Juju B2 avasi sarjakauden kotiturnauksella 29.9.2018

B2-tytöt saivat järjestettäväkseen tasoturnauksen, ja paikaksi valikoitui vasta valmistunut Nepenmäen koulu. Turnaus pelattiin kolmen joukkueen kesken, koska Uimaharjun Kari (se urheiluseura, ei se mies) oli perunut sarjailmoittautumisensa. Muut meidän lisäksi turnaukseen osallistuvat joukkueet olivat KiU (Kiteen Urheilijat) ja Juju B1.

Turnauspäivän aamu aukeni aurinkoisena, ja Hiacen lasit piti raapata jäästä ennen lähtöä. Fiilis oli oikein hyvä ja luotto joukkueen tekemiseen yhtä kova kuin tyttöjen “kurkkuautoksi” ristimään rakkaaseen Hiaceeni. Hyvä itseluottamus, luottaminen kaveriin kentällä, ja usko omaan ja joukkueen tekemiseen olivat teemoja joita käytiin läpi pukkarissa ennen alkulämppää. Rentoutta ja rohkeuttakin saisi otteissa olla. Alkulämppä näytti erittäin hyvältä, ja koko joukkue oli hyvin keskittynyt.

Ensimmäinen peli olikin seuran sisäinen välienselvittely, kun vastaan asettui  Juju B1. Ottelu lähti meiltä hyvin käyntiin, vaikka jännitystä oli ilmassa vähintäänkin riittävästi. B1 nykäisi heti, mennen selvään johtoon, ja meille jäi takaa-ajajan virka. Pääsimme parin pisteen päähän tilanteeseen 11-13, mutta sen jälkeen B1 meni menojaan. Vahvan syötön turvin he veivät  ensimmäisen erän, ja jatkoivat samaan tahtiin kaksi muutakin erää. Kovuutta ja taitoa oli muutenkin meille liikaa. Ne pallot jolloin pelimme ei hajonnut jo vastaanottoon, taistelimme hyvin ja saimme kaivettua hyviä pelastuksia. Näitä tosin tuli nyt liian harvoin, mutta kuitenkin. Hävittiin siis 3-0, ilman selityksiä.

Lyhyt evästelytauko, ja valmistautuminen seuraavaan peliin. Vastassa jo C-tytöistä tuttu KiU. Lyhyesti kerrottuna ensimmäinen erä oli tosi hyvin hanskassa, ja nyt oli meidän vuoro syöttää kovaa, ja rohkeasti. Voitetun ensimmäisen erän jälkeen Kitee paransi omaa peliään ja meiltä hävisi rentous ja tempo. Syöttökään ei ollut ensimmäisen erän tasolla. Kitee sai ahdistettua meitä omilla lyhyillä syötöillään ja vei lopulta niukasti erän. Kolmannessa erässä oltiin takaa-ajajina erän puoliväliin asti, josta parantuneen syötön ja pelirohkeuden turvin edettiin tilanteeseen 20-20, ja siitä edelleen erävoittoon. Koko peli siis meille 2-1, ja ensimmäiset sarjapisteet B-tytöissä olivat tosiasia!

Kokonaisuutena päivästä jäi hyvä maku. Paljon on töitä edessä, mutta askel kerrallaan mennään koko ajan eteenpäin joka osa-alueella. Turnaus antoi hyvän kuvan siitä, missä olemme tällä hetkellä menossa.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen, joka on jo kahden viikon päästä.

Eero
Valmentaja, Juju B2

Share Button