Unelmaottelu Joensuussa, Juju Joensuu – LP Viesti 9.12.

Otteluraportti:
Joensuun Urheilutalo 9.12.2018

YIT Rakennus Oy:n isännöimästä ottelusta ei puuttunut jännitystä, kun kaksi nuorta ja laadukasta lentopallojoukkuetta kohtasivat sunnuntai-iltapäivän ratoksi Joensuun urheilutalolla. Tällä kertaa Salolaiset olivat hitusen notkeampia ja veivät pisteet kotiin lukemin 2-3 (25-18,22-25,22-25,25-17,6-15).

Tyypilliseen tapaan ottelun alku oli varovaista pelailua puolin ja toisin. Vierasjoukkue oli niskan päällä tilanteeseen 13-13 kunnes Jujun vahva syöttöpeli alkoi tuottamaan pään vaivaa salolaisille. Ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Vähän ennen erän loppua kotijoukkueen kannattajat huokaisivat, kun harmittomassa pallon tavoittelu tilanteessa hyvin pelannut Iiris Parkkinen pyöräytti nilkkansa ja joutui jättämään kentän. Onneksi Jujun pelaajistosta löytyi korvaaja ja oman pelin taso ei päässyt tippumaan. Erä Jujulle selkeästi 25-18.

Toisen erän ratkaisu jäi erän loppuun. Erä alkoi Jujun hallinnan merkeissä aina 17-17 tilanteeseen kunnes LP viesti tuli rinnalle ja ohi. Juju oli nousta rinnalle vielä 21-22 tilanteesta, mutta muutama oma pikku virhe ratkaisevaan paikkaan ratkaisi erän vieraille 22-25.

Kolmannessa ja neljännessä erässä toistui edellisten erien kaava. Kummallakin joukkueella toimi syöttö, vastaanotto oli hyvällä tasolla ja hyökkäyspeli oli tehokasta. Ei auttanut kotijoukkueen villi kannustus Joensuussa erien loppuun. Ei vaikka kuuluttaja Ripatin Timo säesti hyvin. Vaan tapahtui se kuten yleensä käy lentopallossa, kun kaksi hyvää kohtaa toisensa. Edessä on se viides ja ratkaiseva erä, jossa noustaan henkiseen helikopteriin tirkistelemään henkistä kestävyyttä.

Viidennessä erässä LP Viesti sai oman ottelun momentuminsa syöttöruudussa, kun taas kotijoukkue sortui heti erän alussa vastaanottovirheisiin. Ennen kaikkea Viesti oli erässä varmempi: se teki päätöserässä vain yhden virheen. Erä Salolle ja ansaittu kahden pisteen voitto.

Jujun valmentaja Matti Hämäläinen:
– Tämä peli oli onnistuminen mentaalipuolella. Koko joukkueena kohdistettiin ajatukset otteluun ja päästiin tilaan, jossa ei tarvita turhia sanoja vaan luotetaan omaan tekemiseen ja pystytään toimimaan automaattisesti. Tästä luottavaisin mielin mennään eteenpäin, vaikka viides erä lipsahti kaverille.

Parhaat Jujun pisteiden tekijät: Anna Yefremenko 26/+15, Jenna Miinalainen 12/+10, Sini Kesänen 12/-5

Ottelun parhaina palkittiin Jujusta pistepörssiä suvereenisesti johtava Anna Yefremenko ja LP Viestin syöttökone Pilvi Kettunen. Palkintojen luovuttajana Juha Kapanen YIT:ltä.

Kuvat pelistä: Marko Kaasinen

Kimmo

Share Button