Juju B2 AM-turnauksessa Kerimäellä 17.2.2019 – Villillä kortilla finaaleihin!

Aluemestaruusfinaaleista oli jäänyt pari joukkuetta pois, joten meille tarjottiin yllättäen mahdollisuutta päästä pelaamaan sijoista 1-6. Joukkueet oli jaettu kahteen alkulohkoon, ja meidän kanssa samassa lohkossa pelasivat LeVi BT1(Leppävirta) ja RU(Rantasalmi). Nämä molemmat joukkueet olivat sarjataulukossa meitä ylempänä, ja etukäteen ajateltuna tietysti kovempia kuin me, mutta emme antaneet sen masentaa. Nyt meillä olisi hyvä tilaisuus päästä haastamaan kovia porukoita, ja hakea kovuutta omiin suorituksiin. Rohkeasti siis vain tuulta päin!


Ja tuulta päin piti tosiaankin mennä. Päävalmentaja nukkui edeltävän yön harvinaisen huonosti. Vähän väliä yöllä kun piti kuunnella, että jokohan kohta piipunhattu lähtee lopullisesti savupiipun päästä irti. Menomatkalla Kerimäelle autoa piti ihan oikeasti ohjata ja ajaa, että pysytään omalla kaistalla. Mutta perille päästiin ajallaan, ja tunnelma joukkueessa oli hyvä. Lähes kaikki pelaajat saatiin ajallaan pelikuntoon, ja haastetta oli ainoastaan päävalmentajalla fokuksen pitämisessä huonosti nukutun yön jälkeen. Onneksi Jaana oli apuna ja terävänä vaihtopenkin päässä.


Niputan molemmat alkusarjan pelit samaan kappaleeseen. Vastaanotossa oli haasteita, oma syöttö kulki ajoittain hyvin, pelirohkeus oli hyvällä tasolla hyökätessä ja etenkin torjunnassa, ja varsinkin ensimmäisessä pelissä puolustimme kohtalaisen hyvin. Ensimmäinen peli Rantasalmea vastaan olikin kauden parasta peliä, ja pystyimme todella haastamaan heidät. Leppävirran tytöt olivat yksinkertaisesti liian kovia meille, ihan joka osa-alueella. Molemmista peleistä tuli 2-0 tappiot, ja pitkän tauon jälkeen pääsisimme pelaamaan sijoista 5-6 Tsemppiä vastaan.


Tsemppi aloittaa pelin hyvin, ja me pääsemme mukaan pikkuhiljaa. Erä etenee tasaisesti aina 23-23 tilanteeseen saakka. Tsemppi on terävänä erän ratkaisupalloissa ja pistää erän poikki ensimmäisestä mahdollisesta tilanteesta. Toisessa erässä olemme mukana kymmenen pisteen tienoille, mutta sitten vastaanotto repsahtaa. Sekö sitten vaikutti muutenkin peli-ilmeeseen, kun emme oikein pystyneet haastamaan Tsemppiä enää muutenkaan. Erä selkeästi Tsempille 25-15, ja koko ottelu 2-0.

Etukäteen kovempia joukkueita vastaan pelaamiseen voit valmistautua kahdella tavalla. Voit aloittaa voivottelun ja masentumisen (samalla joukkuekavereidesi masentamisen) jo pukuhuoneessa ennen peliä, ja turhautua kentällä lisää kun ylivoimainen vastustaja jyrää, eikä meillä ole mitään “tsäänssiä”. Tai sitten. Voit opetella olemaan välittämättä vastustajasta, sisuuntua, ja päättää, että tästä otetaan nyt kaikki irti. Lopputuloksesta välittämättä. Valitsimme tuon jälkimmäisen vaihtoehdon, ja uskon, että jokaiselle tarttui jotain puseroon näistä kovista peleistä.


Edelleenkin, tuulta päin! Ja kevättä kohti!
Eero, Juju B2 valmentaja

Share Button