Juju B2-tytöt sijoitusturnauksessa Kuopiossa 13.4.2019 – Miten meni, niinku omasta mielestä?

Olen ollut viikon verran tauolla kaikesta lentopallosta, mutta nyt on jälleen aika suunnata ajatukset lajin pariin. Kävimme siis reilu viikko sitten Kuopiossa pelaamassa kauden viimeisen turnauksen, ja otetaanpa siitä lyhyt yhteenveto ensin.

Pelasimme sijoista 69-76 yhdessä PuWo:n, Kausalan ja LuoWo:n kanssa. Joukkueessa oli pelikuntoista yhdeksän pelaajaa, kun toinen passareista sekä hakkuri olivat kipeänä. Onneksi mukaan saatiin taas C1-joukkueesta Emppu. Harjoittelu ennen turnausta oli aavistuksen rikkonaista poissaolojen takia, mutta turnausviikon harjoitteluun olen silti tyytyväinen. Se sisälsi juuri niitä aineksia, joita siinä kuuluukin olla. Päävalmentajalta (minulta) menikin vaivaiset 8kk asian sisäistämiseen…Oppia siis ikä kaikki, sanoi päävalmentaja, kun Mensan testiä teki.

Juju B2 – Kausala 0-2 (23-25, 18-25)
Ensimmäinen peli lähti käyntiin hyvin, ja vaikka jouduttiinkin takaa-ajajiksi, ei pelattu kuitenkaan huonosti. Erän edetessä pääsimme koko ajan lähemmäs, ja tilanne oli jo tiukimmillaan 22-23. Taisteltiin ja puolustettiin hyvin, ja tehtiin kovia suorituksia. Vastaanotto oli myös ok. Kausala oli kuitenkin huolellisempi viimeisissä palloissa, ja vei erän niukasti. Toista erää vietiin 10-10 tilanteeseen, josta Kausala otti kuitenkin ohjat, ja lähti viemään peliä vastustamattomasti. Meillä ei oikein vastaanotto noussut ja hyökkäyksiin ei saatu tehoja. Päivä alkoi 0-2 tappiolla, muttei kuitenkaan murheellisissa tunnelmissa, koska pelimme oli ajoittain tosi hyvää.

LuoWo – Juju B2 2-0 (25-21, 25-18)
Kiuruvetiset tiedettiin hyökkäysvoimaiseksi ja yleistaitaitavaksi joukkueeksi, olihan heitä vastaan jo pelattu tällä kaudella. Ensimmäisessä erässä pysyttiin mukana, ja oikeastaan vietiinkiin erää yli puolen välin. Sitten vastustaja alkoi päästä peliin mukaan yhä paremmin ja paremmin. Nykäisy tulee tilanteessa 16-17, josta meidän parin virheen ja heidän muutaman hyvän suorituksen jälkeen ollaankin tilanteessa 23-17. Tästä ei toivuttu, ja erä ansaitusti LuoWolle.Toisessa erässä LuoWo lähtee karkuun jo erän alkuvaiheessa. Meillä vastaanotto hajoaa, ja peli menee sekavaksi. Välillä tulee tietysti hyviäkin vastaanottoja ja muita suorituksia, mutta kokonaisrytmi ehtii kadota pelaamisesta. Kun se katoaa, ei palloa saada kuolemaan aina hyvistäkään paikoista. Pataan tuli tästäkin pelistä 2-0.

PuWo – Juju B2 0-2 (13-25, 20-25)
Ottelutauolla evästä kitusiin, ja kohti viimeistä peliä. Rohkean ja kovan syötön turvin lähdemme viemään erää. Vastustajakaan ei luvalla sanoen esitä parasta osaamistaan, ja erä tulee suht helposti kotiin. Erätauolla herättelen porukkaa siihen, että vastustaja tulee varmasti terävästi toiseen erään. Meidän on oltava siis valmiina heti erän alussa. No kyllähän sitä varmaan oltiinkin, mutta silti PuWo starttaa meitä paremmin ja pääsee johtoon. Pikkuhiljaa pääsemme tasoihin tilanteeseen 13-13, ja siitä Anskin kovien syöttöjen saattelemana lähdemme kääntämään erää. Joukkue punnertaa erävoiton väkisin, ja päätämme turnauksen sekä sarjakauden 2-0 voittoon.

Yhteenveto kaudesta
Sijoituksemme sarjassa oli 74. Ei ihan sitä, mitä ajateltiin syksyllä. Syksyn ensimmäisessä pooliturnauksessa pelasimme mm. Rantasalmen Urheilijoita vastaan, ja hävisimme tuolloin erin 2-1 (kolmas erä 18-16!) RU oli sarjassa lopulta 44. Miksi me emme olleet siellä samoilla tietämillä taistelemassa , kun kausi huipentui? RU:n ja meidän kehityskäyrät ovat siis olleet erilaiset. Kysyn edelleen itseltäni vastuuvalmentajana; miksi?
On monia syitä, joiden takia pelasimme 69-76. Teimme monia asioita varmasti hyvin, mutta paljon jäi kyllä parannettavaa jatkoon. Ja tarkoitan tässä nyt itseäni valmentajana, en ketään muuta. Lajiharjoitusten rakenne ei kaikilta osin ollut kunnossa, ja meno oli junnaavaa. Tämä ehkä isoimpana kehitettävänä asiana omaa valmentajaosaamista ajatellen. Toisaalta kirvelevää, mutta toisaalta jotenkin mahtavaa huomata, ettei sitä vielä osaa ihan kaikkea. Pelaajat ottivat askelia pelaajapolullaan eteeenpäin, ja itse koen, että myös minä otin askelia. Vaikka se saattoikin välillä näyttää katkokävelyltä.. 

Kausi on ohi, ja on kiitosten aika. Kiitos Saana, Sonja, Emma, Anni, Anski, Tiina, Aada, Johanna, Minja, Vanessa ja Pipsa! Ootte huippuja!Kiitos pelaajien vanhemmat osallistumisesta ja tuesta!Kiitos apuvalmentajat Jaana & Rapi sekä jojo-Liisa. Parempaa staffia en olisi voinut saada!Kiitos valmentajatoverit + muu seuran väki tuesta!

Mukavaa kevättä!
EeroJuju B2 valmentaja

Share Button