Jujun d-tyttöjen turnaus Kontiolahdella 28.10 – Juju Team Blue ja Juju Red aloittivat sarjakauden Pohjois-Karjalan maakuntasarjassa

Jujulla on tällä kaudella siis neljä joukkuetta d-tyttöjen sarjoissa. Päävalmentajana toimii allekirjoittanut ja pelivalmentajia on lisäksi Ilpo Hiltunen (Rainbow), Kirsi Töntsi (White Ice) ja Sotkuman Hakan vahvitus Kirsi Määttänen (Juju Red). Lisäksi salilla on apuvalmentajina ollut Olesia, Diana ja Eero eli huipputiimi on tyttöjen tukena! Tavoitteenamme on kehittyä pelin kaikilla osa-alueilla ja erityisesti hyökkäyksissä kauden aikana. Tänä syksynä joukkueissamme on vain kaksi syksyllä aloittanutta pelaajaa ja suurimmalla osalla pelikokemusta on joko pari kautta tai yksi kausi. Valmentajan odotukset kauteen ovatkin tuloksissa myös mitali maakuntasarjassa ja tavoitteena on että kaksi joukkuetta pelaa itsenseä kevään aluesarjaan. Myös tiikerisarjassa odotetaan menestystä keväällä.

Juju Team Blue ja Juju Red aloittivat sarjakauden hyvillä otteilla

Juju  Team Blue eli Elsi, Mea, Veera R., Veera S., Julia ja Olesia aloittivat kauden Kontiolahden turnauksessa. Samoin Juju Red eli Anni, Neea, Minttu, Ramona ja Jessica. Ensimmäisessä pelissä Jujun joukkueet pelasivat vastakkain ja pelissä oli paljon hyvää lentopalloa verkon molemmin puolin. Juju Team Bluen kokemus pelivuosissa näkyi kuitenkin kaikissa otteissa ja peli Team Bluelle puhtaasti 2-0. Sarjakausi oli molemmilla avattu ja ensimmäisen pelin jännitys poissa!

Team Blue kohtasi toisessa pelissä timantinkovan Kontiolahden Iskun. Iskun pelaajat pelaavat tänä vuonna d:n ja c:n sarjaa ja se näkyi heidän otteissaan tiukkoina pelisuorituksina. Valmentaja ohjeistikin että tämä peli otetaan täysillä ja saadaan harjoitusta kovien iskulyöntien torjunnoista sekä puolustuksista! Peli selkeästi Iskulle 2-0, mutta autoimme myös omilla virheillä vastustajaa tässä pelissä ja päivän ainut joukkueen “väsähdys” nähtiin onneksi juuri tässä pelissä.

Pienen tauon jälkeen kohtasimme sitten Outokummun Partion ja tiesimme että tulossa on tiukka taistelu! Nousimme ensimmäisessä erässä vastustajan “iholle” vasta heidän eräpallotilanteessa ja ensimmäinen erä vastustajalle 21-25 ja toisen erän vei myös Partio eli peli heille 2-0. Tämän pelin meille tilastoi meidän Fortum-tutor valmentaja Jani Säisä ja tilastoista näkyi että teimme molemmissa erissä liian paljon hyökkäysvirheitä eli ensi turnaukseeen treenataan iskulyönnin ajoitusta, voimaa hyökkäykseen ja hyökkäykset kenttään. Syötöt, vastaanotto ja puolustus toimii kuitenkin erinomaisella tasolla!

Viimeinen peli oli meillä Kuhmon Kivaa vastaan ja ensimmäinen erä oli Team Bluen näytöstä, erä meille selkeästi 25-14. Toisessa erässä tytöt alkoivat odottelemaan jo erävoittoa tilanteessa 16-23 ja Kuhmo alkoi kiriä kiinni sekä meidän pelaajat auttoi lukuisilla helpoilla virheillä. Valmentaja otti aikalisän tilanteessa 23-20 ja tiukasti päätettiin että  keskitytään seuraavaan palloon eikä erävoiton mietintään. Ja näin peli kääntyi meille! Saldona oli siis 2 voittoa ja 2 tappiota.

Juju Redin loppupäivä

Juju Red pelasi toisen pelinsä Kuhmon Kivaa vastaan. Ensimmäistä erää johdimme jo, mutta Kuhmo kiri etumatkan kiinni ja hävisimme erän heille 22-25. Toinen erä oli myös tasainen mutta hävisimme pelin Kuhmolle lopulta 2-0 ja tytöt pettyivät kovasti. Juuri oikeaa urheilijaluonnetta tässä tiimissä kun häviö harmittaa ja siitä noustaan kuitenkin nopeasti heti seuraavaan peliin!

Seuraava peli alkoi Kontiolahden Iskua vastaan ja peli eteni  yllättävästi tasaisesti noin 10 pisteeseen. Saimme syötettyä pahoja syöttöjä ja varsinkin Ramona oli verkolla kuin kotonaan elämän toisessa lentopallopelissä. Erä kuitenkin Iskulle 25-13 ja myös toinen erä.

Viimeisessä pelissä kohtasimme Partion ja ensimmäinen erä meni Partiolle selkeästi 25-6. Toisessa erässä heräsimme kuitenkin taistelemaan! Erä kuitenkin Partiolle 25-17 ja peli 2-0. Fortum-tutorimme Jani Säisä kävi tilastoimassa myös meidän peliä ja saimme ohjeeksi harjoitella laadukasta ensimmäistä kosketusta eli vastaanottoa treenataan ja helpon pallon nostoa ennen seuraavaa turnausta! Syöttövirheitä ei juuri tullut, joten syötön kohdistaminen on myös treeneissä agendalla.

Mahtava turnaus kokonaisuudessa, koska tytöt pelasivat selkeästi oman taitotasonsa yläkanttiin! Meidän lohko on varmasti alkusarjan tiukin, joten siksikin huippusuoritus molemmilta joukkueilta ensimmäisessä turnauksessa!

Päävalmentaja Johanna

 

Share Button