EDUSTUS: OTTELURAPORTTI JYLE – JUJU JOENSUU

JYVÄSKYLÄ PEHMENI JUJUN PUOLUSTUKSEN EDESSÄ 1-3 (25 -13, 26 -28, 22 -25, 18 -25)

Jyväskylä – Huhtasuon Yhtenäiskoulu 4.3.2018

PITKÄLTÄ TAUOLTA EKA ERÄÄN

Enemmän kuin iloa pitkästä tauosta oli haittaa: vuosikymmenien sitkein flunssa piti joukkuetta pihdeissään yli kolme viikkoa ja sekoitti pahoin joukkueen valmistautumisen peliin. Näin ollen peliä edeltävinä viikkoina saatiin aikaiseksi vain muutama yhteinen harjoitus. Pukukopissa Matti painotti seuraavaa: ”jos tänään annetaan etua kaverille jalalla, niin voittamisen paine ”suattaapi” olla verkon toisella puolella. Siis EI omia virheitä, siinä meidän mahdollisuus”

Ensimmäisen erän alusta lähtien tuntui että ollaan pelissä hyvin mukana, tilastot vaan erän tauottua näyttivät sen ikävän tosi asian että liikaa napsahteli saldoon omia virheitä. Näin Jyle vei erän melko selkeästi vahvan hyökkäyspelinsä turvin 25 – 13.

TOISEN ERÄN TRILLERI KÄÄNSI OTTELUN KULMINAATIOPISTEEKSI

Erätauolla todettiin pukukopissa yhdellä suulla että töppöstä toisen eteen ja luut kolisemaan. Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi hyvää hyökkäyspeliään, mutta tässä vaiheessa oli jo huomattavissa Jujun liikkeen parantuminen. Erä jatkui tasaisissa merkeissä ratkaisupalloille jolloin kotijoukkueen tekemät pienet huolimattomuus virheet maksoivat Jyväskyläläisille tärkeän erän. Erä meille onnella ja taidolla 26 – 28. Neljännessä ja viidennessä erässä voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä kun Jujun ilmiömäinen puolustuspeli pääsi valloilleen. Jyle rakensi ja sommitteli hienoja hyökkäyksiä ja pääsi usein yhtä vastaan tai tyhjältä verkolta takomaan palloa, mutta kerta kerran jälkeen pallo nostettiin peliin. Silmin nähden oli havaittavissa kotijoukkueen turhautuminen kun palloa ei saatu taottua lattiaan ja lopulta omaksi yllätyksemmekin kolmannessa erässä ja varsinkin neljännessä erässä JyLen pohkeet näyttivät menevän hapoille.

Juju Joensuun pisteet/plus/miinus:

Sini Kesänen 17/+7, Nea Hämäläinen 9/-1, Rosa Malinen 14/+8, Jonna Vaskonen 5/+1, Viivi Huovinen 9/+8 ja Jenna Miinalainen 5/+2

Vastaanotto: Libero Venla Viinijoki 62 %, Nea H. 57 % ja Sini K. 56 %.

Omat suorat virheet: 1.erä 12kpl, 2.erä 6.kpl, 3.erä 11kpl ja 4.erä 5kpl

VALMENTAJAN JA AVAINHUOLTAJAN TUNNELMAT

Matti Hämäläinen, Juju:

Olen enemmän kuin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Huikea taistelu toisessa erässä ja onhan tuota meidän joukkueen puolustuspeliä mukava katsoa. Lisäksi nyt viimeistään on opittu pelaamaan järjellä ja virheitä vältellen. Jonnan työskentely passarin tontilla paranee pelistä peliin.

Heidi Kopsa, Juju ja aikoinaan 65 SM ottelua Pieksämäen Pyrinnössä:

Ihan mahtava jengi, valmentajat voivat olla ylpeitä. Asioita on tehty oikein kun pelin ratkaisevilla hetkillä tehdään tulosta.

PARHAAT PELAAJAT

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Jujusta kovaan kuntoon päässyt Jonna Vaskonen. Jyväskylästä paikittiin niin monta pelaajaa että menin nimissä sekaisin.

– Kimmo –

Share Button