Juju B2-tyttöjen viides pooliturnaus Kiteellä 2.2.2019 – Kasvun paikka

Kitee –  tuo virkeä pallopelien, sekä omalaatuisen murteen mekka Keski-Karjalassa. Näin Ylä-Karjalaiset(osin Kainuulaisetkin) juuret omaavana olen miettinyt, että mennäänkö sitä Kittteelle, Kitttiille, Kihhheelle, vai miten se nyt on? Joka tapauksessa teetä ja/tai hoota on puhekielessä riittävästi. Ja jos kuultava kertoo, että “iha’ ihe mehässä kahoin, kun Matti sai mehon”, niin mistä on kysymys? No ei vaines, viisastelut sikseen! Olen ollut Kiteellä eri ikäisten, sekä poikien, että tyttöjen turnauksissa monta kertaa. Tunnelma on ollut aina hyvä, järjestelyt ovat aina toimineet moitteetta, kahviosta saa hyvää pullaa, ja ihmiset ovat iloisia ja mukavia. Kiteellä menee lentopallon puolella tällä hetkellä tosi lujaa, ja soisi tuon tarmon ja innostuksen tarttuvan meihin kaikkiin täällä itäisessä suomessa. Hyvä Kitee!

Höpinät sikseen, ja mennään asiaan. Vespelissä siis pelattiin, ja vastassa oli Kiteen lisäksi Leppävirta (Levi BT2) ja Kiuruveden Luomu wolley (LuoWo). Turnausviikko oli varsin mielenkiintoinen. Heti maanantaina pelistä putosi pois toinen passareista, Aada, joka oli onnistunut haalimaan itselleen A-luokan streptokokin jostain. Johanna oli myös flunssan kourissa, ja Vanessan pyöräyttäessä nilkkansa torstain treenissä, oli otettava kuumalinja C1:sen valmentajalle Johannalle. Onneksi saimme Johannan joukkueesta lainaan Empun, joten lähdimme kahdeksalla pelaajalla matkaan. Pelaajakadosta huolimatta pääajatuksena oli se, että jos kaikki vain pelaisivat omalla tasollaan, ja hoitaisivat sen oman tonttinsa kentällä, ei meillä olisi mitään hätää.

KiU – Juju B2 0-2 (22-25, 21-25)
Saimme otteluun hyvän startin, ja oman napakan syötön siivittämänä hallitsimme tapahtumia kentällä, vaikka tasaisissa merkeissä mentiinkin. Toisessa erässä Kitee sai paremman alun, ja karkasi johtoon. Tilanteessa 15-9, vaihdoin Empun kentälle hakkuroimaan, mikä piristikin peliämme  selvästi, ja pääsimme takaa-ajoon. Piste pisteeltä kuroimme eron umpeen, ja rinnalla painettiin tylysti kaasua. Edelleen syöttö kulki hyvin, ja etenkin Emman syötöt olivat erityisen myrkyllisiä. Eipä voisi päivä alkaa paremmin, kuin hyvällä pelillä saadulla 0-2 voitolla.

Juju B2 – Levi BT2 2-1 (20-25, 25-21, 15-9)
Toinen peli ei lähtenyt käyntiin samoin kuin edellinen. Levi syöttää hyvin, ja pääsee etumatkalle. Meidän kiri alkaa vasta 8-16 tilanteesta, josta tikistellään jopa johtoasemaan 20-19. Sitten tapahtuu päivän ehkä synkin viisiminuuttinen. Vastustaja saa putkeen seuraavat kuusi pistettä, joista me teemme viisi. Erä menee tylysti, mutta ansaitusti Levi:lle. Tässä tuli opetus meille, kuinka erien loppuja ei tule pelata.Toinen erä alkaa meiltä vahvasti, ja pääsemme kuskin paikalle. Tilanne tasoittuu sitä mukaa, kun 20 pisteen raja lähestyy. Nyt pelaamme erän lopun huolellisemmin, ja saamme venytettyä ratkaisun kolmanteen erään.Kolmannessa erässä nykäisimme ensimmäisen kerran heti erän alkuun, ja toinen nykäisy tuli erän puolivälissä. Jälkimmäisestä Levi ei enää toipunut, ja Sonja päätti lopulta ottelun ässäsyöttöön.

Juju  B2 – LuoWo 0-2 (15-25, 15-25)
Lyhyesti sanottuna, LuoWon tytöt olivat meille liian kovia ja taitavia. Suurin ero joukkueiden välillä oli hyökkäysvoimassa, jossa annoimme liikaa tasoitusta. Pyristeltiin viidentoista pisteen verran kummassakin erässä, mutta vailla mahdollisuuksia. 

Sairastumiset ja loukkaantumiset ovat aina ikäviä, ja aiheuttavat mietittävää valmennukselle. Tilanne aiheuttaa varmasti mietittävää ja jännitystä myös pelaajille, kun se tuttu pelikaveri siitä vierestä onkin tänään poissa. Ja entäpä ne pelaajat, jotka ovat olleet kauden aikana vähemmällä peliajalla, ja nyt huomaavatkin olevansa avauksessa kentällä. Varmasti jännittää. Tilanne siis  pakottaa ottamaan vastuuta ja kasvamaan pelaajana, mikä on positiivinen puoli tässä asiassa. Emmaa ja Minjaa kyllä jännitti varmasti tarpeeksi, mutta voin sanoa, että pelasitte hienosti! Saana hoiti varakapteenin hommat myös mallikkaasti. 

Tavoitteenamme oli, että jokainen keskittyy hoitamaan oman tonttinsa kentällä niin hyvin kuin mahdollista. Mielestäni pelaajat onnistuivat tässä, ja sitä kuuluisaa henkistä kasvua tapahtui myös. Uskon, että päivän aikana kasvoimme taas hieman myös joukkueena. Näiden kokemusten (ja kahden voiton!) saattelemana onkin hyvä jatkaa kohti aluemestaruusturnausta, joka pelataan 17.2.

EeroJuju B2 valmentaja

Share Button