Kovuutta peliin ja valmentaja hiljempaa – C1:n tavoitteet Iisalmessa 9.2.2019

Viime turnauksen jälkeen treenattiin taas edellisen turnauksen peleistä opittuja asioita. Lisäksi osa tytöistä pääsi pelaamaan & tuuramaan B1 ja B2-joukkueiden turnauksissa. Anniina ja Netta pääsivät näin kokemaan meidän kauden tavoitteen SM-välieriin pääsyn Jujun B1 joukkueessa! Emilia puolestaan tuurasi B2-joukkueen peleissä Kiteellä. B:n valmentajilta saatu palaute oli valmentajalle mieleistä, kaikkien tyttöjen pelit olivat sujuneet oikein mallikkaasta molemmissa turnauksissa. Näistä mahdollisuuksista iso kiitos Andersille ja Eerolle!

Viime viikolla minulla alkoi jo iskeä epätoivo, näytti jo siltä, että meillä on hankalaa saada passaria peliin (molemmilla passareilla loukkaantumisia), hakkuri loukkasi nilkkansa ja liberokin loukkaantui vielä ennen turnausta. Niinpä peruttiin perjantain treenit ennen turnausta, ihan vain ettei kukaan loukkaantuisi ennen turnausta lisää. 🙂 Turnauspäivään lähdettiin siis kahdeksalla pelaajalle eli meillä oli yksi vaihto per peli tehtävissä. Pelin kahdeksikko oli siis Anniina (kt), Emilia (yp), Netta (yp), Iisa (libero), Moona (passari, joukkueen kapteeni), Jenni (hakkuri), Nella (kt) ja Noora (kt+hakkuri). Tiia ja Vanessa saivat olla peleissä mukana onneksi livelähetyksen kautta. 🙂 Totuuden nimissä buranaa ja kylmäpusseja meni muutama päivän aikana, mutta sisukkaasti pelattiin päivä joukkueena.

Juju C1-Juju C2 2-0 (25-10, 25-16)
Minulle vaikea paikka valmentaa, kun vastassa on seuran oma joukkue ja erityisesti “omat tytöt” eli viime tai edellisen vuoden valmennettavat. Meidän seurassa tähän onneksi on tottunut vuosien myötä eri sarjoissa, onhan meillä tänä vuonna jo 4 joukkuetta c-tytöissäkin keväällä. Molemmille joukkueille toivoo onnistumisia, mutta toki aina omien valmennettavien tahtoo voittovan ja tekevän hyviä pelisuorituksia. Ratkaisin tämän asian pelissä tällä kertaa kannustamalla välillä myös C2:sta hienoista suorituksista. Heti pelin alusta alkaen meidän päivän teema, kovuus, näkyi pelissä. Meidän kovat syötöt ja hyökkäykset upposivat C2:sen kenttään tyylikkäästi, mutta myös C2:seltä nähtiin upeita pelastuksia ja puolustuksia pelissä. Peli kuitenkin selvästi meille 2-0 (25-10, 25-16) .

Tsemppi-82-Juju C1 2-0 (25-11,25-22)
Pienen evästauon jälkeen aloitettiin peli Tsemppiä vastaan. Olen huomannut tällä kaudella, että jostain tuntemattomasta syystä meillä kaksi peräkkäistä aamupeliä ei vain ole paras mahdollinen päivän aloitus. Ensimmäisessä erässä oltiin siis kaikessa jäljessä Tsemppiä ja näytti, että energiatasot olivat laskussa tai jopa loppu. Vastaanotto ei toiminut ja Tsempin kenttään ei tuntunut uppoavan meidän lyönnit mitenkään eli vastustajan liike ja hyökkäykset oli toisaalta ihailtavaa. Murskatappion jälkeen sanoin tytöille, että aloitetaanpa peli alusta toiseen erään. Parit siripirit erätauolla, ja seuraavassa erässä jo toteutettiin päivän teemaa kovuutta. Peli oli tasaista ihan 21-21 asti. Sitten syöttöruutun asettu Tsempin Sini-Aino ja emme saaneet syöttöjä ylös passarille asti. Pelin jälkeen todettiin, että tällä kertaa kävi näin, vastus oli pari pinnaa parempi. Sitten evästauolle ja kannustaamaan Juju C2:sta heidän peleissä.

IisVi-Juju C1 0-2 (10-25, 20-25)

Seurattiin välissä C2:n kaksi peliä ennen meidän päivän viimeistä peliä.
Sovittiin, että lähdetään tähän peliin taas kovilla syötöillä ja hyökkäyksillä. Ensimmäinen erä meni nopeasti ohi juuri noilla mainituilla keinoilla. Tyttöjen syötöissä oli kovuutta ja hyökkäykset upposi kenttään. Erätauolla puhuttiin, että samalla asenteella jatketaan. Tilanne kääntyikin sitten aivan toisin päin eli aloimme tekemään vastustajalle pisteitä lukuisilla hyökkäys- ym. virheillä ja äänen käyttö katosi jonnekin väliaikaisesti. Olimmekin pelissä häviöllä 20-15 kun meidän keskarit Nella ja Anniina aloittivat upeilla suorituksillaan loppukirin. Anniina syötti kovaa ja Nella päätti monta hyökkäystä keskeltä kenttään. Upea nousu ja käänsimmekin pelin tuosta tilanteesta meille! Eli teimme 10 pistettä putkeen! Vastustajille tiedoksi, tämä joukkue ei siis luovuta helpolla! 🙂

Valmentajan tavoitteissa pysyminen?
Noh, valmentajan tavoite oli siis pitää pienempää ääntä turnauksessa. Se ei kyllä taas(kaan) onnistunut ihan täysin, tosin muistin kerrankin keskittyä enempi kannustushuutoihin aina pallojen jälkeen. Ohjeistin liberomme, Iisan, johtamaan vastaanotossa joukkueen ja Moona kapteenina johtamaan peliä äänellään. Hyvä siis, että riittää minullekin tavoitetta taas seuraavaan turnaukseen.

Seuraavaksi pelaamme Itä-Suomen aluemestaruusturnauksessa lauantaina 16.2. Savonlinnassa. Ja C-tyttöjen sarjaa jatkuu sitten 16.3 tai 17.3. Vielä on epäselvää mistä sijoista pelaamme, koska taulukosta en osannut tulkita vaikuttaako yli-ikäisten pelaajien peluutus sijoituksiin. Meillähän ei siis yli-ikäisiä pelaajia ole.

Johanna, C1 valmentaja
Share Button