Joen juju C2-tytöt 2018-2019. Kauden avaus. Tasoturnaus Kuopiossa 6.10

Tämän kauden jujun C2 joukkue on kasattu viime kauden C04:sta Veera, Noora, Milla ja Eviaana sekä viime kauden D/C05:sta Julia, Alina, Erika, Helmi ja Liisa. Tämän syksyn tavoitteena on kuusikko pelaaminen isolla kentällä, rotaatioiden ja oman roolin opetteleminen sekä peli rohkeus.

Samalla tämän syksyn aikana Heini jää äitiyslomalle ja toimin tämän kauden aikana Heinin sijaisena. Eli paljon uutta myös minulle. Parasta aikaa käyn valmentaja koulutusta ja seuraavaksi vuorossa on tekniikkakoulu. Tytöt ovat minulle entuudestaan tuttuja, sillä aikaisempina kausina olen toiminut joukkueen huoltajana, Johannan ja Heinin apuvalmentajana, D-tyttöjen pelivalmentajana, kahdessa PowerCup:ssa valmentajana ja viime kauden C04 joukkueenjohtajana. Kaiken kaikkiaan kuudes vuosi lentopallo harrastuksen parissa.

Ensimmäinen turnaus tälle joukkueelle ja uudelle valmentajalle; jännitystä ilmassa heti aamusta, sillä tällä kokoonpanolla tytöt eivät ole aikaisemmin pelanneet vielä. Lauantai aamuna aurinko paistoi ja tie oli liukas, lähdimme kolmella autolla kohti Kuopiota. Tytöillä tunnelma autossa oli rento ja iloinen. Tälle pelireissulle saimme vahvistukseksi B2 joukkueesta Minjan, kun joukkueemme libero  Liisa oli loukkaantuneena, eikä päässyt mukaan. Saavuimme ajoissa paikalle, letitettiin hiukset, söimme eväät ja kävimme aamulenkillä. Sitten alkoi peliin valmistautuminen.

Ensimmäinen peli oli Iisalmen Visaa vastaan. Ensimmäinen erä alkoi hyvin, pientä jännitystä ja epävarmuutta kentällä. Ensimmäisen erän lopussa liikaa vaihtoja ja erä IisVille 25-22. Toinen erä alkoi vaisusti ja pian olimme tappiotilanteessa 20-10. Sitten kovan kannustuksen ansiosta alkoi hirmuinen nousu, pitkiä palloralleja ja hienoja hakuja. Iloinen fiilis kentällä, hienosti tytöt iloitsivat jokaisesta pisteestä ja tsemppasivat loppuun asti toinen toista. Hienon taistelun loppulukemat 25-23 vastustajalle. Ilo oli huomata,että tyttöjen hieno taistelu tempaisi mukaansa myös kuopiolaiset kannustajat katsomossa. Pelin jälkeen saimme kehuja miten hienosti tytöt taistelivat loppuun asti eivätkä luovuttaneet, vaikka erän alussa oli kymmenen pisteen ero!

Ensimmäisen pelin jälkeen ruokatauko ja seuraavaan peliin valmistautuminen, vastassa oli PuWo Kuopiosta. Ensimmäinen erä oli tasainen ja olimme koko ajan muutaman pisteen johdolla, erä meille 25-18. Toisen erä alussa tilanne oli 10-0 meille, mutta sitten muutaman virheen jälkeen iski epävarmuus omista paikoista kentällä, ja vastustaja otti monta pisteitä kiinni. Tämän jälkeen taas kentällä nähtiin hieno taistelu, toinen erä 26-24 meille. Pienen tauon jälkeen päivän viimeinen peli ja vastassa PuWon 1-joukkue. Päivän aikan näimme tämän joukkueen hienot suoritukset, joten tiesimme että tulossa on kova vastustaja. Kovat syötöt ja hyökkäykset olivat liikaa meille ja peli nopeasti 2-0 vastustajalle. Ensimmäinen erä 25-6, toinen 25-12 PuWolle. Tässäkään pelissä tytöt eivät luovuttaneet, vaan yrittävät parhaansa mukaan tehdä pisteitä.

Tämän turnauksen jälkeen tiedetään, että seuraavien viikkojen aikana harjoitellaan paljon vastaanottoa, oman kentän puolustusta ja pelipaikkoja. Seuraava turnaus onkin jo 21.10 Iisalmessa!

Kristina,  valmentaja

Share Button