Juju C1 Itä-Suomen AM-turnauksessa Savonlinnassa 16.2 – Lujaa ja kovaa! Tai miten se sitten menikään??

Meinasin jättää tämän raportin kirjoittamatta, mutta näin flunssassa olikin aikaa miettiä. Meillehän oli siis iso juttu, että pääsimme pelaamaan Itä-Suomen aluemestaruusturnaukseen sijoista 1-6 eli finaaliturnaukseen! Joukkueita oli kaiken kaikkiaan 15 eli Itä-Suomen alueella on mukavasti tässä ikäluokassa joukkueita. Odotimme kovasti varsinkin c-tyttöjen sarjassa meitä yläpuolella pelaavien joukkueiden pelejä. Saisimme kovia pelejä ja näkisimme ikäluokan SM-välierissä tai SM-sarjassa pelaavien joukkueiden tasoa. Mukaan lähti lähes koko joukkue, tosin Vanessa jäi kannustamaan kotiin livelähetyksen kautta. Vanessalla oli edessä B2-turnaus seuraavana päivänä. Kolmen turnauksen jälkeen minulla olisi siis tarvittaessa kaksi vaihtoa käytössä per peli.

Päivä startattiin 8 maissa Joensuusta ja kuljimme meidän pelaajien vanhempien kyydeillä turnaukseen. Meillä oli siis huiput kannustusjoukotkin mukana. Matkalla lisäsimme Olli Lindholmin muiston kunniaksi pari Yön biisiä joukkueen soittolistalle. Meille vanhemmille tämä merkitsi paljon, kiitos tytöt! 🙂 Lisäksi joukkue päätti, että lähdetään ExtremeRun -tapahtumaan joukkueena Joensuuhun syksyllä. Huh, mua alkoi tämä haaste hikoiluttamaan jo autossa tuon syksyn aiemman haasteen lisäksi.. Sen saldo on muuten jo yli – 5kg.

Lujaa ja kovaa
Päivän teemat olivat lujaa ja kovaa. Eli lujaa=nopeaa liikettä ja kovaa=rohkeutta hyökkäyspeliin. Harjoitusviikko sujui teemojen osalta hyvin. Kolme pelaajaa olivat tosin yläkoululeirillä Tanhuvaarassa ja valmentajaa askarrutti mitenhän neitoset jaksaa pelata ylipäätään. Eikä päivä kyllä sujunutkaan teemojen mukaan ja syykin selvisi turnauksen jälkeisinä päivinä.

Ajo C1 – Juju C1 ( (25-9, 25-15)
Ensimmäisenä vastassa oli Savonlinnan Ajo, joka on pelannut koko kauden SM-sarjassa. Jo alkulämmittelyssä ensimmäinen reisijumi yhdellä pelaajalla ja pohdintaa mitenhän päivä sujuu neljä päivää leirillä olleiden osalta. Tilanne eteni tasapisteissä ainoastaan 7-6 tilanteeseen asti. Meidän vastaanotto ei oikein toiminut, ääni oli poissa, jalkojen liike ei oikein toiminut, passit ei mennyt kohdilleen ja tehtiin paljon virheitä. Eka erä Ajolle siis selvästi 25-9. Toinen erä oli jo tilanteessa 10-4 Ajolle, kun tehtiin passarin vaihto. Jenni tuli kentälle ja tuntui, että aloimme keskittyä vastaanottoon ja nostoihin enempi. Johdimme erää jopa 11-13 tilanteeseen. Peli ei meidän osalta ollut kuitenkaan normisettiä vain mietin koko ajan missä ääni, liike ja kovuus ovat piilossa.. Vastustajakin oli äärimmäisen hyvä, mutta ei meidän peli ihan normaalia ollut. Erä lopulta Ajolle 25-15, joten 1.pelistä tappio 0-2.

Juju C1-PuWo (6-25, 18-25)
Pienen evästauon jälkeen toisessa pelissä meille tuttu vastustaja Puijo Wolley. Aiemmat kohtaamiset olivat olleet tasaisia. Ensimmäinen erä alkoi Puijon syöttönäytöksellä ja ihmettelin mitä meidän kentällä tapahtuu tai paremminkin mitä ei tapahdu. Ei auttanut aikalisätkään. Erä Puijolle 6-25. Siitäpä ei sen enempää kerrottavaa. Toinen erä meiltä jo kauden normaalimpaa peliä ja erä oli tasaisempi, mutta PuWo vei selkeästi 18-25. Eipä ollut ehken paras aamun aloitus.

Juju C1- Tsemppi-82 (14-25, 11-25)
Alkulohkon tappioiden myötä pelasimme sijoista 5-6, vastaan asettui meille tuttu Tsemppi-82. Pelit pelattiin ammattiopistolla, jossa jo ovella huomattiin, että salissa ei voi olla yhtään enempää kuin pelin ajan sisäilman takia. Ja harmikseni mun astmalääkkeet oli kotona.. Niinpä lähdettiin ulkoilemaan ja syömään lounas ennen peliä. Viimeisessä pelissä eniten riitti jännitystä tytöillä ja vastustajan tutuilla valmentajilla siinä pystynkö minä ja jojo Janne johtamaan peliä penkiltä istuen. En muista olenko koskaan istuen valmentanut yhtään junnupeliä ikinä, mutta kertahan se oli ensimmäinen ja onnistuttiin! Itse pelistä ei jäänyt kyllä paljon kerrottavaa, peli selvästi Pieksämäelle.

Valmentajaa ilahdutti toki muutamat tasaisimmat onnistujat. Meidän Jenni, joka hyppää hakkurin ja/tai passarin rooliin aina yhtä rennosti ja tasaisesti suorittaen. Noora oli päivän yllättäjä ja pelasi hienosti sekä keskarina (välillä myös upeasti takakenttää) ja pääsi kokeilemaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa yleispelaajan paikalla.

Todettiin tyttöjen kanssa heti pelin jälkeen, että tämä oli vain kauden huonoin turnaus ja ei sitä jääty harmittelemaankaan. Syykin selvisi turnauksen jälkeisinä päivinä. Joukkueen tytöstä 7/9 sekä valmennustiimi sairastuivat flunssaan tai influenssaan, joten tämä viikko onkin sairastettu urakalla.

Nyt toivutaan rauhassa, jotta ollaan kunnossa Ivalon reissulla 15.-17.3. Sitä ennen kohdataan myös harkkapelissä ainakin Kontiolahden Isku, joka on ollut meille hyvä vastus harkkapeleissä.

Johanna, C1 valmentaja

Share Button