Juju B2 – tyttöjen 1. Pooliturnaus 13.10.2018 “HUUTO! – BOXI!

Saimme pari viikkoa sitten järjestämämme tasoturnauksen jatkoksi järjestettäväksi myös 1. pooliturnauksen, josta varsinainen sarja käynnistyy. Pelipaikkana oli tällä kertaa Rantakylän urheiluhalli, ja pelit pelattiin kahdella kentällä. Aamu olikin varsin aikainen, koska meidän tuli viedä turnauksemme läpi ennen klo 16.00 alkavaa miesten 2-sarjan ottelua LiVo – Karpaasit. Vastustajat KLP-86(Kerimäki), PuWo(Kuopio) ja RU(Rantasalmi) olivat saaneet herätä tosi aikaisin, että ehtivät klo 08.00 paikalle, kun salin ovet aukesivat.

Juju B2 – PuWo 2-1(25-18, 26-28,18-16)

Ensimmäinen peli alkaa kotiyleisön edessä tosi jännittyneissä merkeissä. Erän puoliväliin asti haetaan rytmiä ja kerätään rohkeutta. Sitten oma syöttö alkaa toimia, ja PuWo ei pääse hyökkäämään. Vastustajan “huuto”-vastaanoton jälkeisen pehmeät hyökkäykset ja toimituspallot puolustetaan pois ryhmittymällä boxiin – se toimii hämmästyttävän hyvin! Muutenkin tyttöjen taisteluilme kentällä on erinomainen! Erän voittajasta ei näin ollen jää epäselvyyttä.

Toinen erä alkaa oikeastaan siitä mihin ensimmäinen päättyi. Myö vietiin ja savolaiset vikisivät. Erä on hanskassa tilanteeseen 23-16, ja otteluvoitto maistuu jo suussa…Niinpä niin. Puwo saa aikalisän jälkeen hengen päälle, ja me jäämme kököttelemään, ja odottelemaan, että vastustaja tekee meille tarvittavat kaksi pistettä. Neljä ottelupalloakin oli, mutta ei saatu poikki. Lopulta PuWo vie erän 26-28.

Kolmannen erän alku alkaa tahmeasti, mutta pääsemme kuitenkin vielä peliin mukaan. Pisteitä tehdään vuorotahtiin, eikä kumpikaan pääse nykäisemään. Hirmu tasainen erä päättyy järkyttävän tasaisen väännön jälkeen lopulta meille 18-16, ja koko ottelu siis 2-1.

Nopea tauko, ja lyhyt valmistautuminen seuraavaan peliin.

RU – Juju B2 2-1 (16-25, 25-17, 18-16)

Ensimmäisen erän alku on kopio PuWo-pelistä; erän puoliväliin asti on tahmeaa. Sitten alkaa taas tapahtua. Itseluottamus ja pelirohkeus löytyy, syöttö kulkee, ja kentällä taistellaan. Myö painettiin kaasua, ja savolaiset jäivät telineisiin. Tosi hieno erä meiltä!

Toinen erä alkaa jo alusta tasaisena. Ennen erän puoliväliä vastustaja napakoittaa syöttöänsä, ja meillä vaikeudet vastaanotossa alkavat. He pääsevät myös hyökkäämään tehokkaammin ja vievät ansaitusti toisen erän.

Kolmas erä alkaa meiltä tosi huonosti. Sähköinen pöytäkirja jumii tilanteessa 6-1, kun oltiin painitermein “sillassa”. Kuin ihmeen kaupalla kampeamme itsemme peliin mukaan, ja taisteluun otteluvoitosta. Ottelupallo – tai ehkä kaksikin – oli ja meni, eikä saatu niistä poikki. Erä jatkuu jatkopalloille, ja lopulta RU pistää erän ja ottelun poikki. Jestas mikä rilleri!

Juju B2 – KLP-86 1-2-(25-23, 10-25, 10-15)

Lähdettiin selvästi haastajan asemassa kolmanteen peliin. KLP oli viime vuonna suomen 12. paras joukkue tyttöjen C-sarjassa (meidän ollessa muistaakseni 96.), ja tulevat varmasti tuolla joukkueella nousemaan pooleissa ylöspäin kauden aikana. Peli alkaa meiltä hyvin, ja tytöt taistelevat kentällä. Erä etenee tasaisena, mutta me olemme erän lopussa terävämpiä, ja viemme ensimmäisen erän.

Toiseen erään KLP tekee muutoksia kuusikkoon, ja nyt tasoero alkaa näkyä. KLP on kentällä joka osa-alueella meitä kovempi, ja vie erää niinkuin tahtoo. Kun henkinen kantti joutuu koetukselle tuommoisessa ryöpytyksessä, niin voi olla, että fyysinen väsymyskin alkaa tuntua jotenkin voimakkaammin. Olihan muutenkin kyseessä jo päivän kahdeksas erä.

Kolmas erä on selvää kauraa oikeastaan melkein alusta asti. Meidän eväät on syöty ja vastustaja on vain yksinkertaisesti meitä kovempi.

Myönnän, että tulee usein viljeltyä sanontaa “pienin askelin eteenpäin”. Tai “hissukseen mennään koko ajan eteenpäin”. Nyt ilmaisen asian toisin. Kahteen viikkoon on menty niin paljon eteenpäin (ainakin Tanhupallon harppauksen verran!) sekä joukkuepelaamisessa, että myös henkisellä puolella, että eipä voisi toivoa enempää! Pelattiin siis kahdesta tappiosta huolimatta hyvä turnaus. Me happy!

Poolinousu olisi vaatinut sen voiton Rantasalmesta, joten pelit jatkuvat meillä kuukauden päästä G-poolissa. Tällä viikolla joukkueella on ohjelmassa syyslomailua, käymme ainoastaan puntilla, ja annamme pääkopan levätä lentopallosta. Ensi viikolla alkaa valmistautuminen seuraavaan turnaukseen.

Eero, Juju B2 valmentaja

Share Button