E-tyttöjen palaset loksahtivat paikoilleen kotiturnauksessa 5.2.2017

Jujun E-tytöt Halla, Jessica, Veera ja Venla jatkoivat Itä-Suomen aluemestaruusotteluita toisen kierroksen peleillä Niinivaaralla. Vastassa olivat samat joukkueet kuin ensimmäisellä kierroksella eli LeVi, LiTai, KLP-86 sekä PaU.

Ensimmäisenä kohtasimme parikkalalaiset, jotka olivat olleet ensimmäisessä turnauksessa täysin ylivoimaisia. Ensimmäinen erä antoi jo viitteitä siitä, mitä oli lupa odottaa tulevissa peleissä. PaU joutui tekemään täyden päivätyön ja voitti lopulta erän niukimmalla mahdollisella erolla 25-23. Toiseen erään Jujulle sattui kuitenkin koko turnauksen heikoin erä ja kovan vastustajan kanssa se tiesi melko nopeaa kukistumista pistein 25-11.

Jujulla oli ensimmäisen pelin jälkeen ottelun tauko ja Johanna onnistuikin herättelemään tyttöjen taisteluilmeen. Toisessa pelissä vastaan asettuivat leppävirtalaiset. Ottelu alkoi tasaisesti LEVI:n ollessa kuitenkin kuskin paikalla. Jujun hyvästä yrityksestä huolimatta LEVI onnistui saamaan itselleen viisi eräpalloa tilanteessa 24-19. Juju taisteli kuitenkin eräpallo kerrallaan itsensä rinnalle ja kun oli vauhtiin päässyt niin seitsemällä peräkkäisellä pisteellä vei lopulta ensimmäisen erän lukemin 26-24. Toisessa erässä kuskin paikalla olikin sitten Juju. LeVi taipui jo selvemmin 25-19. Aluemestaruussarjan avausvoitto näki päivänvalon.

Tässä vaiheessa näytti siltä, että tyttöjä ei pysäytä mikään. Hallan syötöt, Veeran hyökkäykset sekä Jessican ja Venlan terrierimäinen puolustus rytmittivät kokonaisuutta, jossa ei tuntunut enää heikkoa kohtaa olevan. Kerimäkeläisten epäonneksi he kohtasivat Jujun juuri tässä kohtaa. Juju voitti KLP-86:n suoraan kahdessa erässä lukemin 25-19, 25-20.

Viimeisessä ottelussa kohtasimme rakkaan vastustajamme LiTai:n, jolta ei oltu kauden aikaisemmissa kohtaamisissa saatu parhaimillaankaan kuin yhteensä 33 pistettä. Täysin erilaisella pelitaktiikalla pelaavat liperiläiset olivat totutun vahvoja ensimmäisessä erässä ja veivät sen pistein 25-18. Toinen erä oli kauden tasaisin ja Juju kampesi rinnalle vielä tilanteessa 24-24. LiTai vei kuitenkin seuraavat pisteet ja voitti ottelun suoraan kahdessa erässä.

Jujun kaksi voittoa ja kaksi hyväilmeistä taistelua lohkon kärkijoukkueita vastaan vahvistivat sen, että edellisen turnauksen paljastamiin puutteisiin oli tartuttu. Vastustajille ei enää annettu helppoja pisteitä toistuvien syöttövirheiden muodossa. Vastaanotto, joka oli laadukasta jo edellisessä turnauksessa, tuntuu olevan tämän joukkueen kivijalka. Toisen kosketuksen kanssa oli tehty töitä ja passeissa oli nyt ilmaa aivan eri tavalla kuin aiemmin. Hyökkäyslyönteihin päästiin helpommin ja niissä uskallettiin toimia rohkeammin.

Jujun pelit jatkuvat parin viikon tauon jälkeen ensimmäisellä poolikierroksella. Tähän asti tyttö-, seka- ja poikajoukkueet olivat pelanneet sekaisin, mutta poolikierroksilla Juju jatkaa kymmenen muun tyttöjoukkueen kanssa.

Ilpo

Share Button