Jujun C05 päätti kevätkauden c-tyttöjen sarjan kahteen voittoon Kuopiossa 7.4.!

Valmentajan valmennuskiireiden takia taisi unohtua edellinen Enon turnauksen 24.3 raporttikin kirjoittamatta, joten siitäpä tästä lyhyesti alkuun. Enossa kokeilimme jo roolipaikkoja peräti yhden harjoituspelin/harjoituksen harjoitellaana.  Meillä oli kuitenkin jo kaikille omat roolit pelissä eli oli mm. kaksi passaria per erä (+Veera R. kokeili peleissä myös takapassarina oloa, mikä sujui hienosti!), keskihyökkäjäät ja liberotkin oli kehissä jne. Tässä turnauksessa tytöillä menikin ajatukset luultavasti pelipaikkojen mietintään, koska itse pelaaminen oli nihkeintä näistä kaikista kevään turnauksista ja ihan perusasiat kuten syöttö ja vastaanotto unohtuivat välillä. Mutta oppia oltiin hakemassa tässäkin turnauksesta, jotta nämä ensi kaudelle c:hen siirtyvät pelaajat saisi jo hyvää pelikokemusta isolla kentällä pelaamisesta. Positiivisinta oli että pelasimme turnauksen voittanutta joukkuetta (PetPet) vastaan parhaiten ihan kauden parhaan erän! Tuloksena oli kuitenkin kolme tappiota. Tämä ei tyttöjä kuitenkaan masentanut yhtään, kun meidän pukukopissa oli kuitenkin kuulemma turnauksen parhaat bileet.. 🙂 Tämä kertoo näiden neitosten asenteesta paljon, joukkueena hävitään tai voitetaan, mutta murehtimaan ei tappioita jäädä.

Mahtaavaa joukkuehenkeä Kuopiossa

Kuopion turnaukseen lähti pelivalmentajaksi Kirsi ja allekirjoittanut pääsi kannustamaan oman tyttären joukkueen turnaukseen Tanhuvaaraan. Kirsille iso kiitos tästä! Ennen turnausta meillä oli Here Kososen pitämät tehotreenit missä harjoiteltiin paljon torjuntaa. Ja tämä näkyi heti jo tässä turnauksessa, meidän torjunta oli parasta tällä kaudella ja muistettiin nyt pysyä paremmin verkolla vastustajan hyökätessä! Mikä mahtavinta tytöt avasivat c-tyttöjen sarjan voittotilin kevään viimeisessä turnauksessa ja samassa rytäkässä voitettiin turnauksessa kaksi peliä. Fiilis oli katossa ja kuulemma myös vastustajat kehuivat  tyttöjen yhteishenkeä kovasti. Tätä on jujulaisuus parhaimmillaan!

Kevään c-tyttöjen sarjan opit valmentajalle

Sarjaan lähdettiin ennakkoluulottamasti, olen ylpeä erityisesti siitä että kaikki 14  halusivat ja uskalsivat lähteä turnauksiin mukaan. Ja erityisesti tämä oli iso askel vasta syksyllä lentopallon aloittaneille Freialinalle ja Ramonalle  sekä vasta marraskuussa meidän seuraan liittyneelle Liisalle! Meidän C05 joukkue koostui siis neljän eri d-tyttöjoukkueen pelaajista ja ison kentän yhteispelaamista harjoiteltiin lähinnä vain peleissä. Odotan itsekin jo nyt innolla mitä kesäharjoittelu ja syksyllä pelkästään oman joukkueen kanssa harjoittelu tuottaakaan tulosta ensi kaudella.  Tässä keväällä jo näin vähällä yhteisharjoittelulla pelasimme kuitenkin useita hyviä eriä ja pelejä. Taitojen puolesta itselle tuli myös hyvää näkemystä mitä isolle kentälle siirtyminen vaatii sekä tytöiltä että valmentajalta. Eli treenataan paljon jatkossakin perusjuttuja kuten vastaanottoa paremmaksi ja tarkemmaksi, syöttöä kovemmaksi ja iskulyönteihin erityisesti pitää saada voimaa lisää! 🙂 Monen vuoden f-, e- ja d-tyttöjen valmennuksen jälkeen lähden itsekin siis eteenpäin valmentajanpolulla ja yhden meidän c-joukkueen valmentajaksi ensi kaudelle.

Kiitos tytöille ja kannustusjoukoille näistä jännittävistä kevään c:n peleistä!

Johanna

Share Button