Pohjois-Karjalan suurin tyttö- ja naislentopalloseura Joen Juju hakee Power Cup 2021 tapahtumaa Joensuuhun

Lentopalloseura Joen Juju lähtee yhdessä Joensuun kaupungin kanssa hakemaan vuoden 2021 Power Cupin paikallisjärjestelyoikeuksia helmikuussa 2019. Hakemukseen liittyvä kaupungin sitoumus on kaupunginhallituksen päätettävänä 25.2. Suomen Lentopalloliitto suorittaa hakuun osallistuvilla paikkakunnilla katselmuksen kevään 2019 aikana. Päätös 2021 Power Cup paikkakunnasta tehdään Lentopalloliiton hallituksessa ja se julkistetaan keväällä 2019.

Power Cup tapahtumana

Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma. Kaikki pelit pelataan ulkokentillä ja mukana on myös joukkueita eri maista. Vuoden 2021 tapahtuman järjestelyoikeuksia voi hakea mikä tahansa Suomen Lentopalloliiton jäsenseura tai jäsenseurat yhdessä. Power Cup pelataan 2019 Rovaniemellä ja 2020 Salossa. Turnauksen alustava ajankohta on 10.-13.6.2021. Turnauksen osallistujamäärä on n. 7 500-8 500 pelaajaa ja huoltajaa. Kokonaiskävijämäärä nousee yli 10 000 henkilön, kun mukaan lasketaan vierailijat, katsojat ja talkoohenkilökunta.

Power Cup Joensuussa viimeksi vuonna 1998

Jujulla kokemusta lentopalloliiton tapahtumien menestykkäistä järjestelyistä mm. C-nuorten AlueSM-kisat vuonna 2017 ja muutamia Itä-Suomi Cup tapahtumia vuosien varrella. ”Seura on pitkäjänteisesti kehittänyt toimintaansa ja seurana olemme kasvaneet viime vuosina jo yli sadan lisenssipelaajan seuraksi ja nyt oli mielestämme oikea aika lähteä hakemaan Power Cupin kisaisännyyttä Joensuuhun”, Jujun puheenjohtaja Matti Turtiainen toteaa. Power Cup on järjestetty Joensuussa viimeksi vuonna 1998, jolloin tapahtumaan osallistui 849 joukkuetta. Tapahtuman järjestäminen tapahtuisi hyvässä yhteistyössä Pohjois-Karjalan ja mahdollisesti myös Itä-Suomen lentopalloseurojen kanssa ja toisi varmasti piristysruiskeen maakunnan lentopalloseurojen harrastajamääriin.

Joensuussa on erittäin hyvät puitteet Power Cup tapahtuman järjestämiseksi. Mehtimäen urheilupuisto pystyy tarjoamaan riittävästi ulkotiloja pelikentiksi sekä sisätiloja tapahtumaan liittyviä oheistapahtumia sekä palveluita varten.

Lentopalloseura Joen Jujussa on mahdollisuus pelata oman tavoitteellisuuden mukaan

Seura on edelleen tällä kaudella kasvattanut pelaaja- ja joukkuemääriään mukavasti. Joen Juju on Pohjois-Karjalan suurin tyttö- ja naislentopalloseura ja Jujussa on tällä hetkellä noin 150 jäsentä ja yli 100 lisenssipelaaja. Seura tekee merkittävää nuorison parissa olevaa harrasteliikuntatoimintaa ja on mukana SM-tasoisessa kilpailutoiminnassa. Menestyvät huippu-urheilijamme innostavat kaikenikäisiä urheilun pariin ja urheilullisesti lahjakkailla on mahdollisuus pyrkiä kansainväliselle huipulle. Jujulla on useita joukkueita kaikissa ikäluokissa aina F-junnuista (7-8-vuotiaat) A-junioreihin. Edustusjoukkue pelaa 1-sarjassa ja tavoitteena on nousta liigaan. Seuralla on myös joukkue naisten 2- sarjassa sekä 3-sarjassa pelaajien kehittymisen takaamiseksi ja lajin harrastamisen mahdollistamiseksi omalla tasolla. Seuratoiminnassa mukana olevilla valmentajilla ja taustajoukoilla on oma harrastevuoro, mikä pitää taustavoimat lajin kehityksessä hienosti mukana. Edustusjoukkue on esittänyt hyviä otteita toisella kaudellaan 1-sarjassa, sarja on ollut äärettömän tasainen. Korkeatasoiselle naislentopallolle on tilaus Joensuussa, minkä Juju pyrkii täyttämään. Toiminnan laajuus ja organisointi pyrkivät takaamaan myös toiminnan jatkuvuuden.

Lisätietoja seurasta nettisivuiltamme: www.joenjuju.fi tai kausijulkaisusta.

Yhteyshenkilö

Joen Juju: Matti Turtiainen, puheenjohtaja, Puh: 050 527 7015, matti.turtiainen@uef.fi

Share Button