EDUSTUS: OTTELURAPORTTI ORIVEDEN PONNISTUS – JUJU JOENSUU

JUJU PALASI VOITTOJEN TIELLE 0-3 (21 -25, 22 -25, 11 -25)
Orivesi – Oriveden Liikuntahalli 18.3.2018

Juju pelaa vahvaa jatkosarjaa. Joukkue takoo pisteitä ja pelaa kovalla asenteella. Alkusarjan tilastossa – sarjataulukossa – Joensuulaiset olivat viidensiä, nyt jatkosarjassa keikutaan jatkosarjan ykkössijalla.

Kummankaan joukkueen peli ei aiheuttanut riemunkiljahduksia avauserän ensimmäisellä puoliskolla, mutta kotijoukkueen ensimmäisellä teknisellä aikalisälle mennessä Juju repäisi jo pisteissä ratkaisevan kaulan. Hyvien syöttövuorojensa myötä OrPo toivoi vielä pääsevänsä mukana peliin, mutta lopulta ei päässyt neljää pistettä lähemmäksi. Ensimmäinen erä Jujulle 21 -25.

Toinen erä aloitettiin tasaisissa merkeissä, mutta taas erän puolivälissä eroa alkoi syntyä Jujun hyväksi. Jaloilla liikuttiin ja käsillä ohjattiin palloa passarille. Hyökkäykset toimitettiin vastapuolelle niin vaikeana että vastustaja ei enää pystynyt sitä enää palauttamaan peliin. Juju oli marssimassa ottelun voittoon kun kotijoukkue tilanteessa 12 – 20 aloitti uskomattoman kirin. Joensuu oli pakotettu ottamana kaksi aikalisää tilanteissa 20 -14 ja 20 -18 joilla haettiin rytminmuutosta peliin.

Onneksi ratkaisevilla hetkillä Juju löysi ryhdin tekemiseensä ja vei erän tiukkojen pallojen jälkeen 25 – 22.

Kolmas meni enemmän tai vähemmän pallotteluksi, sillä Jujun peli oli kaikin puolin musertavaa. Juju käytännössä ratkaisi ottelun etenemällä erän aluissa vahvan syötön turvin tilanteeseen, jossa kotijoukkue riisuttiin aseista. Kotijoukkueen pelaaja vaihdot eivät tuoneet helpotusta, kun Jujun liikkuva torjunta otti tuiki tärkeitä torjuntoja OrPon tuskaillessa hyökkäystehottomuutta. Lisäksi koko viikonlopun kateissa ollut Jujun keskihyökkäys alkoi toimimaan entiseen malliin.

 

– Kimmo –

Share Button