EDUSTUS: OTTELURAPORTTI JUJU JOENSUU – LP VAMPULA

JUJU VEI TRILLERIN 3-2 (17 – 25, 22 – 25, 30 – 28, 25 -21, 16 -14)

Joensuu – Rantakylän Urheiluhalli 5.3.2018

Jujun nuoret naiset ottivat voiton Tacklan isännöimässä ottelussa LP Vampulasta trillerin päätteeksi. Rantakylän Urheiluhallin vintille sulloutuneet katsojat pääsivät kokemaan aivan huikean lentopalloelämyksen sunnuntai-iltapäivän ottelussa.

Ottelusta tulikin juuri niin vaikea kuin ennakkoon pelättiin, kun tiedettiin vastustajan saaneen riveihinsä täydennystä liigakentiltä. Vaisusti ottelun aloittanut kotijoukkue ei saanut konettaan kunnolla käyntiin kahdessa ensimmäisessä erässä ja vierailijat hallitsivat mielin määrin ottelun kulkua erittäin vahvalla syöttöpelillä ja laitahyökkäyksillä. LP Vampula onnistui murskaamaan Jujun vastaanoton ja vaikeuttamaan sen kautta Jujun hyökkäyspelin rakentamista. Lisäksi vierailijoiden maajoukkueessakin pelaava Vilhelmiina Prihti oli laitahyökkäyksillään aivan pitelemätön. Näin kaksi ensimmäistä erää meni selkeästi vieraille.

Jatkosarjan voittoa hamuavat Juju ja Vampula laittoivat sellaisen pallorallin päälle kolmannessa erässä jotta ei paremmasta väliä. Nähtiin kahden hyvin puolustavan joukkueen hillitön mittelö ja harvoin Joensuussa koettu lentopallo momemtum. Pelin edetessä kotijoukkue pystyi parantamaan omaa vastaanottoa ja nerokkailla hyökkäyspään ratkaisuillaan sai vierasjoukkueen pakkaa sekaisin. Hillittömästi kannustavan kotiyleisön riemuksi Juju nappasi erän itselleen huikean taistelun jälkeen 30 – 28.

Neljännessä erässä pelin taso nousi edelleen. Kotijoukkue pystyi vähentämään omia virheitä edellisestä erästä kun taas verkon toisella puolella oli havaittavissa hyytymistä vastaanotossa. Lopullisesti erän voitto Jujulle varmistui kun kotijoukkueen torjunta nieli tehot Vampulan hyökkääjien tehoista.

Viides erä oli kahden hyvän joukkueen tahtojen kamppailu. Juju hallitsi erän aluksi pitkään ja näyttikin pitkään siltä että erä ja koko peli meille. Vampula oli kuitenkin eri mieltä ja väänsi itsensä väkisin peliin ja teki viidennestäkin erästä trillerin vailla vertaa. Ottelulle saatiin mallikas niitti kun Nea Hämäläinen paukautti pallon Vampulan käsistä urheiluhallin kattorakenteisiin ja näin päästiin juhlimaan huikean pelin voittoa.

Juju Joensuun pisteet/plus/miinus:

Sini Kesänen 19/+9, Nea Hämäläinen 14/+2, Rosa Malinen 6/-2, Juulia Kainulainen 1/+0, Jonna Vaskonen 11/+6, Viivi Huovinen 14/+11 ja Jenna Miinalainen 10/+8

Vastaanotto: Libero Venla Viinijoki (18kpl) 61 %, Nea H. (48kpl) 65 % ja Sini K. (31kpl) 87 %.

Omat suorat virheet: 1.erä 11kpl, 2.erä 10kpl, 3.erä 14kpl, 4.erä 7kpl ja 5.erä 5kpl

VALMENTAJAN JA AVAINPELAAJAN TUNNELMAT

Matti Hämäläinen, Juju:

Tämä peli oli todella tärkeä joukkueelle. He taistelivat eivätkä antautuneet missään vaiheessa, olen erittäin ylpeä. Pitää myös kehua Viiviä ja Jennaa jotka onnistuivat keskellä todella hyvin.

Viivi Huovinen, Juju:

Jes, mikä peli. Olen onnellinen ja väsynyt niin kuin koko joukkue. Olipahan tunnelmaa taas pelissä,

PARHAAT PELAAJAT

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin syöttöruudussa loistanut kotijoukkueen Jonna Vaskonen ja vierasjoukkueen Vilhelmiina Prihti.

– Kimmo –

Share Button