Otteluraportti Juju Joensuu – Kuortane 10.3.

TAHMEASTA OTTELUSTA TÄRKEÄ VOITTO

Joensuu – Joensuun Urheilutalo 10.3.2018

Kuortane tarjosi Jujun naisille tiukan vastuksen. Joensuulaiset lahjoittivat virheillään kaksi erää vastustajalleen, mutta selvittivät lopulta Kuortanelaisten asettaman haasteen kahden sarjapisteen arvoisesti 3–2 (25 – 19, 23 – 25, 20 – 25, 25 – 21, 15 – 12)

Vakuutusyhtiö Ifin isännöimässä ottelussa ensimmäinen erä oli kotijoukkueen osaamisen näyttö. Kuortane ei missään vaiheessa saanut syöttöään tai vastaanottoaan tasolle, jolla se olisi pelannut erävoitosta. Kun taas Juju hyökkäsi monipuolisesti koko kenttää hyödyntäen ja piti Kuortaneen pelin hyvin kontrollissaan.

Toisessa erässä kotijoukkueen peliote ja -ilo katosivat täysin. Kuortane käytti tilanteen hyväksi ja sai pelin juonestaan kiinni ja pystyi viemään erän itselleen.  Kolmannessa erässä kotijoukkue pyrki runnomaan väkisin peli-iloa päälle, mutta kipsi hurahti totaalisesti päälle. Eivät auttaneet tekniset aikalisät eivätkä pelaajien vaihdot vaan kotijoukkueen ihmetellessä Kuortane vei kolmannenkin erän pistein 25-20.

Neljännessä erässä Jujun ottelun parhaana pelaajana palkittu kotijoukkueen libero Venla Viinijoki käynnisti esimerkillään joukkueen taistelun ottelun voitosta. Venla puolusti ja taisteli pallot peliin ja kotijoukkueen kuusikko peli käynnistyi jälleen. Pelillisesti tasokkaan erän päätteeksi joukkue kiitti yleisöään voittamalla neljännen erän.

Viidennen erän alku oli kotijoukkueen näytöstä ja pystyttiin vapautuneesti pelaamaan ottelun voitosta. Vaikka vierasjoukkue pääsikin tasoihin erässä, niin kertaakaan ei erän aikana hiipinyt mieliin epäilys ottelun voittajasta.

VALMENTAJAN JA AVAINKANNUSTAJAN TUNNELMAT

Matti Hämäläinen, Juju:

Liike oli tänään tahmeaa. Pitää kysyä fysiikkavalmentajalta syytä moiseen. Kuitenkin erittäin tärkeät pisteet ja osoitti että joukkueelta löytyy tarvittaessa kykyä voittaa tiukat ottelut.

Kari Malinen, rumpuryhmä Juju:

Eka erä meille, kun kaverilla jalka bussissa. Sitten vedettiin käsijarru päälle, kipsi tekemiseen. Karmea määrä virheitä koko sikermälle ja peli-ilo piilotettiin Urheilutalon parketin rakoon. Kuortane pääsi helpolla mukaan ja Matti vaihtoi pelaajia minkä kerkesi. Sitten taas aloituskuusikko kehiin ja luottamus palkitaan kahdella pisteellä. Ainut mitä voi ottaa pelistä mukaan oli lopun sitkeä nousu voittoon. Voiton myötä kuitenkin helpompi lähteä tulevan viikonlopun vieraspeleihin. Näin siis rumpujen takaa katsottuna.

PARHAAT PELAAJAT

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Jujusta Venla Viinijoki ja Kuortaneesta Lotta Kukkonen.

Seuraavaksi matkaamme viikonloppuna vieraspeleihin lauantaina vastassa LP -Vampula ja sunnuntaina Oriveden Ponnistus. Näistä tarvittavat pisteet mukaan kotiin niin voimmekin julkistaa seuraavan kauden joukkueen.

Tällä kertaa peleissä mukana amerikkalaisen jalkapallojoukkue Steelers’ien laitahyökkääjä Petteri Vilpponen. Kannattaa katsoa Facebookista tuoko Petterin läsnäolo uuden rymistely vaihteen hyökkäyskuvioihin?

–      Kimmo –

 

Share Button