Juju B2-tyttöjen 3. pooliturnaus Varkaudessa 1.12. – Uusi taktiikka

Joulukalenterin avaamisen, ja tukevan aamupalan jälkeen oli edessä lähtö kohti Kangaslammin liikuntahallia. Järjestävä joukkue LeVi BT2 (Leppävirta) oli joutunut evakkoon Kangaslammille, koska Vesileppiksessä oli keikalla joku aloitteleva pop-yhtye Neljä Ruusua. Saliolosuhteet olivat kuitenkin Kangaslammilla moitteettomat turnauksen järjestämiseen. Poolissamme oli meidän ja LeVi:n lisäksi KiU, joten pelit pelattiin taas kolme-eräisinä, jokainen 25 pisteeseen saakka.

Edellisen turnauksen jälkeen joukkueessa oli hieman sairastelua johtuen flunssakaudesta, mutta onneksi kaikki pelaajat saatiin terveeksi ennen turnausta. Harjoittelussa ei ollut varsinaisesti painopisteitä, vaan salilla tehtiin “lentopalloilijan perustyötä”. Otteluihin valmistautumiseen päävalmentaja otti kuitenkin uuden taktiikan. Tätä kokeiltiin jo alustavasti viime turnauksen menomatkalla Kuopioon.

Taktiikka menee seuraavasti:

1. Suunnittele reitti turnauspaikalle etukäteen, eli katso se Mapsista. Jätä kuitenkin pieni jännitysmomentti varastoon, äläkä laita navigaattoria päälle. Yritä muistella ajon aikana, että mistä pitikään kääntyä.
2. Totea KANGASLAMPI -tienviitan kohdalla, että nyt mentiin ohi risteyksestä, josta piti kääntyä. Jess!
3. Soita perässä tuleville apukoutseille, ja kysy että mistä käännytään seuraavaksi. Rauhoittele samalla heidät, ja kerro että näkö pelaa vielä – tämä on osa taktiikkaa! Trust me, I know what I’m doing!
4. Käänny uusien ohjeiden mukaisesti pikkutielle, joka on kapea, peilijäässä, ja profiili muistuttaa sian selkää. Lisäksi mutkat ovat ajoittain niin tiukkoja, että sai katsella oman auton takavaloja. Aja pikkutie läpi keskittyneesti, ja toivo parasta – että pysyisit tiellä.
5. Saavu turnauspaikalle (kuitenkin) ajoissa, ja huomaa, että ei muuten jännitä enää yhtään. Pelaajilla on hymy herkässä, ja tunnelma on vapautunut.

LeVi BT2 – Juju B2 0-3 (13-25, 12-25, 16-25)

Onnistuneen valmistautumisen saattelemana ensimmäinen peli käynnistyy hienosti. Suorittaminen on rentoa ja iloista, ja kantavana pohjana pelaamiselle on laadukas syöttö. Eränumerot kertovat, että olimme kuskin paikalla koko ottelun, eikä heikkoja hetkiä juuri ollut. Erityisenä ilonaiheena oli Sonjan laitahyökkäysteho nelospaikalta.

Juju B2 – KiU 3-0 (25-16, 25-20, 25-20)

Pienen tauon ja tankkauksen jälkeen taas pelaamaan. Takin napit pysyivät tauolla työillä kiinni, ja saimme hyvän startin otteluun. Syöttö kulki edelleen, ja pelirohkeutta uhkuen veimme ensimmäisen erän suht selvästi. Toiseen ja kolmanteen erään tein muutoksia kuusikkoon, ja tein pelaajavaihtoja tarpeen mukaan. Kolmas erä meni Kiteen komennossa liki kahteenkymmeneen pisteeseen saakka, kunnes saimme väkisin väännettyä erän kotiin. Viimeiset kuusi pistettä teimme omilla suorituksilla. Erinomainen päätös pelipäivälle!

Tällaisen päivän jälkeen väkisinkin hymyilyttää. Turnausvoitto tietää poolinousua ja uusia haasteita. Kuopiossa kadoksissa ollut peli-ilme ja itsevarmuus löytyi takaisin. Valmistautumistaktiikka siis selkeästi toimii, vaikka minulle vinkattiin, että “ehkä sitä vois vähän miettiä uudelleen..”

Nyt alkaa noin kuukauden mittainen peruskuntokausi joulutaukoineen kaikkineen. Harjoittelu jatkuu kohti seuraavaa turnausta, joka on 12.1.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Eero, Juju B2 valmentaja

Share Button