sijoittamisissa. Ottelu päättyi Ajo Pinkeille 2-0 (25-13, 25-11).

Sijoitusotteluun Juju sai vastaansa PuWo:n. Vire oli edelleen tipotiessään eikä PuWo:lla ollut vaikeuksia viedä ensimmäistä erää. Johanna onnistui kuitenkin herättelemään joukkueen päättämään kauden tyylikkäästi. Seuraavassa erässä Juju puolestaan rökitti selkeä erävoiton. Ratkaisuerässä tahto ei aivan kuitenkaan riittänyt ottelun voittamiseen. Lopputuloksena 2-1 (25-14, 12-25, 15-10) -tappio ja kuudes sija Itä-Suomen alueella. Kiitos upeasta kannustuksesta myös Savonlinnan joukkueelle tässä pelissä!

Jujun joukkueessa pelasi useamman vuoden veteraani Veera, joka ikänsä puolesta voisi vielä ensi vuonnakin pelata E-sarjoissa. Jessica aloitti lentopallon vuosi sitten keväällä, Halla (myös nuorempi E) kauden alussa syksyllä ja Venla marraskuussa. Joukkue ilmoitti sarjaan ilmoittautumisen kynnyksellä rohkeasti, että haluavat pelata aluemestaruussarjaa, vaikka eivät voittaisikaan. Asenne oli jo lähtöhetkillä aluemestaruustasoa. Ensimmäinen turnaus toi neljästä pelistä ainoastaan yhden erävoiton. Toisen turnauksen jälkeen taakse jäi jo yksi joukkue. Ensimmäisellä poolikierroksella (3. turnaus) ohitimme kaksi joukkuetta ja kun toisellakin poolikierroksella nousimme kahden joukkueen ohi, niin olimme ansainneet paikan finaaliturnaukseen. Tämän joukkueen kehityspotentiaali on ollut valtava. Kun sen yhdistää laadukkaaseen valmennukseen Johannan, Vilman ja Eeron toimesta, niin tyttöjen kehitys pelin jokaisella osa-alueella on ottanut tiikerinloikkia turnaus turnaukselta. Ei pidä myöskään unohtaa E:n tiikerijoukkueen sparrausapua ja D-tyttöjen esimerkkiä yhteisissä harjoituksissa.

Näillä näkymin koko joukkue siirtyy D:n harjoittelurinkiin ensi kaudeksi. Viimeiset koitokset E-joukkueena on Power Cupissa kesällä. Omasta puolestani kiitän tyttöjä, valmentajia, vanhempia ja seuraa mieleenpainuvasta vuodesta.

Ilpo, joukkueenjohtaja

Share Button