Joensuu hyökkäsi Oriveden kumoon sunnuntain 7.1. ottelussa

OTTELURAPORTTI Juju Joensuu – Oriveden Ponnistus 3-0 (25-14, 25-4, 25-15),  07.01.2018
OTTELUN YLEISÖMÄÄRÄ: 75

Juju Joensuu ei antanut alemman jatkosarjan ensimmäisessä pelissään Oriveden Ponnistukselle mahdollisuuksia voittoon sunnuntain ottelussa. Eräpisteet kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 3-0 (25-14, 25-4 ja 25-15). Jujun aloitukseen kentälle juoksivat kapteeni Jonna Vaskosen johdolla Rosa Malinen, Jenna Miinalainen, Viivi Huovinen, Sini Kesänen ja Jasmin Vatanen. Liberona hääri Joensuulaisen lentopallon kiintotähdeksi noussut Venla Viinijoki.

JUJUN SYÖTÖT MYRKKYÄ ORPOLLE

Jujun vahva syöttöpeli Joensuun Urheilutalon uuden tulostaulun alla yllätti vierailijan totaalisesti ja sekoitti OrPon pelinrakentelua ensimmäisen erän aikana. Peliin hitaasti syttynyt vierasjoukkue tuskaili oman pelinsä kanssa ja sortui ottelun alussa virhesumaan. Passari Jonna Vaskosen pystyi lukemaan helposti vastustajan heikot kohdat ja pyöritti hyökkäyspeliä laadukkaasti. Kun vahvasti toiminut Jujun hyökkäys takoi lisäksi pisteitä hyvillä tehoilla hakkuriksi nostetun Rosa Malisen johdolla, ei OrPolla ollut mahdollisuutta taistella erävoitosta. Jujun vahvan laitahyökkäysten takeena oli erityisesti keskellä pelaavien Viivi Huovisen ja Jenna Miinalaisen joukkueen eteen tehty työ.

KOTIKATSOMO NÄKEE HARVINAISEN HYPÄRISYOTÖN

Toisessa erässä Juju teki neljä omaa virhettä ja erä 25-4 kotijoukkueelle. Tyrmäävä tulos mutta kertoo sen mihin tämä joukkue pystyy, kun päästään omalle tasolle. Erä voiton kruununa oli Sini Kesäsen huikea yksilösuoritus, kun hän kylmän viileästi pamautti erityisen harvoin naisten sarjoissa nähtyä ”hypäriä” vastustamattomasti OrPon kenttään.

KOTIJOUKKUEEN VAHVAVIRE SAI JATKOA

Vierailija onnistui ajoittain kasaamaan rivinsä pitkällä erätauolla ja haastoi ajoittain kotijoukkuetta kolmannen erän voitosta. Terävämmin tauolta tullut OrPo painoi pelin puolessa välin omalla syöttövuorolla Jujun ahtaalle ja kotijoukkue oli pakotettu ottamaan aikalisiä. Tämän jälkeen vahvasti koko pelin pelannut Jasmin Vatanen herätti omilla suorituksillaan kotijoukkueen ja Juju onnistuikin kääntämään lopulta suhteellisen helposti erän voimasuhteet edukseen. Edes OrPon valmentajan aikalisät eivät auttaneet vierasjoukkuetta Jujun vahvan syöttö- ja hyökkäysvireen katkaisemisessa.

VALMENTAJAN JA AVAINPELAAJAN TUNNELMAT

Matti Hämäläinen, Juju:
-“Mallikas peli meiltä, koska pelasimme taktisesti pelin osa-alueilla virheettömästi. Sekä oma syöttöpelitaktiikka että vastaanoton jälkeinen pelitaktiikka toimi erinomaisesti. Olen erittäin tyytyväinen.”

Sini Kesänen, Juju:
-“Tänään oli tosi mahtava pelata ja tuntui, että kaikki nauttivat kentällä olosta. Saatiin hyvä energia palloon. Ollaan treenattu erittäin kovaa vuoden vaihteessa ja se näkyi itseluottamuksena kentällä”

PARHAAT PELAAJAT

Ottelun parhaana kotijoukkueen pelaajana palkittiin Sini Kesänen ja vierasjoukkueen parhaana pelaajana Henna Kilpeläinen.

Kimmo

Share Button