Juju C1 Kuopiossa 17.11. – Kokemusta isossa salissa pelaamisesta ja roolinvaihdoksia

Lauantaiaamuna startattiin hyvillä mielin 8 maissa Kuopioon E-poolin turnaukseen. Valmentajan mieli oli luottavainen, koska tämän viikon harkat olivat sujuneet hyvään malliin. Meidän fysiikkatreenien tulokset ovat alkaneet näkyä erityisesti syötön ja iskulyöntien kovuudessa!  Mukana turnauksessa olivat kaikki pelaajat. Tosin meidän passari Moona oli huoltajan, kannustajan ja tilastoijan roolissa tällä kertaa. Meillä oli myös iso joukko vanhempia mukana kannustusjoukoissa ja kuskaustehtävissä. 🙂

Onnistuneita roolinvaihdoksia ja ensimmäistä kertaa peliä koko salissa

Meidän passariksi hyppäsi upeasti muutaman treenin (+viime vuoden pelikokemuksen) turvin meidän hakkuri Jenni. Tiia pelasi pääosin liberona ja käväisi kentällä myös yp:n ja hakkurin paikalla. Iisa hoiti liberon ja yp:n tontteja. Netta pelasi yp:nä sekä vähän aikaa keskarina, Vanessa yp:nä ja hakkurina ja loput tällä kertaa tutummilla paikoilla eli Emppu yp:nä, Noora, Anniina ja Nella keskarina. Minusta on hienoa, että voidaan vaihdella pelipaikkoja ns. lennosta eli kun tilanne sitä vaatii. Ja tässä turnauksessa valmentaja yritti herätellä pelaajia usein lukuisilla vaihdoilla ja kaikille tuli peliaikaa tasaisesti. Lähes kaikille tämä oli ihan ensimmäinen sarjaturnaus isossa salissa joten kerrankin oli tilaa syöttää!

Juju C1 – OrPo 0-2 (19-25, 20-25)

Ensimmäiseen peliin lähdettiin hyvillä alkulämpöillä ja – pallottelulla. Ensimmäinen erä sujui meillä hienosti tilanteeseen 6-6- asti. Sen jälkeen sattui muutama vastaanottovirhe ja paletti meni hiukan sekaisin. Alkoi arkuus äänenkäytössä sekä pelaamisessa ja meidän kenttään upposi valmentajan yllätykseksi jopa monet vastustajan sormilyönnit. Erän lopussa innostuttiin pelaamaan tilanteessa 15-24 ja noustiin hienosti 19-24 tilanteeseen. Kiri alkoi liian myöhään, joten erä vastustajalle 19-25. Toinen erä sujui mallikkaammin ja tsemppasimme äänenkäytössä. Tilanteessa 15-15 tapahtui pari vastaanottovirhettä ja joukkue menetti otteen vastustajalle. Erä meni OrPolle lopulta 20-25 asti.

Juju C1- Tsemppi-82 1-2 (25-21, 22-25, 6-15)

Pienen tauon jälkeen vastaan asettui meille tuttu joukkue niin valmentajien kuin pelaajien osalta eli Pieksämäen Tsempin c-tytöt, joista suurin osa pelaa myös b-tyttöjen sarjassa. Ensimmäinen erä oli meiltä kauden parasta peliä ja vastustajan kenttään upposi meidän kovat syötöt ja erityisesti hyökkäyksissä oli semmoista kovuutta mistä olin todella ylpeä! Voitimme erän Ennen toista erää painotin että nyt ei jäädä odottelemaan voittoa vain pallo kerrallaan pelataan. Tsempin Sini-Aino oli päättänyt toisin, emme meinanneet saada erän alussa hänen lyöntejään puolustettua tai syöttöjä ylös. Tilanne oli jo Tsempille 16-9 kun aloitimme kirin ja nousimme 16-15 tilanteeseen, vastustajan ohi. Peli oli 21-20 jo meille ja tyttöjen taisteluilme näytti hyvältä. Sitten meille sattui pari virhettä, erä kääntyikin Tsempille ja hävisimme 22-25. Viimeisessä erässä emme saaneet vastaanottoa toimimaan ja meiltä taisi loppua energia. Olihan kello jo 13.00 ja lounasta ei vielä oltu syöty. Erä meni Tsempille 15-6 ja peli myös heille 1-2.

Sitten olikin meillä vihdoin lounaan aika ja parin pelin tauko. Kannustimme väliajalla toki Itä-Suomen joukkueita eli PuWoa ja Tsemppiä heidän peleissään OrPoa vastaan. 😊

Juju C1- PuWo 0-2 (20-25, 12-25)

Viimeisessä pelissä asettui vastaan PuWo. Peli alkoi meiltä taas mainiosti ja johdimme peliä aina tilanteeseen 20-19. Sitten vastustajan hyökkäykset upposi meidän kenttään ja teimme pari vastaanottovirhettä myös ja erä Puijolle 20-25.  Toisen erän alku oli tasainen 6-6 tilanteeseen asti, sitten alkoi pitkä päivä painamaan ja emmekä jaksaneet enää yrittää ihan loppuun asti. Erä Puijolle 25-12 ja peli 0-2.

Opit turnauksesta ja seuraavaa turnausta kohti

Tässä turnauksessa meidän suoritusvarmuus ei vielä riittänyt eli virheiden määrä oli edelleen liian iso. Tarvitaan siis lisää toistoja ja onnistuneita suorituksia – erityisesti vastaanottoon ja freeball- tilanteisiin.  Näitä harjoitellaankin seuraavat viikot ennen 8.12 turnausta eli pelaamme seuraavaksi F-poolissa.

Positiivista oli nähdä, että tämä joukkue pystyy parhaana päivänä pelaamaan upeasti ja uskon että seuraavassa turnauksessa mennään taas hyvällä tsempillä kaikki pelit! Kiitos tytöt ja meidän mahtavat kannustusjoukot!

Johanna, Juju C1-valmentaja

 

Share Button