TURNAUSRAPORTTI: A – TYTÖT PAUKUTTIVAT ITSENSÄ SM – VÄLIERIIN

Lauantaina 18.12.2016 Oulunsalossa pelatussa turnauksessa Joen Jujun A tytöillä oli himmeät pallopeijaiset. Joukkue paransi peliään ratkaisevalla hetkellä saaden varmistettua joukkueelle SM – välieräpaikan. Avaintekijät ratkaisevaan voittoon olivat huikea lyöntiteho, häkellyttävä puolustuspeli ja usko omaan tasoon.

Joen Juju – Euran Raiku 0-2 (17 – 25, 18 – 25)

Aamupeli ei alkanut kotijoukkueelle suotuisissa merkeissä, kun autojen navigaattorit näyttivät tien aivan väärälle salille. Muutaman tärvätyn hetken jälkeen saavuttiin myöhässä oikealle salille, eikä tutusta lämmittelystä voinut enää uneksia. Kuuluvathan normaaliin valmistautumiseen jalkojen lämmittelyn lisäksi myös hiusten kähertämiset ja pelimaalausten meikkaukset.

Ovela Euran Raiku hyödynsikin oivasti tilanteen kun kotijoukkueen kankeat jalat tuntuivat olevan puhki jo heti pelin alku vihellyksestä lähtien. Jotenkin kotijoukkueen pelistä puuttui ryhti ja aivan liian helposti tyydyttiin pelailemaan. Odoteltiin että joku joukkueesta onnistuisi ja käynnistäisi pelin. Niinpä pelin käynnistystä odotellessa avauspeli vierähti ansaitusti vierasjoukkueelle.

Alahärmän Kisa – Joen Juju 0-2 (17 – 25, 24 – 26)

Tunnin odottelun jälkeen Jujulaisten urakka jatkui Alahärmän Kisaa vastaan. Alahärmän joukkue kuten turnauksen muutkin joukkueet koostuivat todella osaavista lahjakkuuksista. Vastustajan joukkue oli pelannut aiemmat ottelunsa ylemmillä pooleissa mitä Juju joten kokemusta oli todella kovista peleistä.

Muutenkin lähtökohdat peliin eivät olleet Jujulla helpot, sillä hävitty avauspeli tiesi sitä että voitolla vain jatketaan tavoitteen metsästystä. Tarkasti ei ole tiedossa mitä valmennustiimi on joukkueelle kertonut mutta oletettavasti on puhuttu keskittymisestä joka tilanteeseen, rentoon tekemiseen sekä estämään jokaisen pallon putoamista omaan kenttään.

Hienosti muistettiin harjoituksissa käydyt prinsiipit ja kun kone saatiin käyntiin, ei pelin voittajasta ollut epäselvyyttä.

Oulunsalon Vasama – Joen Juju 1-2 (25 – 13, 24 – 26, 11 – 15)

Ensimmäinen erä eteni tilanteeseen 10 -10 tasaisissa merkeissä, kunnes Juju teki muutaman syöttövirheen ja pasmat menivät ihan sekaisin. Kuten erän lukemat osoittavat, pelattiin erän loppu vain yhtä maalia. Oulun puolen katsomosta viriteltiin jo voittolauluja ja aloitettiin valmistautuminen SM – välieriin.

Hävityn erän jälkeen päät painuksissa laahustettiin pukukoppiin ja joukkueessa oli havaittavissa runsain mitoin tyytymättömyyttä omaan pelaamiseen. Onneksi kenenkään pelikengässä ei ollut reikää että viimeinenkin itsetunnon ripe olisi valunut Oulunsalon parketille.

Tullessaan pukuhuoneesta joukkueesta näki että NYT on päätetty panna kaikki likoon ja taistellaan joka pallosta. Loppu peli on sitten lentopallo historiaa. Oulun salossa nähtiin joukkue joka loisti aitoa riemua ja taisteli joukkuekaverin puolesta viimeiseen palloon asti. Huikean jännittävien pallojen jälkeen erä Jujulle ja villi voiton tanssi oli valmis. Mutta hei! Ei varmaan edes huomattu että peli oli vielä kesken. No ei hätää- Kokemuksesta tietäen, kun Jujun tytöt pääsevät tuohon tilaan niin se on menoa. Viimeinen erä ja parketilla ilakoi ja moukaroi palloa aivan huikea A – tyttö porukka. Se oli meidän Joen Jujun A – tytöt.

Tytöt veivät erän, pelin ja saivat menolipun ansaitusti välieriin.

Share Button