Juju B2-tyttöjen 2. pooliturnaus Kuopiossa 10.11. – Käsijarru  jäässä

Saimme kutsun Kuopioon Puijo volleyn vieraaksi yhdessä Kiteen Urheilijoiden kanssa. Turnaus pelattiin siis kolmen joukkueen turnauksena, ja pelit kolme-eräisinä, jokainen 25 pisteeseen asti. Meillä oli alla hyvä harjoitusviikko, ja sen pohjalta, sekä edellisen turnauksen peliesitysten perusteella oli lupa odottaa hyvää peliä joukkueelta. Reissussa mukana olivat passarit Aada ja Emma, yleispelaajat Saana, Sonja, Minja ja Vanessa(kahden viimeisen pelatessa pääosin hakkurina), keskitorjujat Anski ja Tiina, sekä liberona häärivä Pipsa. Aamuseitsemältä startattiin liikkeelle, ja saattueajona siirryttiin Pohjankadun koululle, tyylikkäästi kuin valtionpäämiehet.

PuWo – Juju B2 2-1(25-14, 25-22, 23-25)

Turnaus alkoi hermostuneesti. Kaikki tekeminen kentällä on jotenkin epävarmaa, ja rentous on kadoksissa. PuWo oli vahvistunut viimenäkemästä, ja heidän lyödessä rennon rohkeasti, me tupsuttelimme palloa rukkaset kädessä. Oma syöttömme ei ollut riittävän tehokas, ja puolustuspelaamisessa tuli tilanteita, joissa emme kyenneet pelaamaan organisoidusti. Toisin sanoen, tuli muutamia “ei kenenkään” -palloja, tai sitten puolustuspalloon oli menossa väärä pelaaja. Kiteytettynä erästä jäi aika sekava kuva, mikä sai valmennuksen varsin mietteliääksi.
Toisessa erässä peli on vähän parempaa, mutta edelleen mennään PuWo:n komennossa. Meillä käsijarru on varmaan jäässä, niinkuin ranskalaisissa autoissa jo marraskuussa, vaikka välillä onkin jo viitteitä paremmasta. Toinenkin erä luisuu vastuttamattomasti PuWolle.
Kolmannen erän alku on pysäyttävä. PuWo tekee pisteitä ja karkaa pahimmillaan seitsemän pisteen johtoon. Sitten heille käy “perinteisesti”. He jäävät ehkä vähän odottelemaan pelin päättymistä, ja me saamme otetta. Tilanne alkaa tasoittua, ja PuWo sortuu tekemään virheitä, samalla meidän peli osoittaessa virkistymisen merkkejä. Pääsemme ensimmäisen kerran johtoasemaan tilanteessa 20-21, emmekä luovu siitä, vaan erä päättyy meille 23-25. Jokohan käsijarru hellittäisi?

Juju B2 – KiU 3-0 (25-23, 26-24, 25-21)

Kaikki kolme erää ovat tasaisia, mutta me olemme juuri sen verran edellä Kiteeläisiä, kuin eräpisteistä voi päätellä. Käsijarru ei ole vielä hellittänyt kokonaan, ja suorituksiin kaipaisi enemmän huolellisuutta. Silti olemme kuskin paikalla ensimmäisen ja toisen erän, vieden ne molemmat. Kolmannessa erässä olemme pitkään takaa-ajajina, kunnes tilanteessa 10-18 aloitamme raivokkaan kirin. Tilanteessa 16-21 syöttämään astelee Saana. Hän tekee varmaa jälkeä syöttöruudussa, ja samalla koko muu kentällinen on päättänyt pistää erän poikki – nyt heti! Viimeinen piste tulee Sonjan kovalla lyönnillä nelospaikalta. Erän loppu on aikalailla sen näköistä, mitä tytöiltä odotankin. Sulaa se “ranskiksen” käsijarrukin viimeistään juhannuksen alla.

Vaikka pelimme olikin eilen osin tahmeaa ja epävarmaa, tulee muistaa, että tietenkin tuli myös onnistumisia, niin yksilötasolla kuin joukkueena. Etenkin ykköspaikan hyökkäys oli todella hyvä koko päivän. Vanessa teki sieltä paljon pisteitä molempien passareiden, niin Aadan kuin Emman tarjoiluista. Vaihdosta mukaan tulleet, ja vähemmällä peliajalla olleet Emma ja Minja täyttivät paikkansa tosi hyvin. Anski oli tehokas keskeltä ja Tiina oli varmaan eilen ainoa, joka ei töytyillyt helpoissa palloissa turhaan. Ja Pipsa tietysti koluaa lattialla pallosta toiseen itseään säästämättä. Valmennuskin onnistui tekemään syöttövaihdon ainakin kerran aika nasevaan paikkaan. Joten hyvä ME!

Seuraavaan turnaukseen valmistautuminen on jo alkanut. Harjoittelun painopisteet alkavat hahmottua, ja tiistaina jatketaan tyttöjen kanssa fysiikkatreenillä.

Kolmen viikon päästä pelataan taas!

Eero, Juju B2 valmentaja

Share Button