Juju C1 Ivalossa 16.3.2019 – Lapin taikaa ja TÄYSILLÄ

Itä-Suomen Aluemestaruusturnauksen jälkeen oli tarkoitus treenata neljä viikkoa hyvin ja pelata kaksi harjoituspeliä, mutta tulikin suunnitelman muutos. Sairastelut sattuivat tähän saumaan ja pääsipä meiltä myös kaksi pelaajaa ripillekin tässä välissä. 😊 Joten meillä olikin yhteistreenejä vain kolmet peliviikolla. Iloitsin jo maanantain treeneissä, että meillä lähtee kerrankin 10 tyttöä mukaan. Valitettavasti meidän passari, Moona, sairastui ja meidän hakkuri, Jenni, treenasikin passarina keskiviikon ja torstain treenit. Mukana reissussa olivat siis Anniina, Nella, Noora, Jenni, Emilia, Tiia, Iisa, Netta ja Vanessa. Kuljettajina meillä oli jojo & Anniinan isä, Janne sekä Netan isä, Totti. Ajoneuvoina Finn-Rent Oy:n 1+8 uusi ja hieno pakettiauto sekä yksi henkilöauto.

Napapiirillä visiitti ja poroja

Lähdimme matkaan perjantai aamusta aikaisiin, olihan edessä yli 12 tunnin matka Saariselälle. Matkalla pysähdyttiin muutaman kerran ja erityisen mukava visiitti oli pysähdys Napapiirillä. Tämä oli muuten allekirjoittaneelle ja monelle pelaajalle ensimmäinen matka Lappiin. Napapiirin ylityksen jälkeen yritettiin nähdä poroja ja niitäpä muutama onnistui näkemäänkin. Matkalla katsottiin myös livelähetystä Jujun edustuksen pelistä ja kannustettiin etänä meidän kummipelaajiamme Siniä ja Jasminia. Kyllä oli jännä matsi!  Saariselällä käytiin kaupasta vielä iltapalaa ja käytiin iltakävelyllä, jotta jalat vertyivät pitkän automatkan jälkeen. Löydettiin kävelymatkalla Saariselän hirsinen ja upea tiekirkko. Valmentajan ihastukseksi saatiin kuulla myös Iisan pianon soittoa ja PMMP:n biisi Lautturi kuulosti upealta. Meillä on monitaitoisia neitejä joukkueessa.

KauWi C2 (Kauhava)- Juju C1 1-2 (25-16,20-25,13-15)
Saariselältä startattiin hyvän aamupalan jälkeen Ivaloon 8 maissa. Ensimmäinen peli oli alkamassa 10.00. Livelähetyksessä laulettiin Moonalle myös synttärionnittelut ennen pelin alkua.  Ulkoilun ja hyvän alkulämpän jälkeen näytti siltä, että sairaudet on ohitettu ja neidit ovat pelikunnossa. Noh, pelin alettua ihmettelimme salin hiljaisuutta. Jojon kanssa pohdimme jäikö illan lyhyen kirkkovisitiin takia ääni kirkkoon, kun ensimmäisessä erässä ei kuulunut ääntä salissa, ei ollut liikettä ja lahjoitettiin erä vastustajalle omilla virheillä. Päätimme  jojon kanssa laittaa ääntä saliin ja aloitimme kannustuksen kovemmalla äänellä. 😊 Ja meidän lapio tietysti rytmitti kannustusta lisää. Erätauolla kommentit olivat yhteneväiset, aloitetaanpa peli alusta ja keskitytään tekemään omia pisteitä eikä vastustajalle. Lisäksi vastustajan hyökkäystaktiikka tuli tutuksi, jujua keskelle tai torjunnan yli ja niitä alettiin poimia paremmin peliin. Toinen erä meille ja 20-25. Kolmas erä oli jännää, puoli vaihtaessa KauWi johti 8-4, mutta meidän joukkuehan ei luovuta ikinä helpolla. Kirittiin kiinni ja tilanteessa 9-9 vastustaja otti aikalisän. Meidän aikalisän vuoro oli puolestaan 13-13 tilanteessa. Painotin teema TÄYSILLÄ ja niinpä meidän Vane ja Iisa hoiti viimeiset pallot täysillä eli rohkeilla suorituksilla meille. Pelin jälkeen sanoin tytöille yhden sanan, ”ylpeys”. Olin äärimmäisen ylpeä siitä, että ekan erän huono peli nollattiin täysin ja aloitettiin peli alusta. Meidän hyökkäyspeli oli myös hienoa!

Juju C1- LaSu   2-1(25-18,16-25,15-12)
Ensimmäisen pelin jälkeen oli meillä lounastauko. Lounastauon jälkeen lyhyt kävely ulkona ja hyvä keskittyminen seuraavaan peliin. Ensimmäinen erä oli meiltä hienoa lentopalloa ja virheet olivat minimissä. Pallot nousivat hienosti passarille ja hyökkäykset meni kenttään niin keskeltä, laidoista kuin takakentältä. Toisessa erässä taas tapahtui jotain, ei meinattu saada palloa ylös ja erä meni vastaanoton hajoamisen myötä LaSu:lle 16-25. Lisäksi vastustajan hyökkäyspeli oli mukavan nopeaa ja meidän torjunta oli vähän jäljessä hyökkäyksistä. Kolmannen erän alku meni meidän tahdissa ja tilanne oli jo 13-7 meille. Vastustaja sai kuitenkin hyvän syöttöputken ja meillä tuli hankaluuksia vastaanoton kanssa. Taisin ajoittaa kuitenkin aikalisät tässä erässä oikein mm. tilanteessa 14-12 otin viimeisen aikalisän ja vastustajan virheen myötä erävoitto meille 15-12! Pääsimme siis juhlimaan jo toista voittoa turnauksessa!

WoVo C2 (Rovaniemi)- Juju C1 0-2(21-25,24-26)
Pelien välissä oli 15 minuutin tauko. Eli nopeasti evästä ja pallottelut välissä. Meidän energiatankkaus sujui tässä turnauksessa erityisen hyvin. Marttojen ruokakurssin myötä saimme hyviä vinkkejä turnauspäivään ja niitä edeltävien päivien ruokailuun ja niitä ollaankin noudatettu kurssista lähtien. Pelin ensimmäinen erä eteni tasaisesti, tilanne oli jo lopussa meille 23-19, WoVo nousi kuitenkin heidän aikalisän myötä tässä erässä lähelle. Otin aikalisän tilanteessa 23-21, vinkkasin tytöille, että TÄYSILLÄ on pelattava taas erän lopussa. Netta niittäsi eräpallotilanteen hyvällä lyönnillä 24-21 ja viimeinen pallo tuli meille vastustajan virheen myötä eli erävoitto! Turnausvoitto häämötti. Tyttöjen kanssa oltiin sovittu aiemmin, että päivä pelataan noususuuntaisesti, joten sanoin että tästä muuten otetaan 2-0 voitto. Alussa me johdimme erää, mutta tilanne kääntyi välillä WoVolle. Tilanteessa 14-11 vastustajan virheen myötä, syöttövuoro tuli meille. Meidän syöttäjä-ässä, Jenni, tekikin päivän parhaan syöttöputken juuri oikeaan väliin eikä WoVo:n kaksi aikalisää saanut syöttöputkea poikki. Huikea nousu meiltä, Jennin syöttövuorolla tilanne kääntyi 14-20 meille! Tilanteessa 20-22 oli puolestaan meidän aikalisän vuoro. Erä eteni sitten jonkun aikaa vielä WoVo:n johdossa. Heidän eräpallotilanteessa 24-23 päätin kokeilla taktista vaihtoa, kun aikalisät oli jo käytetty. Tytöille sanoinkin pelin jälkeen, että ajattelin jo että mennään kolmanteen erään.. Emilia tuli kuitenkin kentälle kovalla asenteella ja teki seuraavat kolme pistettä ja erä kääntyi meille! Joten turnausvoitto oli taskussa!

Päivän aikana kaikki saivat peliaikaa ja erityisen ylpeä olin asenteesta päivän aikana. Jokainen teki parhaansa ja kannusti joukkuekaveria parempiin suorituksiin.

Kotimatkalla sunnuntaina
Kirjoitin raportin tässä kotimatkalla. Ajoimme siis Rovaniemelle yöksi lauantaina ja illalla kävimme yhdessä syömässä ja katselemassa Rovaniemen keskustaa. Kotona ollaan tänään illasta ja taas monta mukavaa muistoa reissusta matkassa. Tuliaisikin kerittiin ostaa Ivalosta niin kotiin jääneelle Moonalle kuin kotijoukoille. Iso kiitos meidän kuljettajille Jannelle ja Totille matkasta. Ja meidän pomoille myös, kun vapaapäivät järjestyi kaikille. 🙂

Kauden päätösturnaus huhtikuussa
Voiton myötä meillä on käsittääkseni seuraavaksi kotiturnaus lauantaina 6.4. Rantakylän uudessa salissa. Pelaamme siis sijoista 29-36, sarjassa on 118 joukkuetta eli voimme olla ylpeitä tämän kauden sijoituksesta jo nyt. Vastassa ovat meille tuttu Tsemppi-82 (Pieksämäki), KauWi 2 (Kauhava) ja VirVe (Virrat). Sitä ennen yritetään taas 1-2 harkkapeliä pelata, toivottavasti ollaan terveinä.

Johanna, Juju C1 valmentaja

Share Button