Juju mukaan hienoon #torjunvihapuhetta -haasteeseen –#lentiskuuluukaikille

Juju sai upean #torjunvihapuhetta -haasteen paikalliselta toiselta lentopalloseuralta, Karelian Hurmokselta ja seura lähtee mukaan haasteeseen! Jujun lentopalloperhe on jo vuosia näyttänyt omassa toiminnassaan että vihapuheet, kiusaaminen, syrjiminen jne. ei kuulu urheiluun eikä varsinkaan meidän lempilajiin lentopalloon. Junnut luovat omissa joukkueissaan joka syksy reilun pelin säännöt ja heille opetetaan alusta alkaen että pelikavereita ja vastustajia kohdellaan reilusti ja rehdisti niin harkoissa, peleissä kuin pelien ulkopuolella.   #lentiskuuluukaikille

Seurayhteistyössä on voimaa

Juju tekee yhteistyötä monien Pohjois-Karjalan ja Itä-Suomen alueen lentopalloseurojen kanssa. Juju perhe on kasvanut tänäkin vuonna usealla kymmenellä pelaajalla ja heidän vanhemmillaan eli tärkeillä tukijoukoilla!  Meille on tullut pelaajia Pohjois-Karjalan seuroista mm. Liperi Volleysta, Sotkuman Hakasta ja Pyhäselän Urheilijoista. Juju haluaakin tarjota tyttöjunioreille ja naisille hienon mahdollisuuden jatkaa lentopalloa maakunnan suurimmassa seurassa, jos se ei ole enää mahdollista omassa seurassa esimerkiksi pelaaja- tai valmentajapulan takia.

Jujulaisia on siirtynyt myös Suomen tai Pohjois-Karjalan muihin seuroihin kuten Karelian Hurmoksen naisten 2-sarja joukkueeseen Lisäksi on koottu yhteisjoukkue myös mm. Outokummun Partion kanssa A-tytöissä. Mahtavaa on, että Pohjois-Karjalassa on vireää seuratoimintaa ja yhteistyö mahdollistaa pelaamisen jatkamisen monessa seuraassa!

Valmentajamme ovat oman seuran toiminnan lisäksi olleet mukana mm. Akatemia- ja maakuntavalmennuksessa. Lentopallon ilosanomaa ja reilun pelin sääntöjä on viety useisiin seuroihin myös valmennuksen osalta.  Valmentajamme järjestävät yhteistyössä alueen toisten valmentajien kanssa myös ahkerasti harjoituspelejä yhteistyössä eri seurojen kanssa ja joukkueemme saavat tutustua paikallisiin pelikavereihin tätäkin kautta.

Kuvassa Hurmoksen pojat ja Jujun tytöt yhteisessä BeachVolley-turnauksessa kesällä 2017.

#torjunvihapuhetta -kampanja

#torjunvihapuhetta -hashtagilla sosiaalisesta mediasta löytyvä kampanja käynnistyi Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämänä kampanjana maanantaina 2.10, maailman kiusaamisen vastaisena päivänä ja YK:n väkivallattomuuden päivänä. Jujulaiset sitoutuvat torjumaan kaikenlaista kiusaamista ja vihapuhetta omassa toiminnassaan, koska vihapuhe, kiusaaminen ja syrjiminen ei kuulu lentopalloon eikä urheiluun.

Juju haastaa mukaan muutaman seuran!

Juju haastaa naisten ykkössarjaseuroista mukaan Puijo Wolleyn Kuopiosta. Lisäksi Juju haastaa mukaan meidän Pohjois-Karjalan yhteistyöseuroista Kontiolahden Iskun, Outokummun Partion ja Sotkuman Hakan. Haaste koskee niin joukkueita, vanhempia kuin seuratoimijoita.

Haasteen eteneminen

Kerro olevasi mukana torjumassa vihapuhetta kommentoimalla haastevideoita Opetus- ja kulttuuriministeriön Facebook-sivulla ja haastamalla mukaan omat tuttusi. Voit osallistua haastekampanjaan myös sosiaalisessa mediassa. Muista käyttää hashtagia #torjunvihapuhetta.
Haastekampanjan takana ovat opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.
Lisäksi hankkeen työryhmään kuuluu joukko järjestöjä ja yhdistyksiä:
Suomen Olympiakomitea, Koulukino, Mediakasvatusseura, Suomen kirjastoseura, Kulttuuria kaikille -palvelu, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, SYL – Suomen ylioppilaskuntien liitto ry, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, Me-säätiö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Tampereen yliopisto.
Opetusministerin haastevideo: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CyW1uvJ2aB4

Jujun tiimin puolesta,
Puheenjohtaja Anders ja  junnuvalmentaja Johanna

Share Button