Juju mittasi tasoaan Liigaplokia vastaan

Joensuun Urheilutalo 24.10.2018

Pitkä odotus Jujun leirissä päättyi keskiviikkona, kun vastaan asettui Suomen Cupissa LiigaPloki. Kotijoukkue esiintyi pirteästi ja antoi kelpo vastuksen Liigaplokille, joka voitti ottelun suoraan erin 0-3 (16-25, 23-25, 12-25)

Ottelu käynnistyi vahvasti ja yllättäen Jujun komennossa. Kotijoukkue noudatti peliin ennalta laadittua taktiikkaa esimerkillisesti. Jokainen piste on voitto ja nautitaan siitä. Ensimmäisessä erässä ratkaisevaan asemaan nousi vierailijoiden Jeanne Hortonin syöttövuoro, jonka aikana pihtiputaalaiset karkasivat 21–15-johtoon. Voittomarginaalia kertyi avauserässä 9 pistettä, 16-25, kun vierasjoukkueen torjunta tylsytti hyvin pelanneen kotijoukkueen hyökkäyksen.

Toisessa erässä kotijoukkue tuli peliin mukaan terävästi ja palloa tapettiin tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 11-12 kun pitkälle vahvojen ulkomaalaisten ansiosta vierailijat porhalsivat jo 15-21 johtoon. Matti Hämäläinen otti tilanteessa taktisen aikalisän ja korosti että hyvin ollaan pelissä mukana ja nyt nautitaan. Viesti meni perille ja vimmatusti kannustaneen kotiyleisön edessä joensuulaiset äityivät taistelemaan joka pallosta niin että tilanteessa 23-23 vierasjoukkueen kokenut päävalmentaja Jukka Koskinen oli pakotettu ottamaan aikalisän. Se tuotti odotetun tuloksen ja erä lipsahti kokemuksen turvin Liigaplokille 23-25.

Kolmannen erän alku jäi Jujun viimeiseksi rynnistykseksi. Joensuulaiset pelasivat vielä tasapäin tilanteeseen 6-6, kunnes liigan ja naisten ykkössarjan ero alkoi näkymään pitkien pallorallien päättämisessä. Erä ansaitusti Pihtiputaalle 12-25 ja koko ottelu 0-3.

Parhaat pisteentekijät: Anna Yefremenko 15, Sini Kesänen 6, Jonna Vaskonen 5, Jenna Miinalainen 5 ja Jasmin Vatanen 5.

Joensuun Kaupungin isännöimässä ottelussa ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta hakkuri Anna Yefremenko ja vierasjoukkueesta Jeane Horton. Palkinnot jakoivat kaupungin hallituksen jäsen Paula Puhakka ja tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen.

Seuraava Cafe Pepen isännöimä kotiottelu pelataan Joensuun Urheilutalolla lauantaina 27.10.2018 klo 13:00. Vastustajaksi saapuu sarjataulukossa pisteen jäljessä oleva Helsinki Volley. Sinistä päälle ja kannustamaan Juju voittoon!

– Kimmo –

Share Button