Juju C3 – Kylillä ja kotona, jatkopalloja, peli-iloa ja vähän voittamisen makuakin

Tammikuussa pelatun kotiturnauksen onnistumisten ja poolinousun myötä Ruokolahdella 9.2. oli vastassa aiempaa haastavampia vastustajia. Lähtötilanne turnaukseen osallistumiselle oli myös haastava. Torstai-illan treeneissä kävi ilmi, että pelireissulle on lähdössä vain kuusi tyttöä. Pienen säätämisen ja varmistelun myötä lauantaina pääluku oli kuitenkin seitsemän.

Raju – Juju C3 2-0(26-24,25-13)
Ensimmäisen pelin aikana joukkue oli ajoittain hiukan horroksessa, vaikka ensimmäinen erä pisteiltään tasainen olikin. Energiseen pelin rytmiin ei kunnolla päästy juuri missään vaiheessa ja keskittymisen kanssa oli haasteita. Pelit Ruokolahdella alkoivat vasta klo 13:00 ja osasyy jähmeyteen saattoikin olla päivän parhaan vireen jääminen jonnekin Särkisalmen ABC:n tuntumaan, vaikka koutsi siripiri hyllyn sieltä tyhjensi. Toisessa erässä Rajua vastaan saimme huomautuksia rotaatiovirheistä ja se jäädytti pelitossuja entisestään. Leuka rintaan ja pukkariin miettimään suunnanmuutosta seuraavaa ottelua varten.

Juju C3 – Jyle 0-2 (24-26,19-25)
Turnauksen toinen ottelu pelattiin JyLeä vastaan. Leuka saatiin ylös tauolla ja alkumetreiltä asti näyttikin siltä, kuin kentälle olisi laitettu ihan toinen joukkue. Tyttöjen toiminta oli juuri sellaista, johon treeneissä on harjoitteet suunnattu. Jokainen pelaaja tiesi roolinsa ja mm. passareille annettiin tilaa. Virheitäkin pelissä sattui, mutta epäonnistumisista päästiin hienosti eteenpäin. Ensimmäinen erä oli äärettömän tasainen, joskin usean pisteen syöttöputkia tuli kummallekin joukkueelle. Voitto ekasta erästä oli tarjottimella, mutta karkasi ehkä liiallisen yrittämisen vuoksi.

Toinen erä oli myös tasaista kamppailua ja hyvännäköistä tekemistä. Vaikka ottelu JyLeä vastaan hävittiin, oli se kauden siihen astisista peleistä sujuvinta. Kentällä oli positiivisella asenteella ja peli-ilolla varustettu joukkue. Valmentajan silmin erityinen ilo oli seurata joukkueen toimivaa keskinäistä viestintää eri tilanteissa. On siis alettu pikkuhiljaa sisäistää valmentajan ”rankutusta”, että tutusta porukasta huolimatta pelikaverit eivät ole ajatusten lukijoita ja ääntä pitää käyttää ja infoa muille pelaajille antaa. 

Juju C3 –  PuWo Kuo 0-2(14-25,24-26)
Viimeisessä ottelussa vastassa oli PuWo Kuo ja pelaajien jaksaminen alkoi hiipua. Paukkujen loppumisen myötä keskittyminen herpaantui ja sen seurauksena myös pelin lukeminen ja joukkueen yhteistyö kärsi. Ensimmäisessä erässä virheitä tuli myös asioissa, joissa olemme edistyneet. Jujuihin ei ennätetty mukaan ja vastustaja napsi niistä pisteitä kuin mansikoita. Vastaanotoissa oli myös epäonnistumisia ja epävarmuutta enemmän kuin muissa otteluissamme. Erätauon aikana puhallettiin tsemppielvytystä kovasti ja muistutteltiin varmistuksista sekä omaan syöttöön keskittymisestä. Toisen erän lukemat olivatkin selkeästi paremmat ja tekeminen koheni pitkästä päivästä huolimatta.

Aluemestatruusturnaus: sijat 12-15 – Valmennustiimi tekniikkakoulussa ja päävalmentajana edustuksen valmentaja Matti
Turnauksen jälkeen C3:n tytöt ovat perinteisesti saaneet jonkin pienen palkinnon, joka on vaihdellut muumilakuista heijastimeen. Tällä kertaa koutsi palkitsi joukkueensa tiedolla, että 16.2. pelattavassa aluemestaruus sijoitusturnauksessa C3:n pelivalmentajana toimii edustuksen päävalmentaja Matti Hämäläinen. Joukkue otti tiedon vastaan murkkuikäisten cooliudella, mutta seuraavalla viikolla Matin pitämissä viimeistelyharkoissa oli tyttöjen treenaamisessa nähtävissä mukavasti extraa vireessä ja yrittämisessä.

Aluemestaruusturnauspäivänä C3:n valmentaja Kati ja jojo Kirsi olivat siis ”jumissa” tekniikkakoulussa (sen jälkeen sitä vasta jumissa oltiinkin, mutta tuli myös uutta oppia mukavasti) joten Matti otti pelivalmennuksen kokeneisiin hyppysiinsä. Otteluraportti on kirjoitettu joukkueelta saatujen videopätkien, pelaajien kokemusten sekä Matilta saadun palautteen perusteella. Aluemestaruusturnaus sijoista 12 – 15 oli C3:n kotiturnaus ja järjestettiin Reijolan urheiluhallilla. Vieraita tuli Kiteeltä, Mikkelistä ja omasta seurasta.

Juju C3- Juju C4 2-0(25-10,25-11)
Alueturnauksen ensimmäinen ottelu pelattiin Jujun C4-joukkuetta vastaan. C3:n pelaaminen oli sujuvaa ja iloisen näköistä. Kentällä oli joukkueellinen iloa, energiaa ja hyvin organisoitunutta pelaamista. Piste-ero oli suurempi, kuin joukkueiden aikaisemmalla kohtaamisella tammikuussa. Muutosta oli myös tyttöjen asennoitumisessa, ääntä ja eloa kentällä näytti videoiden perusteella olleen huomattavasti paremmin kuin kuukausi takaperin.

Pas05/05 – Juju C3 0-2 (16-25,16-25)
Ottelu Pas05/06-joukkuetta vastaan oli myös melko lailla emäntien käsissä, eikä kotijoukkue tarvinnut aikalisiä tässäkään ottelussa. Pelivalmentajalla oli jopa käynyt mielessä, onko hänellä mitään tehtävää junnujen luotsaamisessa. Joskus pelaajille riittääkin pelkkä valmentajan läsnäolo ja tieto siitä,  että tukea on saatavilla jos tilanne niin vaatii. Turnauksen jälkeisissä treeneissä tytöt toivat esille, että Pas05/06:n peli oli kehittynyt paljon edellisen kohtaamisen jälkeen. On kiva huomata, että junnut ovat oppineet pohtimaan oman toimintansa lisäksi myös vastustajien peliä ja sen muutoksia.

Juju C3 – Kitee 0-2 (9-25,18-25)

Turnauksen viimeinen peli taisteltiin Kiteetä vastaan. Tässä vaiheessa päivää C3:lla alkoi jo tennari hiukan painaa, eikä omista virheistä päästy yli. Fiiliksen lasku näkyi väistämättä suorituksissa ja ensimmäisen erän luvut olivatkin melko tylyt. Toisessa erässä saatiin pisteitä reilusti enemmän ja peli taisteltiin urheasti loppuun asti. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt hienosti pelannutta vierasjoukkuetta vastaan, joten Kitee vei aluemestaruussijoitusturnauksemme kärkipaikan.

Matin terveisinä C3:n joukkueelle isot ja lämpimät kiitokset mahdollisuudesta toimia joukkueen pelivalmentajana. Motivoituneiden ja lahjakkaiden junnujen valmentaminen oli virkistävää ja mukavaa vaihtelua. Erityiskehut koko C3:n joukkue saa ohjeisiin keskittymisestä ja niiden noudattamisesta. Olen jälleen kerran isosti ylpeä C3:n likoista ja heidän hyvästä asenteestaan.

Ruokolahdella kaikissa peleissämme yksi erä meni jatkopalloille lopputuloksella 24 – 26 vastustajan voitoksi. Tärkeäksi kotiläksyksi ”leijonapitäjän” turnauksesta jäikin voittamisen oppiminen ja tilanteiden loppuun asti seuraaminen. Alueturnauksen perusteella tarvitaan kovempia treenejä ja myös omatoimista ohjeisharjoittelua, että pitkät turnauspäivät jaksetaan hyvällä vireellä ja energialla. Väännetään siis hiukan ruuvia ja vaaditaan itseltämme enemmän, ilon ja yhdessä tekemisen kautta.

Turnausjärjestelyjen myötä meistä alkaakin tulla kotiturnausspesialisteja, eli tervetuloa katsomaan C-tyttöjen välieriä 16.3. Rantakylän urheiluhallille! Ilman hyvää seurayhteistyötä kotiottelumme eivät onnistuisi, joten jättiläiskiitokset Jujun nuorisotuomareille, turnausvastaaville, kahvioherkkujen loihtijoille ja muulle talkooväelle.

Kati, C3 valmentaja

Share Button