Juju otti pisteen PuWolta sunnuntaijännäristä

23.9.2018 Pohjantiekoulu- Kuopio

Jujun naiset pistivät kotijoukkueen taistelemaan sarjapisteistä täydet viisi erää huikeassa trillerissä. Viime kauden ykkössarjan voittaja ja tänäkin vuonna liiganousun tavoitteekseen asettanut kotijoukkue Puijo Wolley lunasti sarjapisteet 3–2-voitolla (27-25,23-25,25-13,21-25,15-13)

Tuomarin puhallettua pilliin pelin alkamisen merkiksi oli ilmiselvää, että nyt on kentällä kaksi nälkäistä joukkuetta taistelemassa sarjapisteistä. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä pelaten ajoittain laadukastakin lentopalloa, kunnes kotijoukkue ratkaisi erän loppumetreillä kuopiolaisille 27-25.

Toisessa erässä pelin henki säilyi edellisen erän kaltaisena. Tilanteessa 21-21 Juju teki onnistuneen ja pelin luonteen kannalta ratkaisevan keskitorjujavaihdon. Nuori Vilma Romppainen toi iloista energiaa Jujun tekemiseen. Historian ensimmäinen erä Puwolta oli tosiasia numeroin 23-25.

Kolmas erä olikin sitten kotijoukkueen näytöstä syöttöruudussa. Vahvasti syöttänyt PuWo käytännössä pisti Jujun polvilleen erässä ja vei erän selkeästi numeroin 25-13.

Neljänteen erään Juju tuli uudella asenteella ja vei käytännössä erän samoin asein kuin PuWo edellisessä erässä. Kuopiolaiset piristyivät loppua kohden ja siistivät loppulukemia erätappioon 21-25.

Ratkaisuerässä kaksi väsynyttä joukkuetta taistelivat hampaat irvessä kaksi ja puolituntiseksi venyneen ottelun voitosta. Juju johti parhaimmillaan päätöserää jo 9-13, kun kentän valtasi keskitorjuja Ella Autere. Hänen torjunnoillaan ja hyökkäyksillään PuWo kiri rinnalle ja ohi erä voittoon.

Matti Hämäläinen: ” Erittäin tyytyväinen olen joukkueeseen. Haettiin pallot peliin mahdottomastakin paikoista. Viimeisen erän loppu jäi harmittamaan vähän, mutta pallo nyt ei vaan pomppinut meille suotuisasti. Piste Kuopiosta pitkässä sarjassa on kova juttu ja siitä ollaan iloisia” kommentoi Matti.

Parhaat pistenikkarit: Anna Yefremenko 16, Sini Kesänen 13, Rosa Malinen 10

Paras pelaaja: Venla Viinijoki

Juju Joensuu kohtaa seuraavaksi Oulun Kiskon lauantaina 29.9.2018 klo 13:00 Joensuun Urheilutalolla.

– Kimmo –

Share Button