E-tytöt varmisti AM-finaaliturnauspaikan ennen viimeistä poolikierrosta

E-tytöt olivat voittaneet tammikuisen “tasonmittausturnauksen” Kuopiossa ja poolikierrokset alkoivat A-poolin kotiturnauksella Enossa sunnuntaina 18.2.2018. Matkaan lähti nelikko, jossa mukana olivat E-tytöt Alina, Laila ja Veera sekä kuumeista Hallaa tuurannut d-tyttö Sara. Vastassa olivat Ajo, KiU ja VesU Nopiat. Tiedossa oli, että tässä turnauksessa sijoittuminen kahden parhaan joukkoon varmistaisi A-poolissa säilymisen ja samalla Itä-Suomen aluemestaruussarjan finaaliturnauspaikan kevään päätöskierrokselle.

Ensin vastassa oli syksyltä tuttuja tyttöjä Kiteeltä. KiU oli muokannut maakuntasarjan jäljiltä kokoonpanojaan siten, että pelaajista kokeneimmat jatkoivat AM-sarjassa. Juju pystyi varmalla peruspelillään ottamaan selvän voiton 2-0 (25-13, 25-18). Kiteeläiset väläyttelivät välillä upeaa peliosaamistaan, mutta tekivät paljon virheitä eivätkä taistelleet missään vaiheessa erävoitoista.

Toisessa pelissä kohtasimme jo Kuopion turnauksessa tutuksi tulleen Ajon. Siellä pelasimme savonlinnalaisten kanssa molemmat erät jatkopisteille voittaen niukasti. Tiukkaa oli tälläkin kertaa. Ajo aloitti ensimmäisen erän todella virheiden sävyttämänä hieman heikommin, mutta teki melkoisen nousun 22-21 -johtoon. Juju voitti kuitenkin seuraavat neljä pistettä peräkkäin ja vei erän. Toinen erä oli Jujulle hiukan selkeämpi ja ero syntyi pääasiassa siitä, että Ajo teki hiukan enemmän virheitä. Juju voitti 2-0 (25-22, 25-20).

Viimeisessä pelissä oli vastassa VeSu Nopiat. Laila joutuu kurkkukivun ja flunssaisen olon takia sivuun tästä pelistä ja Veera, Sara ja Alina joutuivat pelaamaan viimeisen pelin kolmestaan.  Vesantolaiset pelasivat jujulaisten tavoin rohkeaa iskulyöntihyökkäyspeliä ja varsinkin ensimmäinen erä oli viihdyttävää peliä, jossa yksittäiset pallotkin saattoivat sisältää useamman iskulyönnin. Tätä ei joka pelissä E-tyttöjen sarjassa näe! Erä itsessään meni Jujun kontrollissa. Toiseen erään vesantolaiset väsähtivät Jujuakin enemmän ja ero kasvoi jo varsin suureksi. Turnaus päättyi Jujun 2-0 (25-19, 25-8) voittoon.

Kolmeen otteluun kolme voittoa tuli tavalla, joka saa valmentajan todella iloiseksi. Vaikka pelistä löytyy aina jotain kehitettävää, niin Jujun peruspelin taso oli vain liian hyvää vastustajille tässä turnauksessa. Toki vastustajatkin saivat välillä hyviä jaksoja, mutta jujulaiset eivät juurikaan antaneet pisteputkia vastustajille, eivät ainakaan omilla virheillä. Finaaliturnauspaikan jo varmistuttua Juju voi osallistua 2. kierroksen A-pooliturnaukseen paineetta ja oman tekemisen kehittäminen edellä. Seuraavaan turnaukseen on yli kuukausi, joten d-tyttöjen treeneissä sekä d-tyttöjen turnauksista ehtii saada vielä lisää varmuutta tekemiseen myös tyttöjen oman ikäluokan peleihin.

Ilpo, pelivalmentaja

Share Button