HUIMA YKSILÖSUORITUS NÄKI PÄIVÄN VALONSA PIHTIPUTAAN TURNAUKSESSA (A-tytöt)

TURNAUSRAPORTTI: A – TYTÖT SM – SARJA PIHTIPUDAS 28.1.2017

Joukkueen tuntemukset ennen turnausta olivat kaksijakoiset kun joukkuetta monta viikkoa piinannut flunssa-aalto oli vienyt ison osan mehuista ja tämän vuoksi valmistautuminenkin oli jäänyt keskeneräiseksi. Ennen turnausta joukkueen valmistautumista ei helpottanut yhtään kun osa avain pelaajista joutui jäämään kotiin.
Onneksi turnauksessa ei ollut pakkovoittoja edessä koska SM – välieräpaikka oli varmistunut jo aiemmassa turnauksessa joten vapautuneella ilmeellä päästiin siltä osin matkaan vaikkakin ”duha” nenäisinä.

Ploki Pihtipudas – Joen Juju 0-2 (25 -27, 12 -25)

Ensimmäinen vastustajamme oli kotisalissa pelaava Ploki Pihtipudas.
Pelin alku näytti tahmealta ja näyttikin pitkään siltä että Ploki veisi ensimmäisen erän. Plokin eräpallo tilanteessa 24 – 15 asteli syöttöruutuun Jujun Jenna Miinalainen. Nyt pitäkää kiinni tuolistanne. 24 -16, 24- 17,24 -18,24 -19,24 -20…Pikku paniikki ja Plokin ensimmäinen aikalisä. Hiipikö ajatus mieleen ”Yksi pallo ja erä on meidän” Jennan syöttövuoro jatkui 24-21, 24-22. Toinen aikalisä ja valmentajan taskusta löytyi vähän isompi paniikkinappula. ”Hei tytöt herätys nyt otetaan se piste ja voitto” 24 – 23, 24 -24. Ei voi olla totta… On se yh-dek-sän putkeen!
Tässä vaiheessa ei enää ollut epäilystä kuka voittaa, mutta mitä opimme ensiksi ”keskity vain omaan suoritukseen älä ajattele lopputulosta” Toiseksi olemme nähneet seuran historian hienoimpia yksilösuorituksia ja kyllä kaverini Ivan Zaitsevin suoritus Italia – USA pelissä 2014 kalpenee Jennan edessä. Erä lopulta meille 25 -27.

Toisessa erässä pääsimme jo paremmin vauhtiin ja erästä tulikin meidän näytös. Toisaalta Plokin pelaajilla oli vielä mielessä edellisen erän täystyrmäys ja joukkue oli jo antanut periksi. Erä meille 12 – 25 ja koko ottelu komeasti 0-2 – Lähdettiin syömään.

Joen Juju – Valkealan Kajo 0-2 (18 -25, 15 -25)

Toinen ottelu olikin sitten melko tuntematonta Valkealan Kajoa vastaan. Ennakkoon oli tiedossa että joukkueen vahvuuteen oli liittynyt kaksi maajoukkuepalaajaa, joten ottelusta oli odotettavissa mielenkiintoinen.
Ottelu ei oikein käynnistynyt missään vaiheessa. Kun aloituksen vastaanotot olivat pehmeitä ja epätarkkoja niin hyökkäyksiäkään ei pystytty rakentamaan. Syöttäminenkään ei ollut tyttöjen tapojen mukaan hyvällä tasolla. Vaikka tappio tuli kummassakin erässä, huomattiin että kun oma peli saadaan pyörimään, niin ollaan pelissä kuin pelissä mukana.
Joen Juju – Koijärven Kunto 2-0 (25 -20, 25 -13)
Turnauksen viimeisessä pelissä kohtasimme Koijärven Kunnon. Forssan kupeesta tullutta joukkuetta vastaan ei ollut pelattu aikaisemmin. Ottelusta muodostui kahden jo hieman väsyneen joukkueen taisto.

Jujun A tyttöjen perustekeminen oli astetta parempi koko ottelun ajan ja tytöt pystyivät hallitsemaan ottelutilanteita alkuvihellyksestä lähtien ja näin ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Koko ottelu 2-0 Jujulle.

Turnauksesta saatiin lopulta upea 2.sija vastoinkäymisistä huolimatta.

Entäpä Ploki? Turnauksen voiton otti jännittävien vaiheiden jälkeen Ploki Pihtipudas, joten onnittelut siihen suuntaan ja hyvä opetus siitä että turnauksessa pitää taistella jokaisesta pallosta koska lopullinen tulos voi olla hyvinkin yllättävä!

Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin ”kuinka ollakaan” Joen Jujusta Jenna Miinalainen.

– Kimmo –

Share Button